lauantai 26. joulukuuta 2009

UUTİSTEN KERTOMAA!

Eilen illalla katselin uutisista,kun nayttivat İstanbulista AYA YORGİN kirkosta katolisesta joulu -Jumalanpalveluksesta.

Kirkko oli ollut taynna.Jumalanpalvelus alkoi eilen aamulla klo 9.00 ja paattyi klo 13.00.
Kreikasta oli tullut myös  paljon ihmisia tahan Jumalanpalvelukseen. (kuvat netista lehtiuutisista.)
Hyvin pieni osa turkkilaisia kuuluu katoliseen kirkkoon.Kirkon ulkopuolella haastateltiin ihmisia,seka turkkilaisia,etta turisteja..Eras turkkilainen nainen kertoi olevan muslimi,mutta silti oli tullut kirkkoon.Kun toimittaja kysyi hanelta,etta miksi,koska on muslimi,niin nainen vastasi todella kivasti.Han sanoi,etta hanen mielestaan myös tama kirkko on Jumalan pyha huone,ja meilla kaikillahan on yksi ja sama Jumala.
Mielestani on upeaa,etta tallaistakin tapahtumaa naytetaan televisiossa,ja myös lehdet kirjoittavat siita taalla.
Voidaan elaa sulassa sovussa eri uskonnoistamme huolimatta.

6 kommenttia:

SaaraBee kirjoitti...

Sateenkaari olen aina ihaillut suhtautumistasi kumpaankiin uskontoon. Elät ja annat muidenkin elää. Voi, kun kaikki maailmassa olisivat yhtä avarakatseisia kuin sinä!

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt:Kiitos,ystava ihanista sanoistasi.Lammitti mieltani paljon.Suvaitsevaisuus,ja avarakatseisuus ovat aarettöman tarkeita missa asiassa tahansa,Ja myös uskontokysymyksissa.Mieheni meni suomessa asuessamme vavyni ja lasten kanssa kirkkoon joululauluja kuuntelemaan.Samoin taalla kayvat monet kristityt moskeijoissa.Myös rukoushetkissa.
Mutta valitettavasti kaikki eivat nain tee,eivatka ajttele,ja tasta seuraa turhaa kiistaa,ja eripuraa.

Sky Mikaela kirjoitti...

Jumala ei varmasti halua ihmisten riitelevän Hänestä. Jotenkin ei sovi Jumalan ajatusmaailmaan, mutta ihmisten valitettavasti kyllä.

Itse yritän kunnioittaa myös kaikkia ihmisiä ja ajatella, että tuomitseminen ei kuulu minulle, valtakirjaa tuohon tehtävään ei ole annettu ;-).

Uskon kuitenkin myös siihen, että vapaa tahto päättää uskostaan koskee tosiaankin vapaata tahtoa uskoa kuten haluaa. Toiset uskovat yhteen Jumalaan, toisille toisen uskonto on jumalanpilkkaa, yksi ei hyväksy toisten näkökantaa ollenkaan uskossaan jne. Tämä valitettavasti aiheuttaa riitoja, jos ei muisteta kunnioittaa toista ihmistä.

Meitä pidetään katolisina ja käymme katolisessa kirkossa. Olemme kuitenkin luterilaisia, mutta jo näinkin "samanlaisessa" kirkossa oma näkemyksemme asioista aiheuttaa hämmennystä molemmissa kirkoissa. Joskus sitä taistelee tuulimyllyjä vastaan. Onneksi olen vastuussa tekemisistäni ja ajatuksistani uskossani vain Jumalalle ja rukoilenkin kykyä erottaa Hänen tahtonsa omista mielipiteistäni.

Nämä ovat vaikeita kysymyksiä ja asioita.

Kiitos mukavasta kirjoituksesta :-)!

Sateenkaari kirjoitti...

Natjale: Olet niin oikeassa kuin olla ja voi.Ja kiitos itsellesi hyvasta kommentista.
Tuleekohan sellaisille ihmisille ,jotka eivat hyvaksy toisen uskontoa,koskaan mieleen ajatus,etta meilla kaikilla on loppukadessa yksi ja sama Jumala,joka ehkapa tarkoituksella on meille antanut nama eri uskonnot.
İtse olen sita mielta,etta se usko,mika tulee ihmisen sydammesta,on uskonnosta riipumatta samanlainen.Tavat toteuttaa uskontoaan ovat vai erilaisia.Erikseen ovat tietenkin lahkot,joita tulee koko ajan vauhdilla lisaa,ja jotka saattavat pitaa sisallaan jopa rikollisuutta,ja ihmisen hallintaa.Ne ovat maallisia juttuja taysin.
Niita yritettiin tannekkin ujuttaa muutama vuosi sitten,mutta onneksi saatiin kitkettya pois.Nyt en ole enaan kuullut naista.
Uskonnon varjoiia on mahdollista toteuttaa vaikka mita.
Rukousten muodot eriavat eri uskonnoissa jne.
Mutta esim Raamattu ja Koraani Pitavat sisallaan hyvin paljon samaa.

Mina olen vuosia sitten tutustunut mm.Mormonikirkon toimintaan hyvin lahelta.
Minulla on yksi hyva ystava(aivan ihana ihminen)Jehovan todista.
Ja tuttavapiiriini kuuluu myös ateisteja.se,ettei usko mihinkaan,niin on sekin ihmisen oma asia.
Sanoit hyvin,etta tuomitsemiselle ei meille ole valtakirjaa annettu.Ei todellakaan.
İhanaa alkavaa valiviikkoa Hollantiin.

Jael kirjoitti...

Kunpa kaikki olisivatkin niin avarakatseisia,että hyväksyisivät kaikki,kuten sinä,Sateenkaari:-)

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Kiitos ihana ystavani.
Pyrin aina muistamaan sen tarkean asian,etta olemme erilaisia kaikki.
İtseeni kohdistuvaa haitallista kayttaytymista en hyvaksy,ja tallaisen kohdalle sattuessa jattaydynkin syrjaan,jos keskusteluyhteys ei toimi.erilaisuus on rikkaus,mutta joskus erilaisuus voi olla myös haitallista.Onneksi meilla on myös vapaa valintamahdollisuus ihmisista,keitten kanssa olemme kanssakaymisissa.
Uskonnot,kulttuurit,ja ihonvari ovat sellaisia,joissa avarakatseisuutta tarvitaan.