lauantai 8. elokuuta 2009

POLİİSİ VALVOOOlen aikaisemmin kertonut poliisin työsta taalla Turkissa. Poliisi nakyy ja kuuluu.Ja myös toimii tehokkaasti moninaisesti.
Liikenneratsiat ovat tassa nyt aiheena,kuten edellisessakin postauksessa.Tama työskentely ainakin taalla Antalyassa on hyvinkin tehokasta. Ratsioita on joka ikinen viikon paiva, monessa eri kaupunginosassa. Jokaisella ratsialla on myös oma aiheensa. Esim.joku ratsia kasittaa moottoripyörat,joku promillemittauksen,joku turvavöitten kaytön jne.Kaupunki on jaettu aihealueisiin,ja nama alueet kiertavat rinkia niin,etta jokaisella alueella tulee tarkastus jokaisesta aiheesta.Kaupunki onkin siis paivittaisen kontrollin alaisena.Erittain hyva asia.
MUTTA! Sitten juuri tama MUTTA,mita me mieheni kanssa ollaan ihmetelty. Miksi poliisin pitaa olla niin nakyva myös ratsioissaan.İnternetissa on luettavissa tarkka lista tarkkoine kellonaikoineen. Elikka on kansalaisten luettavissa ja ratsiapaikanhan voi nain tarkistaa ja kiertaa.İtse ratsiapaikalla myös poliisi nakyy kauas.Poliisin autoissa ja moottoripyörissa on vilkut paalla.Moni kerkiaa kaantya sivukadulle ennen tata.
Meidan mielestamme pitaisi enemman jarjestaa sellaisia ratsioita,missa poliisi on vahemman nakyvissa.Ainakin autoista hatavilkut kiinni.
Sita en tieda,miten maanteilla nama ratsiat jarjestetaan.Ollaan kylla osuttu matkalla linja-autossa ratsiapaikalle,ja kylla poliisi siellakin oli hyvin nakyvissa jo kaukaa.
Tutkia kaytetaan myös taalla,mutta en tieda miten suuressa mittakaavassa.Valvontakameroita on myös.
Mutta kaikenkaikkiaan on kuitenkin hyvin tehokasta toimintaa nykyaan.

Mukavaa viikonloppua ystavat.

13 kommenttia:

Annu kirjoitti...

Ratsiat kuulostaa epäreiluilta, kun kiinni jää vain hölmöt ja turistit, jotka ei hoksaa niitä kiertää !
t Annu

Sateenkaari kirjoitti...

Annu: Noin mekin tata ollaan ajateltu.Mutta olen nyt seurannut tassa meidan kohdalla ratsian pitoa,niin nayttaa niita "hölmöja" joka kerran kiinnikkin jaavan.Tassa on aikalailla vilkas liikenne(vain yhteen suuntaan),ja poliisi ei tietty kerkia pysayttaa jokaista ajoneuvoa,mutta aikalailla toiminta on ollut mielestani tehokasta.Kun tassa kulkee ajoliikenne vain yhteen suuntaan,ja toiseen suuntaan kulkee raitsikka,niin talla suoralla on vain yksi kaantymismahdollisuus vasemmalle,ja se on juuri se risteys,missa poliisi on ratsiaan pitamassa.Kun ajoneuvo edellisesta kulmasta on tullut ohi,ja huomaa poliisin vilkut,niin takaisinkaantymismahdollisuus on vain moottoripyörilla.Ei autoilla.Etta aika ovelassa paikassa kuitenkin tassa ovat poliisit.Mutta ei tarvitsisi vilkuin varoittaa niita motoristiakaan.

ebrufin kirjoitti...

Taalla jos ei ratsiaa nae, niin siita kylla kertovat vastaantulevat:) Ja ulkomaalaisena mina taas olen selvinnyt kuin "koira verajasta" autollakin...

Terkkuja Antalyaan IHANASTA Suomesta. Viikko on ollut upea, ja ilmat hienot...ja ihan kuin en olisi koskaan ollut Pohjanmaalta poissakaan?

Tanaan marjapuskaan, Wanhan ajan markkinoille Isoonkyröön. Joka aamuinen lenkkeily tanaan jai...no huomenna taas:) Öptüm!

ebrufin kirjoitti...

Kappas vaan- kirjoitin "taalla", joten henkisesti olin Turkissa vaikka olen lomalla Suomessa:)

Sateenkaari kirjoitti...

