maanantai 27. heinäkuuta 2009

HEİNAKUU LOPUİLLAANNiin nama paivat vaan kuluvat nopsaan.Viikon paasta ollaan jo elokuun puolella.Kesa taalla meilla viela jatkuu pitkaan.Toivottavasti ainakin.Syyskuussa luultavasti jo saadaan sateitakin,mutta yleensa ilmat ovat viela marraskuussakin lampimat.
Tanaan on jo ollut aivan inhimillisen "kuumaa". +37.Tuuli on kaantynyt,ja tuonut mukanaan myös kosteutta ilmaan,mika on hyva nain astmaatikolle.
Eilen viela istuimme olohuoneen viileydessa ilmastoinnin puhaltaessa koko paivan.Saimme vieraaksemme suomalaisen ystavani,jonka lomailu loppuu ensi sunnuntaina,ja hanen on palattava Suomeen.Palailee tanne taas alkuvuodesta.
Sen verran olin valilla keittiönkin puolella,etta saimme syötavaa.
İllansuussa uskaltauduimme sitten ulos,kun sisalla olo alkoi kyllastyttamaan.Kavelimme pienen matkan meren rannalla olevaan puistoon.Tama puisto on aavan meren rannalla,joten nytkin mukava iltatuuli hieman vilvoitti ilmaa.Kuten kuvasta nakyy,niin vihreytta riittaa helteista huolimatta.Kaupunki kastelee puistot ja kaikki istutukset niin hyvin,ettei nay kuivumisen merkkejakaan.İstahdimme puiston penkille ihailemaan laskevaa aurinkoa.Taallahan aurinko laskee hyvin nopeasti,ja pimea myös tulee nopsaan.
Auringon laskettua laksimme kotia kohti.Ystavani omaansa ja me omaamme.İlta oli niin mukavan lammin,joten emme malttaneet viela jaada sisalle,vaan laksimme taas meidan vastapaiseen puistoon.Siella tapasimme turkkilaisia tuttaviamme,ja mukava oli jutella kuulumisia.Kotiin palasimme vasta yli puolen yön.
Tanaan uskaltauduin nyt illalla kayttamaan uuniakin. Paistoin "pikapasteijoita". Lehtitaikinalevyjen paalla on seosta : Fetajuusto,tilli,persilja ja hiukkasen chilia.Pasteijat voideltu oikealla voilla.
Usein teen samalla systeemilla makeita juttuja,laittaen paalle hedelmanpaloja,mutta makeat tallaiset sitten voitelen kananmunalla.

9 kommenttia:

Susa kirjoitti...

Hyva idea pasteijoille! Nayttavat herkullisilta. :)

anne kirjoitti...

Ihanat on kuvat täälläkin, upeasta auringolaskusta.

Verna kirjoitti...

Upeita valokuvia... Kesän parhaat hetket ovat eräällä tavalla sen loppupuolella, kun koko luonto on saavuttanut täydellisen puhkeamisensa. Loppukesän lämpimien ja kosteiden öiden sekä viileiden aamujen tuoksusekoitus on mitä parhain... : )

Jael kirjoitti...

Hienoja auringonlaskukuvia!
Täälläkin on ollut Suomesta tuloni jälkeen epäinhimillisen kuumaa ja kosteaa, nyt viikonloppua myöten pitäisi olla pari hieman viileämpää päivää.
Varmaan oli hyvät nuo pasteijat,tein usein tuon tapaisia pojalleni Suomessa.

Susadim kirjoitti...

Minäkin teen usein lehtitaikina/torttutaikinalevyistä kaikenlaisia pasteijoita. Täytettä vaihtamalla saa vaikka minkälaisia ja aina ne maistuu. Sekaan pari makeaa versiota, niin samalla tulee sekin puoli hoidettua :)

Mun lemppari on tuorejuustoa + feta/aurajuustoa/tavallinen juustoraaste. Pyörittelen ne rullalle ja leikkaan pikku piirakoiksi.

Sateenkaari kirjoitti...

Susa: kiitos,ja ovat helppoja tehda.Kun tuon taytteen viela haarukalla painelee pohjaan kiinni,niin reunat kohoavat hyvin.

Anna:Kiitos!

Verna:Kiitos Verna.Nainhan se on.Suomessa varsinkin erottaa juuri nuo kuvaamasi tuoksut.
Eilen illalla,kun lampötila oli laskenut 10 astetta paivasta,ja ilmasta tullut kostea,niin haistelin meren tuoksua parvekkeelta.Tuota tuoksua ei ole silloin,kun on valtavan kuuma,ja kuiva ilma.

Yaelian:Kiitos.Ja varmaan Suomen ilmastosta sinne palatessa,niin viela paremmin aistii kuumuuden,kuin,jos olisi ollut siella koko ajan.
Kun on laiskalla paalla,ja kuuma,niin keksii jotain nopeasti tehtavia juttuja

Susadim: Lehtitaikina on niin monikayttöista.Hyvia juttuja tulee myös,kun leikkaa taikinasta n.2 cm levyisia suikaleita(pituus maun mukaan),voitelee munalla,ja kierittelee joko juustoraasteessa taikka sesaminsiemenissa.Kiertaa sitten suikaleen kierteelle,ja paistaa.

Unknown kirjoitti...

Ihania kesaisia maisemakuvia ja herkullisia pasteijoita! Tulikin mulle hyva idis tehda noita, kun kaapissa on paketti milfoy-taikinaa ja iso laja feta juustoa :) Olen jo tehnyt viikon sisalla kaksi pellillista borekeja mutta nyt kokeilen talla tyylilla. Tuo voin sively kuulostaa myos hyvalta vanhan munan sivelyn sijasta :)

Hyvaa loppuviikkoa naapurista toivotellen! :)

Sateenkaari kirjoitti...

Heips Heli:Kiitti.Pakko keksia nain kuumalla aina jotain nopeatekoista.
Mina valilla voitelen munalla ja valilla voilla.Makeat aina munalla.
Eilen ja tanaan on ollut ihanaa,kun lampötila on ollut hiukkasen alempi,ja tuulee kovasti.
öptüm,ja viikonloppuja myös toiseen naapuriin.

ekku kirjoitti...

Heips täältäkin.Kuulostaapa hyvältä nuo sun suolaset pasteijat.Itekkin tommosia harrastan,mut aina kanamunalla valelen.Ei oo tullu edes mieleen voita käyttää. Testaanpa seuraavalla kerralla.Tuleeko rapeemmat reunat vai vaan se ihana maku?Tännekkin on muuten nyt rantautunut semmoista turkkilaista fetaa,joka on pehmeää mössöä,jota on helppo muusata kaikkeen..Muuten aika rasvasta ja ei salaattiin oo hyvää,mut esimerkiks tämmöseen oivaa.