keskiviikko 19. tammikuuta 2011

BUSSİKORTTİ

Joulukuussa otettiin Antalyassa kayttöön bussikorttisysteemi.Lomalta palattuani kavin minakin tuollaisen itselleni hankkimassa.Kortti maksaa 8 liiraa(4 euroa),ja ladataan tapeelliseksi katsomallaan summalla.
Kortteja on erilaisia,riippuu siita,onko sinulla alennuksiin oikeutta.Minulla on normaalihintaisen matkan kortti.
İlman korttia kertamaksu on kaikissa julkisissa liikennevalineissa 1,75 liiraa (87,5 centtia).Kortilla maksettaessa liikennevalineesta riippuen hinta on 1,25-1,50 liiraa (62,5-75 centtia).
Vaihto-oikeus on yhdella maksulla 45 minuuttia lahtöhetkesta.

Voit ladata matkoja myös kannykkaasi ja maksaa silla.

Tuossa kuvassa alennuskortti

Se,mihin mina kiinnitin heti huomiota,niin oli maksuautomaatin selva nayttö. Kortin jaljellaoleva summa nakyy tarpeeksi suurena.Samoin matkan hinta.
Tervetullut uudistus,joka nopeuttaa varsinkin ruuhka-aikoina liikenteen kulkua,ja tuo siihen muutenkin joustavuutta.
Nyt on viela ollut nakyvissa totuttelua asiaan ja tietamattömyytta,mutta katevasti nayttaa paaosin toimivan.
Erittain tervetullut uudistus.14 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Taalla meillakin on tuollainen kortti. Ja silla saa alennusta muistaakseni 40% normaalista hinnasta. Samalla tavalla paasen bussilla alennushintaan Osloon saakka. Oikein hyva juttu.

anja kirjoitti...

Hieno systeemi, edistää varmasti myös joukkoliikenteen välineillä liikkumista ja on edullinenkin.

Jael kirjoitti...

Meilläkin on tuollainen kortti,mutta teidän systeeminne on kyllä parempi;Täällä kuljettajan vieressä on se laite,mutta en siitä kyllä itse näe saldoa,vaan tulee paperilappu ulos laitteesta,jossa näkyy saldo ,ihan älytöntä! Mutta kun lataa korttiin arvoa,niin automaattisesti siihen tulee suurempi summa kuin on itse maksanut,eli selvästi säästää,kun käyttää korttia.

Anonyymi kirjoitti...

Katevaa kun on tuollainen bussikortti. Olisipa taalla Alanyassakin niin ei tarvitsisi aina olla kolikoita mukana. Taalla bussimatka maksaa 1,25 liiraa ja dolmukset liiran. Aikatauluissakin olisi parantamisen varaa, niita ei ole mihinkaan merkitty. Jotkut bussit menevat 10 minuutin, jotkut taas monen tunnin valein. Kun on nainkin pieni paikkakunta kyseessa eika montaa bussilinjaa niin voisi kylla laittaa aikataulut pysakeille ettei tarvitsisi turhaan odotella ja kysella muiden linjojen kuskeilta. Pitaisikin laittaa palautetta menemaan :) Hyvaa viikonjatkoa!

Maria

Sateenkaari kirjoitti...

Tuula:40% onkin hyva alennus

Anja:Toki menee enemman aikaa pysakilla,jos kuljettaja rahastaa,kuin etta matkustaja nayttaa lukijalle korttiaan.

Yaelian:Tuo lipun tuleminen tuntuu tosi turhalta.
Mutta tuohan on hyva juttu,etta extraa saa ladatessaan.

Maria:Teilla on halvat hinnat kulkuvalineissa.
Taalla busseilla ja raitsikalla on aikataulut,mutta ei sita pysakeilla ole meillakaan.Dolmuksilla ei ole aikataulua,mutta seka busseja,etta dolmuksia kulkee niin paljon,ettei pysakilla kauaa tarvitse koskaan odotella.
Kiitos samoin sinne mukavia loppuviikon paivia

Sirokko kirjoitti...

Meillä ollaan vielä kaukana automatiikasta. Aina Suomeen mennessä pelottaakin mitä uutta ovat taas keksineet ja millä automaatilla alan ekana töpeksiä.

seijastiina kirjoitti...

Ompa jännä kortti systeemi.
En liiku paljon bussilla, enkä tiedä Suomen systeemeistä, mutta joku asiakas kertoi ,että kertamaksu jotain 4e täällä, aika kallista verrattuna teihin.
Kiva kun kävit moikkaamassa Sateenkaari ♥
Minulla myös uusi blogi, mansikkainen tänään, tule ihmeessä virailulle,, siitä vaan etusivulta Seijastiinan :)

Iloista päivää sinulle!

Sky Mikaela kirjoitti...

Kaikki uudistukset eivät ole ikäviä ;-), vaikka joskus niistä tulee papatettuakin. Joidenkin asioiden tarvitsee uudistua, että pelaisi. Toivottavasti auttaa ruuhkiin.

Mukavaa päivää sulle!

Maikku kirjoitti...

Julkisesti tunnustan että viimeeks kun olin Unkarissa en ostannut kk,lippua ja aika monta kertaa pummilla matkustin, jouduin tarkastukseen, mutta mulla on aina mukana 10 kpl kertaliput, kaivoin sen näppärästi esille ja tarkastaja sano kohteliaasti , että kyllä voi leimata sen....hih-hii!!!En saannut sakkoja! Mutta, eläppäs huoli täytän 30.4.11 65v ja sitten pääsen Unkarissa matkustaa ILMAISEKSI. JKL-ssä en tarvi lippua ku asun cityssä :D!

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Kylla sita maailmasta löytyy paljon paikkoja,missa ei automatiikkaa ole viela joka lahtöön.Tekemista sita on monessa taallakin.

Seijastiina:Jyvaskylassakin oli kertamaksu 3 euroa.Tosi kallista.
Kiitos,pitaapa tulla kurkkimaan.

Natjale:Ainakin tama uudistus oli tervetullut ja tarpeellinen,mutta tosiaan löytyy uudistuksia aina valilla,mitka olisivat saaneet jaada toteuttamatta.

Maikku:Sinahan se aikamoinen "epeli" olet ollut.Jos en tuntis,niin kummastelisin.
Tuohan on hyva asia,etta Unkarissa paasee tuon ikaiset ilmaiseksi bussissa.
Minakin asun taalla cityssa,mutta kylla kaytan busseja.Monet ostoskeskukset ovat keskustan ulkopuolella,ja jotkut ystavat myös.Mutta en tietty joka paiva ajele bussilla.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Kätevännäköinen. Ihmettelen välillä, että osaisinko vielä julkkareita käyttää kun niitä ei täällä voi käyttää vaikka haluaisikin. Kaikkialle pitää ajaa itse.

Suomessa käydessä oli ongelmaaa, kun ei ollut kännykkää millä mitäkin maksaa.

Sateenkaari kirjoitti...

Johanna:Miksi ette voi kayttaa "julkkareita".
Onneksi on tama korttivaihtoehto olemassa.En edes tieda,voisiko minun kannykkaani ladata noita matkoja.

seijastiina kirjoitti...

Kiitos Sateenkaari ,kävit myös uudessa blogissani tutustumassa, oikein kiva juttu.

Sydämellistä viikonloppua ystävä hyvä ♥

Sateenkaari kirjoitti...

Seijastiina:On ihanaa vierailla blogissasi.Siella tulee aina hyvalle mielelle kaunitten kuvien ja lampimien postausten myöta.