lauantai 22. elokuuta 2009
SULUBÖREK (KOSTEA PİİRAKKA)
Nain Ramadanaikana on tapana valmistaa ruokaa ja kaikkea muuta enemman,mita normaalisti.Yllatysvieraita saattaa tulla milloin vain,ja talosta löytyy aina tarjottavaa.Mina tein eilen tallaisen suolaisen piirakan.
Ylakuvassa ensin tayte,johon tarvitset:
1/2 l maitoa
1 kananmuna
1/2 kg fetajuustoa,taikka lorpeynir:ia(turkissa)Mina kaytin tuota lorjuustoa.
persiljaa reilusti
hiukan suolaa riippuen juuston suolaisuudesta.
Vatkaa kananmuna maidon joukkoon.Murenna seokseen fetajuusto.Lisaa suola ja persilja.
Taikina on yufkataikinaa ,jota saa Suomesta turkkilaisten kaupoista,ja varmaan muittenkin ulkomaalaisten.Fillotaikina kay myös,mutta on mielestani liian ohutta.Sita pitaa laittaa useampi kerros paallekkain.
Tahan annokseen kaytin 6 taikinalevya.Ne ovat yleensa pakkauksissa,missa on useampi kappale naita levyja.
Voitele reunallinen uunipelti.LAita taikinalevy niin,etta hiukan menee reunojen yli.Minun peltini on rEilunkokoinen,joten piti laittaa pohjalle kaksi levya.Voitele taman jalkeen levy öljylla kevyesti.
Revi taikinasta epamaaraisen kokoisia kappaleita,ja aseta niita nyt pohjalle niin,etta pohjaan tulee ohut kerros taikinaa.Voitele aas öljylla.
Taman jalkeen laita kauhalla taytetta .Saa olla aika reilusti.Minulla meni tuo tayte kahteen kerrokseen.Seuraavaksi revit taas taikakappaleita kerroksesi,voitelet ja laitat taytetta.
Viimeiseksi revit loput taikinasta taytteen paalle,ja taittelet pellin yli olevat taikinat kuvan mukaan.voitelet öljylla.Pistelet haarukalla,ja laitat jaakaappiin puoleksi tunniksi lepaamaan.
Paistolampötila riippuu uunista.Minulla on tuo 180 astetta.Uunini on sita kuumempaa sorttia.Kellonaikaa en koskaan katso,vaan silmamitalla maarittelen kypsyyden.Aikaa saa olla kuitenkin reilusti,etta taikina kerkiaa kypsya kunnolla.Taman takiakin ei kovin korkeaa lampötilaa.
Tassa juuri uunista otettu piirakka.Kannattaa laittaa leivinliina paalle,jotta piirakka meheytyy.
Ja sitten vain herkuttelemaan.
AFİYET OLSUN! HYVAA RUOKAHALUA!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
12 kommenttia:
Ai miten herkullinen piirakka, kirjoitan ohjeen heti ylös! Yufkaa en ole löytänyt mistään, mutta filoa löytyy. Siitä olen tehnytkin mm. sigara börekkejä.
Leppoisaa lauantai iltaa!
Susadim: Tuota yufkaa olen Suomesta ostanut juuri turkkilaisten kaupoista.Monissa kaupungeissahan naita kauppoja löytyy.Ja varmaan on İrakilaisten ja İranilaistenkin kaupoissa.
Teen tuota aika usein,ja hyvaa on.
Ramadan kareem!
Kuulostaapa hyvalta tuo ohje. En ole koskaa uskaltanut tehda mitaan filotaikinasta. Se on jotenkin niin haperoista. Tata voisin kokeilla. Kiitos ohjeesta.
Tosi herkullisen näköistä! Muistaakseni täällä saa myös tuota yufkan tapaista taikinaa.Täytyypi joskus kokeilla.
Sara: kiitos!Filotaikina on kylla aikalailla haperoista,enka minakaan siita erityisesti tykkaa.
Yaelian:Tuosta yufkasta saa monenlaista.Myös makeita juttuja voi tehda.Joskus voitelen öljylla yufkan palasen,laitan juustoa valiin ja taitan kahtia.Sitten paistan pannulla ilman rasvaa.Nopeaa hyvaa teen kanssa.
Tätä pitää kokeilla.Kiitos vaan ohjeesta,kuvista jotka saivat veden herahtamaan kielelle.
Kuulostaapa herkulliselta ja yksinkertaiselta. :) Tuota on pakko joku kerta kokeilla!!! Sopinee varmasti illanistujaisiin tai "huikopalaksi" kun on kiireinen päivä tulossa, jota sitten pikaisesti lämmittää. Voi kai syödä kylmänäkin?
Kiitos jälleen mukavalta kuulostavasta ruokavinkistä.
Kiitos ohjeesta! Tata pitaa ehdottomasti kokeilla!
Kiitos ystavat,mielellani jaan ohjeita myös teidan kanssanne.Nain voimme tavallaan istua saman pöydan aarella.
Maija: kiitos,ystava,kun kavit kurkkaamassa.
Ziriliini:Sina napparana ruoanlaittajana teet hetkessa tuon piirakan.Taytetta voi myös muunnella.Pinaatti kay hyvin fetajuuston lisana.
Susa: Sina myös olet ruanlaiton taitaja,etta siita vaan kokeilemaan.
Ja kylla tama on sen verran helppotekoinen,etta vaikka ei olisikaan paljoa ruokia laitellut,niin onnistuu varmasti.
Kuolahan tässä valu kun näitä kuvia katselee..Namia..laita tämän heti talteen. =)
Mimmuli: Laitappa talteen,jos vaikka innostut joskus kokeilemaan.
Hei!Kiitos ohjeesta....nyt heti et etniseen markettiin ostamaan ainekset ja piirakan tekoon..Nam!!
Hyvää Ramadania!
Lähetä kommentti