torstai 16. heinäkuuta 2009

HELPPO MOUSSAKA



EKKU toivoi munakoisoruokien ohjeita.Tassa laitan nyt yhden oman versioni tasta turkkilaisesta ruoasta.
Raaka-aineitten maara riippuu tietenkin syöjien lukumaarasta,jonka jokainen varmaan osaa soveltaa omien tarpeittensa mukaisesti.

munakoisoja
sipulia
valkosipulia reilusti
jauhelihaa
tomaattia
tomaattipyretta
mustapippuria(jauh.) suolaa


pese munakoisot ja leikkaa kuorineen paksuhkoiksi suikaleiksi.
pilko sipuli ja valkosipuli
kuori tomaatit ja pilko ne
paista munakoisosuikaleet öljyssa kullanruskiksi nopeasti.Laita vuokaan.
Paista jauheliha sipulin kanssa kullanruskeaksi.Lisaa valkosipuli ja mausteet,suola,seka tomaattipyre ja hienonnettu tomaatti.hauduta,kunnes tomaatit ovat pehmennee(ei tarvitse olla taysin pehmeita).
yhdista seos munakoisoihin.sekoita.
voit laittaa pinnalle tomaatinviipaleita,jos haluat,mutta ei ole valttamatönta.
lisaa vuokaan joko kuumaa vetta,taikka lihalienta makusi mukaan.Jos paistaessa et kayttanyt paljon öljya,niin voit nyt myös lisata hiukkasen öljya.Muista,etta munakoisot ovat paistuessaan vetaneet sisalleen öljya,ettei ruoasta tule liian öljyista.
Nestetta sen verran,etta aineet peittyvat.
Paista ensin 200 asteessa,ja kun pinta on saanut varia,niin pudota 180 asteeseen.
Mina haudutan tata ruokaa aika kauan.Maku on silloin parempi.
Tarkista valilla,jos neste on kuivunut liiaksi,niin lisaa hiukan.

AFİYET OLSUN (HYVAA RUOKAHALUA)

12 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nami nami,moussaka on hyvää,omani tosin on lihaton.

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian: Todella on hyvaa,ja varmaan myös lihattomana.
Kreikassa on moussaka erilaista kuin taalla(tai mina ainakin olen syönyt siella erilaista).Siina oli alimmaisena joku taikinapohja,ja juustokastike valissa.Ja olipahan hyvaa.

Jossu kirjoitti...

Nam, onpas hyvän näköistä.

Taidanpa ensi viikolla valmistaa moussakaa tän ohjeen mukaan. Joskus muutama vuosi sitten olen tehnyt ja lapsetkin tykkäsi. Mukavaa vaihtelua peruna, pasta, riisi linjalle.

Mukavaa leppoisaa viikonloppua sinulle toivottelen.

mimmuli kirjoitti...

Nälkähän tässä tulee=DD Itse laitan juustoa myös ja paljon niin muksutkin syövät. Omaan mussakkan laitan kanan tai kalkkunan jauhelihaa.

Sateenkaari kirjoitti...

Jossu:Ehkapa lapset enemman tykkaavat tasta ruoasta,kuin kaalilaatikosta.Ja tatahan voi muunnella monin eri tavoin.
Kiitos samoin sinulle myös ihanaa viikonloppua.

Mimmuli: Juusto tuossa mukana on varmaan todella hyvaa.Jauhelihan voi jattaa vaikka kokonaan pois,niinkuin Yaelian tekee.

ekku kirjoitti...

No niin kiitoksia ohjeesta.Täytyykin kokeilla.Olen kanssa semmoista moussakaa syönyt mihin tuli juustokastike ja jauhelihakastike erikseen.Tääpä onkin helppo juttu.Kiitos.

Sateenkaari kirjoitti...

Ekku: oleppahan hyva.Toivottavasti tykkaatte

Marika kirjoitti...

"Turskaantuneena" testaan tämänkin reseptin piakkoin ;)

Sateenkaari kirjoitti...

Marika: Tosi kiva,kun jaksat olla "turskaantunut".Kivaa lauantai-iltaa.

Marika kirjoitti...

Voi siitä tuli aivan ihanaa!!! Joskin ehkä hieman liian vähän oli munakoisoa...Sain tarjota sitä vierailleni joita harvoin käy muutenkaan ja he nauttivat myös grillimakkaran vastapainoksi...

ziriliini kirjoitti...

Kauanko yleensä haudutat tuota moussakaa sittne tossa 180 asteessa? Tunti, pari?

Sateenkaari kirjoitti...

Marika ja Ziriliini:Katselin vanhempia tekstejani,ja löysin teille vastaamattoman.
Olipa kiva,etta vieraasikin pitivat,Marika.
Ziri,olet varmaan jo oppinut,kuinka kauan tata ruokaa haudutetaan.Mina en koskaan katso kellosta,vaan katson uuniin,ja silmamaaralla arvioin tarpeellisen ajan.