maanantai 28. kesäkuuta 2010

MAAİLMANKİRJAT SEKAİSİN

Ainakin taalla Antalyassa.Puolen tunnin sade ja ukkonen loppui juuri asken.On kesakuun loppu,jolloin normaalisti aurinko paistaa pilvettömalta taivaalta,ja ihmiset kulkevat kuumuudessa sateenvarjon kanssa suojatakseen itseaan auringolta.Nyt nakyi sateenvarjon kanssa kulkevia kadulla,mutta kovan sateen takia.
Taivas oli taysin harmaa ja pilvien peitossa jo monta tuntia,ja lopulta alkoi ukkonen jyrista,seka salamoida rankkasateen myöta.
Meilla tulee kovalla sateella toisella parvekkeella raystaan nurkasta vetta (nakyy kuvassa) kattotasanteelta alas parvekkeelle.Niin nytkin.
Mutta aivan ihanaahan tama on.Kuuma kausi jaa lyhyemmaksi tana kesana,jos ei sitten jatku pitempaan syksylla.
Juuri haistelin ilmaa parvekkeelta.İhana raikas,mutta silti lammin.Pilvet alkavat rakoilla,ja aurinkokin pilkistelee.Lampötila on nyt +24,kun se normaalina kesana on kesakuun lopulla jatkuvasti jo +35-+38 astetta.

11 kommenttia:

ebrufin kirjoitti...

Tallaisia ilmoja mina rakastan- lisaa vaan vetta kiitos! En ole taalla olo aikanani tallaista kesakuun loppua kokenut....tuli vetta sivusuunnasta niin, etta marsut oli evakuoitava partsin nurkkauksesta:)

Sateenkaari kirjoitti...

Ebrufin: Kesasade on aivan ihanaa.Normaalisti taalla vain ei kesasateita ole ollut.Satas vaan valilla heinakuussakin.
Teille varmaan tulee hyvin sade vaakasuorassa,kun merelta tuulee.

anumorchy kirjoitti...

Meillaki sateli vahan torstai- perjantai ja lauantaiaamuina. Se on TOSI harvinaista Israelissa kesakuussa.

Sateenkaari kirjoitti...

Anumorchy:Kun kuulostelee,niin monella suunnalla maailmalla on ollut vuoden sisalla poikkeavia saailmiöita.

Laura kirjoitti...

Outoja sääilmiöitä Turkissa tähän vuodenaikaan! Täällä Suomessa aurinkoa piisaa tällä hetkellä ja olen just tullut rannalta. :) Ihanaa, vaikka vesi (meri) olikin vähän kylmää! :)

Efesos oli aivan ihana paikka, vaikka en muuten olekaan hirveän kiinnostunut historiasta! Kannatta käydä siellä jos liikut sielläpäin Turkkia joskus! Mutta kyllähän niitä näkemisen arvoisia paikkoja on MONTA Turkissa, aikaa ja rahaa käydä niissä kaikissa NYT ja HETI vaan ei oikein riitä! :)

Tuli muuten mieleen jos joskus myös haluat LUKEA blogikirjoituksiani eikä vain katsoa kuvia, niin voit käyttää Google Translate-sivua kääntämiseen! Kirjoitat vain siihen blogiosoitteeni ja sitten valitset kielet, eli ruotsi - suomi, niin tietokone kääntää kaiken heti! Käännökset sitten voivat olla aika hassuja välillä, mutta niistä ymmärtää kuitenkin melkein kaiken! :)

Haleja!

Anonyymi kirjoitti...

No teille sade varmasti on tervetullutta tähän aikaan vuotta :) Meillä täällä kotimaassa odotellaan viikon aikana hellerajojen rikkoontumista, jopa ihan +30 asteen ylityksiä... Lomalaisia nyt hellitään - ja mukavaa se kesä on vaikka olisi töissäkin...

Sateenkaari kirjoitti...

Laura:Kiitos vinkista tuon kaantamisen kanssa.Pitaapa kokeilla toimiiko tuo googlen kaantaja.Taalla on paljon googlen juttuja laitettu kiinni ihan hiljattain.Kayn katsomassa blogissasi aina kuvat kuitenkin.
Vastahaleja.

Marke:Katsoin Suomen saaiedotuksia,niin tosiaan siella on luvassa helteita.Kesa on suomessa ihana,mutta niin lyhyt.

Susanne kirjoitti...

Kesäsade on ihana ja raikastaa ilman. Täällä Suomessa vaan joskus sade jatkuu liian pitkään, mutta nyt on ollut kivoja ilmoja ja tänäänkin siellä paistaa aurinko jo aamusta.

anumorchy kirjoitti...

Tuolta sivukuvista katselin ja huomasin etta teillakin on noita parvekkeen kaiteelle laitettavia kukkalaatikoita. Ne on taalla kova hitti tana vuonna.

Sateenkaari kirjoitti...

Susanne:Tanaan on ollut eilinen sade tipotiessaan.Aurinko paistanut koko paivan,ja nytkin on taivaanrannassa vain muutama valkoinen pilvenhattara.Saatiedotus lupailee lampötilan nousua.Varustaudutaan helteisiin.

Anumorchy:Löysin netista nuo kukkaruukut.Ne olivat taalla nettimyynnissa.En ole kaupasta katsellut,olisiko siella.Kivannaköi
sia ovat.Meilla vaan on niin aurinkoinen parvekkeenkaide,ettei sina kuumuudessa mikaan kukka viihdy.

anumorchy kirjoitti...

Juu, ja meidan kaide liian levea. Ei mahdu tuonne rakoon! Huomasin kun naapuri yritti ja epaonnistui.