perjantai 19. elokuuta 2011

UUTTA

Antalyan kaupunki rakensi meille aivan uudenlaisen roskiksen.Tahan kun viet roskapussin,niin painat vaan jalalla kuvassa nakyvaa painiketta,Ja kansi avautuu.Sinne pudotat roskapussin.
Systeemi on tallainen: tuo kehikko pitaa sisallaan kolme roskalaatikkoa.Jokainen omassa kehikossaan.Kun roska-auto tulee tyhjentamaan laatikot,niin tuo kehikko saadaan nostettua ylös sahköisesti.Laatikot vedetaan ulos,ja tyhjennetaan roska-auton uumeniin.Katevaa.
İstuttivat viela kukkia ymparille.
Kylla ovat kissat etsineet entisia laatikoita.Joutuvat nyt etsimaan uudet,joita taalla on viela paljon.Onkohan tama ensimmainen koekappale?En ainakaan ole muita viela nahnyt.

Oikein mukavaa viikonloppua,ystavat.

10 kommenttia:

Minä kirjoitti...

Jo oli aikakin tuolle keksinnölle! Perinteisiä roskiksiahan siellä Turkissa ei voi pitää kun ne varastetaan, mutta noita ei voro vie helpolla :DD

Susanne kirjoitti...

Hieno systeemi on! En ole tuollaista nähnyt ennen. Jospa nyt yleistyisivät muuallekkin, näyttää niin siistille ja toimivalle.

Mukavaa perjantai-iltaa ja alkavaa viikonloppua!

Heljä kirjoitti...

Onpa kätevää! Kissojen tosiaan etsittävä uudet apajat.

Ihanaa viikonloppua!

mummeli kirjoitti...

Hieno systeemin roskiksissa. kaikki vaan vähitellen uusiutuu ja samalla kehittyy.
Oikein hyvää viikonloppua sinulle!

Ciacy kirjoitti...

Oho, olipas keksintò. Pysyisikòhàn roskat tuolla maanalla hieman viileàmpànàkin eivàtkà siten haisisi niin kovasti. Toivottavasti sydeemi toimii eikà kaadu vaikeaan teknologiaan joka nykypàivàn niin inhottavan usein hajoaa ennen aikojaan. Pidàthàn meidàt ajantasalla jos alkaa tulla noita lisàà tai jos tuokin poistuu tai miten tàstà eteenpàin :D

Jael kirjoitti...

Aika kiva roskasysteemi.Tässä omassa asuinkaupungissakin on joissakin paikoissa tuollainen maan alla oleva roskissysteemi,mutten tiedä avautuvatko ne samalla tavalla kuin tuo teidän.

ekku kirjoitti...

Hieno sydeemi.Vähän sama ku molokit täällä nykysin.Eli tääl vähän näkyy maanpinnan päällä,mut ite pussi on maanpinnan alla.Tyhjennetäänkin todella harvoin.Lukot on meillä päällä vielä.Onko siel ongelmia et joku nukkus roskiksissa?Ei varmaan,kun niin lämmintä muutenkin.Tääl toi ei onnistus,kun joku varman menis tonne tai putois..

Maikku kirjoitti...

Toivottavasti toimii,näyttää hyvältä! Olen huomannut kun yksin olen niin jo tulloo vähän roskiin vietävää. Muutenkin olen tarkka mitä ostan, ruokaa ei riitä roskiin launkaan ja muutenkin tarkkailen sen ylimääräisen kantamista kotiin. Yritän kierättään maholliseman paljon, varakassit on aina mukana....:)

Maija kirjoitti...

Hieno systeemi.Siistiyy koko seutu kauniiksi,kun vielä kukkiakin.
Täällä sais myös kehitys mennä eteenpäin.Onhan meillä jo isot pyöreät pömpelit,muttei kauneutta missään.
Mukavaa viikonloppua ystäväin!

Sateenkaari kirjoitti...

Siivetön:Kylla niita perinteisia roskiksia taalla on joka kadulla(ei siis taloyhtiöissa)ja paljon.En ole kuullut,etta niita varastettaisiin ainakaan taalla Antalyassa.
Tama systeemi on tosi hyva keksintö.

Susanne:Kivan naköinen on katukuvassa.Saas nahda,seuraako jatkoa.

Helja:Edelleen kissat nkiertavat tata uutta.Tulee senverran varmaan tuttu haju sielta maan altakin.

Mummeli:

Tuntuu,etta uudistuksia tulee nyt vauhdilla.Naista postausaihetta viela varastossa.

Ciacy:Katsoin,miten systeemi toimii,kun tulevat tyhjentamaan roskikset.Työmies laittoi roska-autosta tuon laatikoston paatyyn letkun,ja niin vaan kehikko laatikoineen nousi maan pinnalle.Siita laatikko kerrallaan tyhjennettiin auton uumeniin samoin,mita ennenkin.Nosto toimii nahtavasti samalla systeemilla,mikka jakenlaisia vinssejakin nostellaan.
Yritan muistaa,jos jotain tassa asiassa tapahtuu.

Yaelian:Entisessa oli se hyva,etta isommatkin jutut mahtuivat laatikkoon,kun se oli avoinna.Nyt on tuo luukku sen verran pieni,etteivat isot tavarat mahdu.Ennakoisikohan tama nyt lajittelusysteemeita.

Ekku:Enpa usko,etta taalla nukkuvat roskiksissa,kun niita ei lajitella.Aikamoinen haju on.Ja irtomoskaakin joukossa.
Tuo kansi on sen verran painava,ettei sinne ainakaan vahingossa putoa.Kun se viela pitaa jalalla avata.Mutta miten sitten on,jos lapset alkavat leikkimaan "piilosta".

Maikku:Enpa minakaan juurikaan ruokaa roskiin heita,mutta aina sita vahan menee.Suurin roskamaara tuleekin kaikenlaisista pakkauksista ja paperista.Ne menevat taalla samaan roskikseen.Ei siis lajitella.
Uskon,etta lajittelu yleistyy myös taalla.Jonkinverran sita on joissain kaupungeissa olemassa.Myös taalla Antalyassa,mutta ne ovat harvassa ne pisteet.

MAİJA:Taalla istutetaan kukkia joka paikkaan,mutta oli minullekkin yllatys,etta roskiksen ymarillekkin niita istutettiin.