torstai 21. tammikuuta 2010

PAAHANPİSTO

Muutama paiva sitten tein talvikurpitsasta sita makeaa jalkiruokaa.Tuolloin aloin miettia,etta talvikurpitsa saattaisi kayda myös suolaisen ruoan valmistamiseen.




Niinpa aloin tuumasta toimeen,ja tein talvikurpitsasta "lanttulaatikkoa". Aivan lanttulaatikon ohjeella,mutta valkopippurin sijaan laitoin mustapippuria. NAM,olipa todella hyvaa.
Eilen tuli suomalainen ystavani,joka on taas taalla muutaman kuukauden,kylaan,ja tarjosin mm. tata "valelanttulaatikkoa".Hanen mielipiteensa oli,etta on jopa parempaa,mita oikea lanttulaatikko.Kurpitsasta tuli kermamaisen pehmeaa.Myös mina pidin,joten teen toistekkin.






Lisaksi innostuin tekemaan kaalikaaryleita ja taytettyja munakoisoja kuivatusta munakoisosta uunissa.





Kuivatut munakoisot ovat tuollaisia kuivia ja onttoja.Sisus on poistettu ennen kuivaamista.
Niita nakee taalla roikkumassa vahan joka puolella.
Pestaan huolellisesti.Keitetaan suolavedessa.Taytetaan ja ,joko keitetaan kattilassa tai uunissa pehmeaksi.
Minun mielestani ovat parempia,mita tuoreesta munakoisosta tehdyt.Ja uunissa tuli hyvia.
Taytteeseen kaikki aineet raakana.Myös riisi.

12 kommenttia:

mimmuli kirjoitti...

Herkullista! Onnea miehellesi ja sinulle uuden yrityksen perustamiseen..tuon kuvan soffan ostaisin heti jos asuisin siellä=) =) Retkeily ympäri vuoden kiehtoo ja tuo teidän retkenne oli sitten mukava, ihana. Dim joki laaksossa oli niitä losseja joissa myös matala pöytä ja tyynjä..kiva paikka mutta liikaa turisteja=D .Siellä oli kiva käydä..mutta meissä on se "vika" että emme tyydy niihin turisti hotelleihin löhöämään vaan etsimme aina paikallisia ruoka yms paikkoja. Maaseuduilla on viehättäviä paikkoja ja ihmiset avuliaita ja ystävällisiä. Ja myös kaupungissa. Kauan olet siellä muuten asunut? Onko sinulla suomalaisia ystäviä siellä paljon?

Sateenkaari kirjoitti...

Mimmuli: Kiitos sinullekkin ystavani.
Taalla on monenlaisia erilaisia vaihtoehtoja retkeilyyn ja piknikkeihin.Ulkoravintoloita on monenlaisia.Me tykataan sellaisestakin,missa grilli tuodaan sytytettyna pöydan viereen,ja siina itse saa grillata mita on valinnut ravintolan myyntitiskista.Oletteko kokeilleet.?
Ollaan aina valilla asuttu myös Suomessa taman 16 vuoden aikana.Suunnilleen puolet tuosta ajasta taalla
Nykyaan Antalyassa asuu aika vahan suomalaisia.Minulla on taalla pari hyvaa suomalaista ystavaa,ja yksi sellainen,joka on taalla aina monta kuukautta kerrallaan.Nyt taas taalla.

Marika kirjoitti...

Näyttää herkulliselta ja varmasti olikin ;)

ekku kirjoitti...

herkullista.Ostatko valmiina noita kuivattuja munkoisoja?Myydäänkö niitä edes?Kuivataanko ne uunissa vai ihan ulkoilmassa?

Sateenkaari kirjoitti...

Marika:Kylla oli,vaikka itse kehunkin.

Ekku:Ostetaan valmiiksi kuivattuna.Noita myydaan pazaareissa,pikkumarketeissa,kioskeissa,maustemyymalöissa jne. Melkeinpa joka paikassa.
En tieda,miten kuivataan,mutta luulen,etta auringossa ulkosalla,kuten chilikin.

tarjuska kirjoitti...

Nam,nam....näyttää hyvältä...ja varmasti maistuu myös!
Kiva kun jaksat laittaa näitä ruokaohjeita tänne...pitää kokeilla tässä joku kerta, kun miettii mitä sitä tekisi ruoaksi...niin ehkä sitten muistan; ai niin blogi auki ja sateenkaaren blogiin :))

Sky Mikaela kirjoitti...

Minä en ole koskaan päässyt tuon kurpitsan kanssa sinuiksi. Muiston kotona tehdyt kurpitsasäilykkeet, jotka muiden mielestä ovat ihania.... hrrr... minusta kamalan makuisia.

Voihan se olla, että laatikkona on ihan eri makuista, mutta pitäisi ensin edes opetella käsittelemään kurpitsaa :D.

Sateenkaari kirjoitti...

Tarjuska:Minun makuuni oli oikein hyvaa.
Tykkaan kovasti lanttulaatikosta,ja nyt löysin sille korvikkeen,mika on yhta hyvaa.
Kiitos sinulle,etta jaksat kayda vierailulla blogissani.Blogiin saa vaihtelua juuri nailla ruokaohjeilla.

Natjale: Mina myös tykkaan siita kurpitsasalaatista valtavasti.
Siihen kaytetty kurpitsa on mielestani erilaista,mita tama talvikurpitsa.
Mutta nama ovatkin makuasioita,joista ei voi kiistella.
Esim. kesakurpitsasta tulee aivan ihanat pihvit.
Kaytatkö ollenkaan keskurpitsaakaan ruoanvalmistuksessa?

Sky Mikaela kirjoitti...

Käytän, paljonkin. Siis tuota kesäkurpitsaa :-).

Kasvatankin kurpitsaa (yhden tai pari vuosittain, jos on mahdollisuus), mutta en osaa tehdä sille mitään :D.

Löysin muuten meidän kaupastamme lanttuja!!! On muuten syöty viime päivinä!

Sateenkaari kirjoitti...

Lanttua ei taalla meilla ole,joten tuo talvikurpitsa olkoon minun lanttuni.Meinaan seuraavaksi tehda siita uunissa "lanttukuutioita".

Jael kirjoitti...

Jännät nuo ontot kuivatut munakoisot,täällä en sellaisia ole nähnyt.

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian: Mina olen monasti syönyt niista tehtya ruokaa,mutta nyt vasta itse tein.
Niita roikkuu taalla kuivattujen chilien kanssa joka paikassa.