perjantai 12. heinäkuuta 2013

RAMAZAN ( RAMADAN ) 2013

Koko Ramazankuukauden ajan on meilla kaupunkilaisilla mahdollisuus kaupungin tarjoamaan ilmaiseen paastopaivan paatösateriaan ( İftar). Tana vuonna paikka ei ole kiintea, vaan se vaihtuu paivittain. Lista tasta on hyvin nahtavissa kaupungin nettisivuilla, ja lisaksi mainoksia on kaupungilla. Ja vaikka Antalya on miljoonakaupunki, niin puskaradio toimii taalla erittain hyvin.
Tama palvelu kattaa koko Turkin. Lahes kaikissa kaupungeissa ja kylissa paastoajat saavat ilmaisen aterian
Sen lisaksi, etta kunnat tata yllapitavat, niin on paljon yksityisia yrityksia, jotka lahjoittavat ilmaisen aterian. Ja nama ruokailupaikat ovat erikseen kaupungin paikkojen lisaksi.

 Kuva netista Antalyan iftar ruokailusta 2013
Tuossa kuvassa on kaupunginjohtajamme Mustafa Akaydin avaamassa ruokailutapahtumaa taman vuoden Ramazanin ensimmaisen paastopaivan loputtua.( kuva netista)

Ruokaa jaetaan koteihin myös sellaisille, jotka eivat kykene sita itse noutamaan. Kuten vammaiset jne.

ALLAH BEREKET VERSİN

6 kommenttia:

Lezzie kirjoitti...

Ihailen tuota yhteisöllisyyttä, mitä nuo tapahtumat tarjoavat!

Sateenkaari kirjoitti...

Lezzie: Yhteisöllisyys on asia, mita mina taalla myös rakastan. Sehan nakyy normaalissa elamassa myös muulloinkin, kuin vain paastokuukatena.

sho(e)paholic kirjoitti...

Minut kanssa ihastuttaa työ yhteisöllisyys. Suomessa ollaan nykyään vähän liikaakin silleen että "pidä huoli omista asioistasi ja älä pistä nokkaasi muitten"...

Sateenkaari kirjoitti...

sho(e)paholic: Hyvai jos Suomessa tuntee jonkun naapurin, jolle voi paivaa sanoa rappukaytavassa. Taalla sanotaan, vaikkei tunnetakkaan, mika on ihana asia.

Mine kirjoitti...

Hyvää Paastokuukautta! On tosiaan kuuma aika tänäkin vuonna paastota, joten toivotaan, että ihmiset muistavat pitää malttia menemisissään ja tekemisissään. Viime vuonna kuoli ainakin meidän sitessä poikkeuksellisen paljon vanhuksia paastokuukauden aikana. Sairaana ei pitäisi siis ottaa riskejä, kuten et otakaan.

Sateenkaari kirjoitti...

Mine: Kiitos, ja todella kuuntelen laakareitten ohjeistuksia. Mutta niin monet vanhat ja sydansairaat paastoavat. Ja kylla huomaa, miten heti, kun paastokuukausi alkaa, niin ambulansseja kulkee tavallista enemman.