perjantai 18. kesäkuuta 2010

TAZE FASULYE (Turkkilainen papupata tuoreista pavuista)

Pilkotut pavut kattiaan
reilusti pilkottua sipulia
pilkottua kevatsipulia
tomaatipyretta ja hiukan tulista chilipyretta
reilusti valkosipulia
mausteita:mustapippuria,kimyon(juustokumina)suolaa(muita mausteita oman maun mukaan)
Pilkottua tomaattia ja oliiviöljya.
Sitten kuumaa vetta niin,etteivat ainekset kokonaan peity.Kansi paallke,ja annetaan hautua,valilla vetta lisaten,kunnes pavut ovat kypsat.Mina haudutan aina reilusti,niin maku on parempi.
AFİYET OLSUN! (HYVAA RUOKAHALUA)
Kesa ja helteet ovat saapuneet,joten ruoka ainakin taalla meilla on hyvin kasvisvoittoista.

Maistuvaa alkavaa viikonloppua,ystavat.

8 kommenttia:

ziriliini kirjoitti...

kuulostaapa herkulliselta.
täytyy kyllä kokeilla joku kerta. Äkkiseltään vois kuvitella, että on myös aika täyttävääkin.

Sateenkaari kirjoitti...

Ziriliini:Tuosta ruoasta ei tule ollenkaan sellainen "ahky" olo,mika minulle tulee monista rasvaisista ruoista.Oliiviöljy ei ala myöskaan ainakaan minua narastamaan.Ja nayttaa kylla meilla mieskin saavan vatsansa tayteen tasta ruoasta.Laitan aika usein.

mimmuli kirjoitti...

Aivan ihanaa sapuskaa=) Onpas teillä ihanat kelit..täällä sataa vain vettä ja on nyt ollut melko viileetä.

Sateenkaari kirjoitti...

Mimmuli:Mina olen kasvisruokien ystava.Tuo +48 asteen helle,ja kuuma,seka erittain kuiva tuuli Saharasta ei ollut kylla mitenkaan kiva ilma.Se kestaa aina muutaman paivan kerrallaan,ja tulee muutaman kerran kesassa.Nyt on kymmenen astetta vahemman,ja ilmankosteus noussut,joten ei mitaan valittamista.Mieluummin tama,kuin Suomen lyhyt kesa ja sateet.

Sirokko kirjoitti...

Tuo on kevyempi versio mitä meillä. Ihan sama ruoka samoin aineksin, mutta meilä aina kuullotetaan sipulit ja valkosipulit lampaanlihan kanssa ensin, ei siis ruokaa ilman lammasta. Mutta itsellenipä noin helppo juttu sopii mainiosti.

Nuheila kirjoitti...

Näyttääpä herkulliselta!
No on teillä kuuma,Marokossa ei helteet ole vielä alkaneet.

Ihanaa sunnunaita!



Nuheila

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko: Joku laittaa taalalkin tuohon lihaa,mutta yleisemmin se tehdaan ilman lihaa.Mina en koskaan laita tahan ruokaan lihaa.Enka tahan ruokaan myöskaan kuullota sipuleita.Helppotekoinen tosiaan.

Nuheila:Kiito,hyvaa se onkin.
Ne kamalan kuumat (+48) menivat jo ohi.Tanaan oli ihana ilma +32,ja tuuli merelta.Se kuuma tuuli tulee monta kertaa kesassa Saharasta.Mutta onneksi kstaa vain muutaman paivan kerrallaan.

Unknown kirjoitti...

Miksi sipulit on leikattu liian isoa. Koska miten pienen kuutio leikat se on paremmin ruoassa. Tuore papu on minun herkku myös. Se on niin hyvää kevyt ruoka kesällä ja talvella on myös hyvää vaihtoehto kun on pakastimessa laitettu kesalle! 😉😉