sunnuntai 16. tammikuuta 2011

TALVİ ON TULLUT MEİLLEKKİN


Talvi oli tullut Antalyaan poissaollessani.Lehdet karisseet puista (oli ollut valtava myrsky).Vihreytta toki löytyy talvella paljonkin,mutta myös monista puista lahtevat lehdet.
On alueita,jotka taas vuorostaan heraavat talvella eloon sateitten ansiosta,kuten vuorten rinteilla kesakuumalla kuivaneet alueet yms.Ydintalvi on meilla lyhyt.Jo maaliskuussa saattavat paivat olla hyvinkin lampimia.


Paivalla aurinko paistaa,ja lammittaa nytkin muutaman tunnin mukavasti.Tallöin taytyy pölynimurista ottaa kaveri itselleen,Kuten kavi eilenkin.Oli aivan ihana siivousilma.


İllan viilentyessa ja pimetessa poltellaan sitten kynttilöita ja laitetaan seinavalot paalle lampöpumpun puhaltaessa lamminta kotiin.

Kivaa alkavaa viikkoa kaikille.

12 kommenttia:

Sirokko kirjoitti...

Ja minä kun pääsin sanomasta että täällä on jo kevät alkamassa kun näin ensimmäiset silmut puissa ja kukkia kedolla. Talvi on niin lyhyt, lehdet tuskin ehtivät puista pudota kun jo uusia pukkaa. Paras aika alkamassa, varmaan sielläkin.

SaaraBee kirjoitti...

Olet siis jo täysin kotiutunut, kun pölyimurinkin olet kaivanut esille. Tiedätkö jo milloin miehesi pääsee taas luoksesi?
Mukavaa sunnuntaita sinne.

Minttuli kirjoitti...

Niinpä ovat puut lehdettömät siellä, mutta talvi on taatusti pikkasen lämpimämpi kuin täällä. Tänäänkin aamulla reippaat-28 astetta ja sisäpäivä.

Lämpimiä talvipäiviä sinulle!

Jael kirjoitti...

Meillä on tänään ollut tosi talvista,kylmää ja sataa tihrutteli suurimman osan päivää;tykkään hurjasti tästä ilmasta.Mutta viikon edetessä taitaa taas olla aurinkoista! Mukavaa alkavaa viikkoa Sateenkaari!

Ciacy kirjoitti...

Mun sanavarastoon ei samaan lauseeseen vaan voi kuulua sekà IHANA ettà SIIVOUSVIMMA. Voi kunpa minàkin voisin joskus sanoa noin kuin sinà. Siivouksen jàlkeen on kyllà hyvà fiilis, mutta aina se on yhtà vastenhakoista ottaa imuri esille. Mukavaa viikkoa sinnekin :D

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Se ydintalvi on tosi lyhyt taallakin,mutta yöthan ovat viela aika pitkaan viileita.Joskus viela toukokuun alussa saattaa olla kylmia öita.Viime vuonna maaliskuun loppupuolella jo tarkeni t-paidassa paivalla,eika yöllakaan ollut kovin kylmaa.
Paras aika kohta alkamassa.

Vihreatniityt:Eipa sita kotiutumisen kanssa kannataa kauaa viivytella.
Mieheni kotiutuminen riippuu työasioista.Toki paasisi vaikka heti,mutta mitapa sita taalla tyhjan panttina olisi.Työn perassa sita on mentava vaikka maailman aariin.

Minttuli:Toden totta ovat taalla paivat lampimampia.Ei lahellekkaan pakkasia.Mutta olipa teilla taas kova pakkaslukemna siella.

Yaelian:Mina myös tykkaan talvesta,vaikka valilla sataakin.Kun ei ole pakkasta,eika lunta,niin ulkoilu kay vaivattomasti.

Ciacy:Niin on kylla minullakin valilla.Ehkapa suotuisaa vaikutusta ja potkua sai Suomen pakkasista.Nyt nauttii naista keleista niin,etta se "siivousvimmakin" iskee.

Susanne kirjoitti...

Ihanasti siellä aurinko paistaa! Olisi kiva istua tuossa parveketuolissa ja antaa auringon lämmittää kasvoja:) Aurinkoa jo tännekkin kaipailen. Onneksi päivät täälläkin jatkuvat ja toivottavasti aurinkokin sieltä pian esille tulee. Lunta täällä on satanut taas paljon lisää.

Sateenkaari kirjoitti...

Susanne:Tanaan istuin auringossa hetken kaupunkireissullani sukulaismiehen tarjotessa teekupposen,niin aurinko oikein kuumotti kasvoilla.
Kuukauden olin Suomessa,ja vari havisi kasvoilta kokonaan.Ei uskoisi.

Maija kirjoitti...

Kotiutunut näytät olevan,arkiset puuhat kutsuvat.
Tunnustusta blogissani! Vaikkakin tiedän ettet näistä välitä.Mutta haluan se sinulle antaa ystäväiseni!

Hannelen talviparatiisi kirjoitti...

maailma ylösalaisin :)

Marika kirjoitti...

Mukavaa talven jatkoa Sateenkaari <3
Elossa olen, en vain ole jaksanut blogia kirjoittaa....on tullut avioero, mutta paljon paremmalla puolella mennään.
En enää jatka vanhaa blogiani, on aika aloittaa kaikki alusta.

Sateenkaari kirjoitti...

Maija:Kiitos,ystavain,kaynpa kurkkimassa.
Kotiutunut olen taysilla.

Hannelen talviparatiisi:Nayttaisi olevan niin monessa.

Marika:İhanaa,kun tulit esiin.Voimahalitus,ja jos aloitat uuden blogin,niin ilmoittelethan.