lauantai 4. heinäkuuta 2009

PATLİCAN SALATASİ (MUNAKOİSOSALAATTİ)



Tanaan tein munakoisosalaattia lisakkeeksi paistetulle Norjan lohelle.
Kuvan otin netista.Tuossa kuvan versiossa on myös tomaattia,jonka jatin tanaan pois omasta tekeleestani.
Tama on erilainen salaattivaihtoehto jo totutuille,mutta jos pitaa munakoisosta,niin pitaa varmasti myös tasta.

4 keskikokoista munakoisoa
1 punainen paprika
Kesasipulia tai tavallista sipulia
Tomaattia(ei valttamatön)
tuoretta persiljaa
suolaa,sitruunanmehua,öljya

Pehmenna munakoisot ja paprika uunissa grillivastuksen alla kuorineen.
Mina teen nain,etta halkaisen munakoisot kuorineen,ja laitan paistinpannuun hiukkasen öljya,jossa pehmennan ne niin,etta saavat hiukkasen myös varia pintaan.
Koverra lusikalla pehmeasta munakoisosta hedelmaliha pois
Kuori myös paprika.Paprikan voi kylla kayttaa myös kuorineen.
Pilko paprika ja munakoiso.Munakoiso saa jaada aika isoiksi suikaleiksi.
Kuori ja pilko tomaatti (jos kaytat sita)
Pilko sipuli
Yhdista kaikki aineet salaatiksi.
Ripottele pinnalle suolaa,lisaa maun mukaan ruokaöljya,ja lopuksi persiljasilppu.
Sekoita

AFİYET OLSUN , HYVAA RUOKAHALUA!

8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nami nami, munakoiso on kyllä ihanan monipuolinen! Rakastan munakoisosalaatteja ja muutenkin siitä tehtyjä juttuja! Tuo kuulostaa herkulliselta...

ziriliini kirjoitti...

Näyttää niin herkulliselta ja ruokaisalta, etät tuo menisi varmasti ihan lounassalaattinakin. :D

minä en pahemmin ole munakoisoa käyttänyt, mutta tuo on niin herkullisen näköinen, että se ei voi olla pahaa!

ekku kirjoitti...

herkun näköstä.Onko tää siis kylmänä syötävä salaatti?Mistä nuo siemenet on?Munakoisosta?En ole munakoisoa käyttänyt kun valmiiden grillatujen kasviksien muodossa.Kokeilla tekisi mieli.

Unknown kirjoitti...

Tata kylla teen heti kun ollaan muutettu. Kotona on 3 munakoisoa rakastavaa joten ei voi menna pieleen :) Kiitos ohjeesta! Kuulostaa tosi herkulliselta!! :)
Hyvaa sunnuntaita!

ebrufin kirjoitti...

Tama on herkkuani- en tee itse, vaan kaly sita vaantaa ja mina syön;)

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian: Munakoiso todella on monipuolinen raaka-aine.On hyvaa!

Ziriliini:Monille suomalaisille vieras omassa ruokapöydassa tama munakoiso.Kayttö on kylla Suomessakin lisaantynyt.

Ekku: Jos tykkaa munakoisosta,niin hyvaa on. Kylmana syötava tama salaatti.Ja aamupalapöydassakin verratonta.Siemenet ovat munakoison siemenia.Kokeileppa,kun olet kova tekemaan erilaisia ruokia.

Heli: Teeppa,jos anoppisi ei osaa tata tehda. Nahtavasti kylla osaa ainakin sen toisen meseversion,missa pilkotaan muvakoiso aivan pieneksi.Minun mielestani tama on parempaa.Ja turkkilaiset tekevat taman usein niin,etta kaasuhellan liekilla pehmentavat munakoisot,ja siita mina en tykkaa.Kiitos samoin Mersiniin hyvaa sunnuntaita.

Ebrufin: Lahes kaikki turkkilaiset varmaan osaavat eri versioita munakoisosalaatista.Mina pistan tata leivankin paalle,kun olen jattanyt kaikki juustot ja leikkeleet lahes kokonaan pois.

Verna kirjoitti...

Minä rakastan munakoisoa! : ) Ja olen opettanut tähän herkkuun myös mieheni. Käytän munakoisoa talviaikaan kasvislisäkkeissä siten, että itketän sitä hetken yrttisuolalla, jonka jälkeen paistan sen pannulla. Kuoria en koskaan ole poistanut.

Toinen tapa käyttää munakoisoa on grillatut munakoisopihvit. Tämä on kesäherkkuamme, joka maistuu myös kylmänä. : )

Sateenkaari kirjoitti...

Verna: Munakoiso on edelleen monelle suomalaiselle vieras ruoka-aine.Kyttö on nahtavasti lisaantymaan pain.Todella monikayttöinen kasvis.