maanantai 31. elokuuta 2009
RUOANLAİTTOA
Tanaan on oikeastaan laiskottanut koko paivan.
Ruoka on se työ,mita pitaa tehda kahdenkin hengen taloudessa.Tanaan on valmistunut ensinnakin paivan keitto, ARPA ŞEHRİYE CORBASİ (ORRANJYVAKEİTTO). Aineina on kuorittuja ohranjyvia (arpa şehriye),riisia,vetta, luonnonjugurttia,öljya,kuivattua minttua,hiven mustapippuria,suolaa,1 rkl vehnajauhoa,kananmunan keltuainen.Keita ohranjyvat ja riisi vedessa kypsaksi. kuumenna öljya pannulla,ja lisaa siihen reilusti minttua.Anna ruskistua hieman,mutta varo polttamasta. Jugurtin maara riippuu keiton nesteen maarasta.Mina tein 1,5 litran annoksen,ja arviolta oli jugurttia n.4 dl.Riisi ja ohranjyvat kanssa mittasin silmamaaralla.n. vajaa 1dl kumpaakin.Sekoita jugurtin joukkoon munankeltuainen ,jauho ja öljy-minttuseos.Lisaa tama keitokseen.lisaa suola ja mustapippuri.Keita hetki viela. Voit myös kayttaa liemikuutiota makua antamaan.
Rakastan kesakurpitsapihveja.Tuossa ylakuvassa ne ovat paistumassa.Ei viela kaannetty.
Alimmassa kuvassa jo paistuneet toiselta puolen ja kaannetty.
Tahan ruokaan tarvitset 4-5 keskurpitsaa.ei kovin suuria, sipulia,kaksi kananmunaa,tillia,persiljaa,korppujauhoja,hiven vehnajauhoa,suolaa,mustapippuria.
Raasta kesakurpitsat ja valuta liika neste pois. raasta sipuli,ja lisaa muut aineet.
Paista öljyssa pannulla.Öljya saa olla reilusti. laita seosta lusikalla paistumaan.
Paistumisen jalkeen nosta lautaselle talouspaperin paalle,jotta liika öljy imeytyy talouspaperiin.
AFİYET OLSUN - HYVAA RUOKAHALUA
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
6 kommenttia:
Nam,kesäkurpitsapihvit kuulostavat tosi hyviltä!
Yaelian: todella ovat hyvia ainakin minun makuuni.
Tosi herkkuja taalla tarjolla;) Meilla oli tanaan basmati- riisia ja kanaa currykermavihannes- soosissa...+ salaattia...laihduttajan ruokaa;)
Ihanaa syyskuuta!
Ebrufin: Kiitos.
mutta kylla tuo sinun menusi sai vatsan kurnimaan.Rakastan kermakastikkeita,mutta en juurikaan sita kayta missaan muodoissaan.
Ja kun kevalla jatin leikkeleet ja kovat juustot kokonaan pois ruokavaliostani,niin kesan ai
kana on tippunut 4 kiloa.Kun lopetettiin se kolesteroolilaakitys,niin pitaa olla kamalan tarkkana syömisten kanssa.Herkuutelen kylla silloin tallöin.
Kiitos samoin sinne tuppulaan myös kivoja syyskuun paivia.
Ihania ruokaohjeita sinulla. Taidat olla ahkera ja taitava ruuanlaittaja :)
Jossu:Kiitos kehumasta.
Hyvyydesta en tieda,mutta aikalailla ahkera olen ruoanlaitossa,koska pidan siita.
Sen takia tykkaan valilla laitella tanne blogiinkin ohjeita.
Me syömme lahestulkoon taysin turkkilaista ruokaa.Tassa parisen viikkoa sitten oli mieheni ystava meilla syömassa,ja han sanoi,etta jos han kertoo vaimolle,etta suomalainen nainen osaa tehda turkkilaiset perusruoat lahes kaikki,niin vaimo ei usko.
Mina sanoin,etta kylla sellaiset suomalaiset,jotka taalla vakituiseen asuvat,niin taitavat taman maan ruoanvalmistuksen.
Se on vaan aika yleinen luulo,ettei ulkomaalainen opi tekemaan turkkilaista ruokaa.Mutta vaara luulo.
Lähetä kommentti