torstai 18. heinäkuuta 2013

RAMAZANLEİPA


On ehdottomasti tuo pideleipa. Muutama paiva sitten hain kaksi noita leipia lahileipomosta. Oli juuri uunista otettuja ja kuumia. Paalle ei muuta tarvitse, kuin margariinia. Leikkasin leivat palasiksi, ja laitoin pakkaseen. Tanaan söin viimeisen palasen..
Normaalisti en valkoista vehnaleipaa juurikaan syö. Erittain harvoin. Mutta Ramazankuukausi tekee poikkeuksen. Olisi varmaan huomenna kaytava hakemassa toiset kaksi leipaa. Sitten saa riittaa.
Tuota leipaa leipomot valmistavat ympari vuoden, mutta muulloin se ei ole niin hyvaa, kuin Ramazanina. Lahes kaikki leipomot tekevat tallöin hiukan erilaisen taikinan, mista hyva maku johtuu.

13 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Näyttääpä tuore leipä herkulliselta.

mummeli kirjoitti...

Varmasti maittavaa leipää. Kuvassakin hyvän näköistä.

Anonyymi kirjoitti...

Merhaba!!!

Olen ollut blogisi lukija jo jonkin aikaa ja on mielenkiintoista lukea erilaisia asioita Turkista ja etenkin Antalyasta.
Jälleen elo-syyskuun vaihteessa matkaamme sinne ja odotamme jo kovasti. Eka kerran räätälöimme matkamme itse; lennämme Turkish Airlinesilla Istanbuliin ja koneen vaihto ja Antalyaan. Hotellina Ic Green Palace Larassa, missä olemme käyneet jo monta, monta kertaa.
Antalya kaupunkina on kiva ja haluamme tutustua siihen vielä enempi. Onkohan tuolloin siellä kuuma??
Lomaa odotellessa:)) -Ulla

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

En ole koskaan tuollaista saanutkaan maistaa....varmasti on hyvää...:)

SaaraBee kirjoitti...

Ai, tulee ihan vesi kielelle. Täällä tuollaisia pikkuleipomoita ei juuri ole. Yleensä supermarketissa on leipomopiste ja sieltä saa tuoretta leipää.

Sateenkaari kirjoitti...

Tuula: Hyvaa on, mutta saan tuoreesta leivasta aina vatsanpuruja. Kun sen pakastan, ja sitten paistinpannulla lammitan, niin vatsa ei kiukuttele, ja on hyvaa.

Mummeli: Liaankin maittavaa.

Anonyymi ( Ulla): Mina myös lennan aina Turkish Airlinesilla İstanbulin kautta, kun kayn Suomessa.
Taalla Antalyassa riittaa katseltavaa ja koettavaa. Jos ette ole kayneet uudessa valtavan suuressa meriakvaariossa, niin siella kannattaa kayda.
Yleensa elo-syyskuun vaihteessa on viela aikalailla lamminta. Tama kesa ei aivan niin kuuma ole ollut, joten toivotaan. ettei ole silloin syyskuun alussakaan kovin kuumaa, kun tanne matkaatte. Tervetuloa.

İrmastiina: Tanne vaan sitten lomalle Ramazanin aikaan, ja tuota leipaa maistelemaan.

Vihreatniityt: Meilla viela on pikkuleipomoita. Niista saa kylla ne parhaat leivat ja halvimmat.

Jael kirjoitti...

Hyvän näköistä leipää:-) Hyvää ja helppoa ramazania sinulle

Sateenkaari kirjoitti...

Jael: Kiitos. Minunn Ramazanini on helppo, kun en paastoa, ja ainakin tahan asti todella hyva. Nautin.

Mine kirjoitti...

Minäkin tykkään tuosta leivästä, vaikka en muuten vaaleaa leipää oikeastaan syökään. Nyt se jää tältä vuodelta välistä. Syödään senkin edestä ruisleipää:).

Sateenkaari kirjoitti...

Mine: Suomalaisen ruisleivan voittanutta ei olekkaan.

Maija kirjoitti...

Heissan blogiystäväin pitkästä aikaa.
minulla samoin mennyt FB aika.
kävin kurkkimassa ihanat kuvasi naamakirjassa.
Leipä näyttää kyllä makoisalta, vaikkakin itse suosin tummaa leipää pääasiassa joskus herkutellaan vaalealla.

Sateenkaari kirjoitti...

Maija: Kiitti, kun kavit kurkkimassa naamakirjassa.Jos haluat, niin laita kaveripyyntö. Mina ostan korkeintaan pari kertaa nain Ramazanina tuota leipaa. Muuten syön minakin lahes kokonaan kokojyvaleipaa.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy itsekin myötää,että on hyvää tuo ramazanin aikana tehty leipa.
Sitä syötiin viime kesänä ramazanin aikaan Alanyassa ja taas tänäkin kesänä ja taas Alanyassa.
Tänä kesänä vierailimme jopa moskeijassa,joka oli mieleenjäävä tilaisuus se.
Hyvää ramazania sinulle!
Onko miehesi vielä Suomessa vai kanssasi Antalyassa koko kesän?
Ja kiitos blogistasi,sitä on ilo ollut lukea ja uusia postauksia aina odottelen=)