Ebrufin:Kiitos ihanista Suomen terveisista.Vaikka sinulla siella on ihana loma,niin ompa kivaa,etta osa sinusta on kuitenkin taalla Turkssakin sen "aan" muodossa ainakin.
Suomessa todellakin pelaa oikein hyvin tuo vilkutus varoittamaan edessaolevasta ratsiasta.Monastihan siella poliisit ovat sen verran piilossa ainakin tutkansa kanssa,ettei sita ajoissa huomaa.
Alkoi tekemaan mieli mustia viinimarjoja,kun sanoit menevasi "marjapuskaan".
Mutta on kylla kumma,ettei vielakaan ole Suomekaipuuta(lapsia ja lapsenlapsia tietenkin kaipailee),vaikka jo reilu kaksi vuotta on siita,kun tanne muutimme.Onkohan paani hiukkasen pimahtanut,tai ainakin jokin ruuvi löysalla.
İhania Suomipaivia edelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Toinen mita olen ihmetellyt, etta ainakin meidan kohdalle sattuneissa ratsioissa kenenkaan promilleja ei tarkasteta. Koskaan ei ole minua tai miestani naissa tilanteissa pyydetty puhaltamaan. Ja todellakin, ulkomaalaisena esiintyminen auttaa, sinnikkaasti vain englantia puhuu niin yleensa ohjaavat jatkamaan matkaa ;)

Sateenkaari kirjoitti...

Karoliina:kerroin tuossa postauksssani ratsioitten systeemista taalla antalyassa.Muualla Turkissa en naista tieda.Rtsioita on lahes jokaisena paivana useassa paikassa kaupunkia.Jokaisella ratsialla on oma teemansa.Siis jokaisessa ratsiapaikassa ei puhalluteta muuta,kuin jos on aihetta epailla alkoholinkayttöa.yhdessa paikassa tarkistetaan turvavyön kayttöa,toisessa puhallutetaan.Ja nama paikat vaihtuvat joka paiva. Turkissa on erittain paljon juuri puhallusratsioita.Ompa kumma,ettette ole niihin joutuneet.
Turisti(siis ulkomaalainen)on naköjaan taalla hyvassa suosiossa tuonkin asian suhteen.
Kiva,kun kurkkasit plogiini.
Hyvia ajomatkoja.

ekku kirjoitti...

Kyllä täällä Suomessakin mun mielestä liikaa kerrotaan etukäteen millon ratsataan.Esim;nyt on rengasratsia ens viikon ajan,nyt on liikennenopeusratsia...Kyllä sillon itsekkin ajaa himpun verran rauhallisemmin,kun samoja reittejä ajelee,niin tietää ne kohdat missä ne kyttää.MUn mielestä ei kannattas ilmottaa ollenkaan mitään.Mutta ehkä heidän resurssinsa sit ei riittäs siihen kaikkeen sakotettavien määrään :)Ja ihana ku kommentoit blogissani.Määkin sun blogia seuraan päivittäin,mutta kun on niin paljon kivoja blogeja jota seuraa niin joka postaukseen ei kerkiä vastata.Vaikka kaikki luen :)

Anonyymi kirjoitti...

Taalla istanbulissa ratsioita on myös joka paiva ja monessa kohtaa - en muista, etta yhtenakaan perjantai tai lauantaiyöna olisimme pysahtymatta paasseet Taksimilta kotiin Aasian puolelle! Mutta todellakin, puhallutuksia ei jostain syysta ole ollut.

Sateenkaari kirjoitti...

Ekku: Suomessa ainakin monet tutkavalvonnat ovat sellaisia,missa poliisi on nakymattömissa,ja ilmoittaa ylinopeutta ajavasta työkaverille,joka odottaa jonkun matkan paassa,ja pysayttaa.
Ei sita kerkia millaan aina kommentoimaan kaikkia lukemiaan blogeja.En minakaan.Kiva,kun kayt lukemassa.

Karoliina: On kumma juttu,kun paljon ajatte,ettette ole tallaiseen ratsiaan joutuneet.Ja just İstanbulista ja Ankarasta tulee naista ratsioista aika paljon myös telkkarista.Yhteen aikaanhan se ratsaaminen oli melkeimpa pelkkaa puhalluttamista.Jospa nyt on ylinopeus ja kortitta ajaminen paallimmaisena.Tieda hanta,kun en itse aja autoa.Taalla Antalyassa ovat saaneet tosi paljon sakkoja,kun ajavat moottoripyöraa,ja vain on autonajokortti,eika moottoripyörakorttia.Kyparatta ajamisesta on ruvettu sakottamaan herkasti.

Sky Mikaela kirjoitti...

Sateenkaari, tuohon kommentointiin... minultakin se on jäänyt nyt vieläkin vähemmälle, kun tilasin teidän kaikkien blogit samaan paikkaan, mistä ne luen pötköön. Sieltä ei tule sitten niin herkästi lähdettyä kommentoimaan, mutta kerkiänpä ainakin lukemaan :D.

Eli mukana ollaan, vaikkei aina näykään.

Sateenkaari kirjoitti...

Natjale: Ja ainakin nain kesalla onuu valilla kommentointi,seka oman blogin tuottaminen.Ainakin taalla kuumuudessa.Mutta myös mina luen ahkerasti listani blogeja,ja niita on kertynyt aikalailla paljon.
Alkaamme siis ottako paineita tasta asiasta.Tiedamme,etta taalla olemme,vaikkakin valilla vahin aanin.

-S- kirjoitti...

Heh, aivan kuin he ilmoittaisivat olemassa olostaan tai muuten liian moni jàisi kiinni ;)