lauantai 13. elokuuta 2011

RAUHAN SİLLAT

Ramazan 2011 Namaz kılıp, Türk ailelerine misafir oldular ZAMAN

 Turkissa on jo useampana vuotena kaynyt vierailijoita useista eri maista tutustumassa taalla Ramadanin viettoon itse siihen osallistuen.
Samanyolu TV'de sıra dışı proje

Projekti kulkee nimella "RAUHAN SİLLAT", ja paaosassa siina on Samanyolu  TV, mista saamme projektia seurata paivittain
Projektiin osallistujat ovat Samanyolu TV:n ja turkkilaisten perheitten vieraina.Osallistuvat paastoon ja rukoushetkiin,seka muutenkin saavat tutustua Ramadanin aikaan ja kulttuuriin.
Sita en tieda,etta osallistuuko valtio tahan projektiin tai ei.Mutta televisiosta olen nahnyt,etta myös valtion vieraina on eri maitten ja uskontojen edustajia,jotka osallistuvat  paastopaivan paattamaan ruokahetkeen (İftar),seka vierailevat moskeijoissa.
Myös omatoimimatkaajia Turkissa kay Ramadanina paljon,jotka tulevat varta vasten tutustumaan Ramadanin vieton tapoihin ja perinteisiin.
Tallainen on miellyttava ja kaunis tapa antaa tietoa sita haluaville.
Aurinkoista huomista sunnuntaita,ystavat.

6 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Vaikuttaa kauniilta tavalta. :)

Kaunis blogipohja. :)

Sky Mikaela kirjoitti...

Meillä poika ja miniäehdokas läksivät viime yönä Turkkiin, on jännä kuulla, millasia kokemuksia tuovat mukanaan (poika ekaa kertaa Turkissa). :)

Sateenkaari kirjoitti...

Susa:Minustakin on kaunis tapa antaa mahdollisuus tulla tutustumaan maan kulttuuriin sellaisille,jotka sita haluavat.Tallainen kanssakayminen on viime vuosina taalla lisaantynyt.
Kiitos,Susa,teki mieli pitkasta aikaa vaihtaa blogipohjaa.

Tanja:Toivottavasti pojallasi ja miniaehdokkaallasi on hyvat kokemukset taalta.Mutta jos eivat tykkaa,niin toki sekin on aina mahdollista.
Missapain taalla lomailevat?

sho(e)paholic kirjoitti...

Minusta hyvä tapa. Itse en kuulu ko. uskontoon, mutta minusta olisi hyvä edistää varsinkin eri uskontojen kanssakäyntiä ja avoimuutta, jotta eriävät mielipiteet perustuisivat enemmän tietoon kuin pelkoon ja toivottavasti sitä kautta myös niistä voitaisiin käydä kehittävää vuoropuhelua, eikä vain vihapuheita kiihkossa. Ihanaa alkavaa viikkoa sateenkaarelle!

Sateenkaari kirjoitti...

sho(e)paholic:Totta.Pelko,epatietoisuus ja ennakkoluulot ovatkin aiheuttamassa vihaa ja rasismia.Juuri naitten epakohtien poistamiseen taritaan sita kehittavaa vuoropuhelua.Suomessa myös olisi tama paikallaan.
Kiitos,sinulle myös kivaa viikon alkua.

Heljä kirjoitti...

Hyvä idea tuo Rauhan Sillat. Ennakkoluulot ovat usein niin voimakkaita että tosi hankala niitä muuttaa.

Mukavaa perjantaita ja viikonloppua!