keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

SODANKAYNTİA

Sota on julistettu,ja siita nayttaa tulevan pitka.Viime talvena meille ilmestyi kutsumattomia vieraita.Tuossa kuvassa nakyvasta keittiön pistorasian ja seinan valista niita alkoi tulla. Nimittain SOKERİMUURAHAİSİA.
Teippasin pistorasian viereen myrkkyrasian,jonka nama hyvakkaat oppivat kiertamaan.Kolme kuukautta kului,ja sitten teippasin uuden(rasian kayttöika on se kolme kuukautta).Nyt ne havisivat,kunnes toissapaivana huomasin niitten siirtyneen lattian rajaan.Kiireesti myrkkyrasia nyt uudelle kulkuvaylalle.
Lueskelin netista,etta ovat hyvakkaat aikalailla sitkeita.Ja oppivat etsimaan uusia reitteja.

Olisiko teilla,ystavat, vinkkeja naitten poisajamiseksi.Kaikki sokeripitoiset ovat kansien takana,eika murusiakaan jaa enaan tiski-eika työpöydille.

17 kommenttia:

ebrufin kirjoitti...

Detan.

Mina olen aina pitanyt kaiken syötavan visusti kansien takana kaapeissa turvassa, ja siivoan/ imuroin kaiken aikaa...lapsiraukat eivat saa koskaan syöda mitaan olohuoneessa/ omassa huoneessa, ja muutenkin olen tarkkana "murustelun" kanssa.

Ei ole murkkuja ei. Detanilla suihkin kaikki oven pielet, parvekkeen ja kaittiön kaappien alaosat.

Sateenkaari kirjoitti...

Ebrufin:Minun pitaa kanssa alkaa suihkuttelemaan,kun nayttavat noille myrkkyrasioille vain "nauravan".

Anonyymi kirjoitti...

merisuola? auttaisko?

anumorchy kirjoitti...

Kaikki mahdolliset kolot tukkoon.
Vaikea niista on paasta eroon, kun kerran tiensa loytavat.

pikkujutut kirjoitti...

Etikkapesu välillä ja kaikki reitit tukkoon jollain.Ei murusia eikä mitään näkösällä. kunon suihkutukset myrkyillä.

Laura kirjoitti...

Onnea sotaan murkkuarmeijaa vastaan! Harmillista kun ne pääsevät sisään kaikista pienistä koloista! :S

Heljä kirjoitti...

Voih! Suomessa yhdessä kodissani olivat ongelma, täällä en tavannut. Toivottavasti muiden kommentoimat keinot auttavat.

Laura kirjoitti...

Joo, palasin Suomeen kaksi viikkoa sitten isoisäni hautajaisiin.. :( Hän kuoli päivä ennen kuin lähdin Turkkiin. :( Kirjoitin sen sinulle aikaisemmassa kommentissa, mutta se ei näköjään tullut perille? Nyt vietän sitten kesälomaa täällä Suomessa kunnes poikaystäväni löytää töitä! Toivottavasti pian tärppää koska ikävä alkaa olla kova jo! :(

Haleja!

Sateenkaari kirjoitti...

Kiitos kaikille vinkeista murkkujen haatamiseen.Alkaa meilla myrkkypullo suihkimaan.

Laura:Otan osaa isoisasi poismenon johdosta.
Voimahalit.
Toivotaan,etta poikaystavasi pian saisi töita,etta paaset hanen luokseen.

ebrufin kirjoitti...

Etikka olikin kanssa hyva vinkki!

Sateenkaari kirjoitti...

Ebrufin:Kiitos etikkavinkista.Sen olin minakin jo unohtanut.Aitini kaytti aikoinaan suolaa,mutta se ei naihin "turkkilaisiin" murkkuihin ainakaan tehoa.

Anonyymi kirjoitti...

Heips! Yleensä kun lueskelen blogeja, en niitä kauheasti kommentoi mutta tähän ajattelin nyt kommentoida, sen verran inhottavista ötököistä on kyse :D
Olen paininut joskus saman ongelman kanssa, ensiksi maaseudulla asuessani ja nyt kaupungissa... Kumpaankin asuinpaikkaan on tehonnut kaneli! Sirottele siis kanelia murkkujen kulkuväylille, siitä ne kuljettavat sitä pesäänsä. Siihen en ole perehtynyt mikä on tuo kanelin taika, mutta minulla ainakin on tehonnut paremmin kuin hyvin!
Toivottavasti tehoaa myös turkkilaisiin murkkuihin :)

-H

Sateenkaari kirjoitti...

Anonyymi:Kiitos,etta kayt lukemassa blogiani,ja lammin kiitos kommentin jattamisesta,seka vinkista.Eka kertaa kuulen kanelia kaytettavan tallaiseen.Kokeilen ehdottomasti,ja jos vaan muistan,niin kerron lopputuloksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Viime vuonna meilla oli koko keittio taynna muurahaisia, kavelivat siistissa rivissa kaapistoihin eivatka nuo myrkkyrasiatkaan juuri auttaneet. Jos pienikin murunen tipahti lattialle, olivat heti sita syomassa. Vaikka kaikki kuivatarvikkeet olivat rasioissa, niin siltikin onnistuivat joskus paasemaan niihin sisalle koska nuo muurahaiset olivat todella pienia. Viimeksi Suomessa kaydessani mieheni sanoi etta oli myrkyttanyt ne, en tieda miten tapahtui mutta sen jalkeen meilla ei ole enaa nakynyt yhta ainoaa muurahaista :) Jos on oikein hankala ongelma niin voi kutsua ammattilaiset asialle, varmasti paasette muurahaisista eroon.

Maria

Sateenkaari kirjoitti...

Maria:Toivottavasti paastaan.Luin netista,etta eivat ole mitenkaan haitallisia,mutta kiusallisia kyllakin,kun niita marssii koko armeija.

Sateenkaari kirjoitti...

Anonyymi:Kaneli nayttaa todella tehoavan.Kun sirottelin lattian rajaan kanelia,niin murkut havisivat heti.Mutta nyt ne siirtyivat tiskipöydalle.Laitoin siihen kanelia,ja seurasin murkkujen reaktiota.Niille tuli kova kiire pois kanelin laheisyydesta,joten kanelista eivat todella tykkaa.Mutta haviavatkö pysyvasti,niin se jaa nahtavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tuollaisen reaktion minäkin olen kokenut, vaihtavat reittiänsä muutamaan otteeseenkin, mutta kun jaksaa sirotella myös uusille reiteille kanelia niin loppujen lopuksi ovat hävinneet kokonaan... Sitähän ei tarina tietenkään kerro, kenen naapurin murheeksi ne päätyvät seuraavaksi :)

-H