sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

KESAİNEN LAUANTAİ YSTAVİEN KANSSA


Tallaista nakymaa taivaalla en ole koskaan aikaisemmin Antalyassa nahnyt kesakuun lopulla.Kuvan otin juuri asken,ja nayttaa silta,etta saattaa sataa myös tana iltana.Lampötila on +24.Paivalla paistoi aurinko lampöisesti.
Eilen ,lauantaina, miehen ollessa töissa,sain vieraakseni taalla asuvan ystavattaren ja hanen luonaan lomailevat lapsenlapset.Kiertelimme vanhassa kaupungissa tavarapaljoutta ihailemassa,seka vanhankaupungin taloja ja kujia.Niihin ei kyllasty koskaan.Pienimmaiselle(4 vuotias)naytimme satamassa laivoja.Söimme jatskia,ja nautimme aurinkoisesta,seka lampimasta,muttei kuumasta saasta.Tarpeeksi kaveltyamme tulimme meille kahville ja rupattelemaan.Siina se ilta vierahtikin mukavasti.
Pitaa todeta,etta kylla on ihanaa,kun taalla asuu suomalaisia,joita voi tavata silloin tallöin,ja puhua suomenkielta,ettei kokonaan unohdu.Viime viikollakin piipahti paivakahvilla eras toinen ystavani ja ilahdutti minua tuolla kauniilla kukalla.
Kyllapa viikot kuluvat nopsaan.Taas huomenna ollaan jo maanantaissa,joten ihanaa alkavaa viikkoa,ystavat.

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi värikkään ja mukavan näköistä on sinullakin siellä :) Sitä ei tosiaan ymmärrä täällä oman äidinkielensä keskellä, että sekin olisi työ pitää kiinni siitä taidosta jossain muussa kieliympäristössä. Puhutko sinä siellä turkin kieltä (onko se sen niminen kieli....?) kotikielenä? Veikö pitkän aikaa oppia kieli? Minä olen usein unelmoinnut siitä, että osaisin edes englantia sen verran, että pystyisin oikeasti keskustelemaan sillä... Työtähän se tosin olisi vain, jos ottaisi asiakseen opetella...

Nuheila kirjoitti...

Kauniita kuvia!
Meillä vihdoin lämpö alkaa nousemaan,kyllä sitä on odotettukin.
Ihmeellinen kesäkuu on ollut.
Ihanaa viikkoa sinullekkin!


Nuheila

Sateenkaari kirjoitti...

Marke:Me puhumme mieheni kanssa suomea kotona,mutta silti alkaa tulla hetkia,jolloin joutuu miettimaan jotain suomalaista sanaa ennenkuin sen saa paahansa.Kylla oikein sanoit,taalla puhutaan turkinkielta.Myös mina sita puhun,mutta en taydellisesti.Parjaan silla kylla hyvin,ja pystyn hoitelemaan asioita.
Ja sehan on kieli,mita kuulen ymparillani joka paiva,ja joudun myös kayttamaan sita joka paiva.
Olen oppnut sita taman 16 vuoden aikana pikkuhiljaa.Alku oli tosi vaikeaa ennenkuin sai juonesta kiinni.Kielioppi on turkinkielessa vaikea samoinkuin suomenkielessakin.
Enkkua en minakaan osaa.

Nuheila:Alkoihan se sitten satamaan tana iltanakin.Todellakin ihmeellinen kesakuu.

Heljä kirjoitti...

Uskomatonta, että siellä ollut samat lämpötilat kuin täällä Irlannissa tänään! Ihanaa, että ystäviä riittää ja mukavan päivän olette viettäneetkin. Halaus ensi viikkoosi!
ps. ja nuo kuvat houkuttelevat tosissan siihen mahdolliseen lokakuiseen Turkin matkaamme...

Laura kirjoitti...

Kiva kun siellä ei ole niin hirveän kuuma niin jaksa käydä ulkonakin! :) Miten sinä ja miehesi muuten tapasitte toisianne? Turkissa vai Suomessako? Uteliaisuus heräsi kun luin että puhutte miehesi kanssa suomea! :) Poikaystäväni kanssa puhumme enimmäkseen englantia mutta myös paljon turkkia, varsinkin jos olemme hänen perheensä tai ystäviemme kanssa kun he eivät osaa englantia lainkaan tai hyvin vähän!

Hyvää alkavaa viikkoa sinne etelään!

Sateenkaari kirjoitti...

Helja:Tosiaan en ole tallaista kesakuuta taalla nahnyt,etta sataa nain paljon,ja lampötilat ovat nain alhaiset,mika on tietysti ihan mukavaa.
Kiva,etta tykkaat nakemastasi taalla.

Laura:Tavattiin taalla Antalyassa.Mina olin jalkapallopoikien mukana pelimatkalla.Alkuun meilla ei ollut yhteista kielta ollenkaan.Keskustelimme sanakirjan avulla.Mieheni tuli Suomeen aika nopeasti tutustumisemme jalkeen,ja han oppi suomenkielta enemmin,mita mina turkinkielta.Mieheni puhuu englantia,mutta mina en,ja se onkin auttanut siihen,etta minun on ollut pakko oppia turkinkielta.

Susanne kirjoitti...

Kaikkea mielenkiintoista näkyy siellä olevan myynnissä.
Ihanaa on kierrellä vanhassa kaupungissa ihailemassa taloja ja kujia.
Mukavaa alkanutta viikkoa!

anumorchy kirjoitti...

Ai kun tuli ikava Antalyaan!

Sateenkaari kirjoitti...

Susanne:Mina ihailen aina noita posliinitavaroita,seka lasitavaroita.Sellaisia pienia lasielaimia tekevat siina ostajien silmien alla.

Anumorchy:Oletko ollut taalla vain lomalla,vaiko joskus pitempaankin?

Telle kirjoitti...

Ihastuin tuohon bannerikuvaan, onko se jostain läheltä asuinpaikkaasi. Tämä sinun blogisi on saanut minut muuttamaan mielipiteeni Turkkiin matkustamisesta. Ehkäpä jo syksyllä, jos mahdollista.

Sateenkaari kirjoitti...

Telle:Otin tuon bannerikuvan muutama paiva sitten,kun oli kova tuuli.Paikka on satamassa,johon kavelee meilta 10-15 minuutissa suuren puiston ja vanhankaupungin halki oikaisten.
Rakastan tuota nakymaa,jossa aallot lyövat tyrskyten rantakivikkoon.
İhanaa,etta blogillani on ollut myönteinen vaikutus suhtautumiseesi.

anumorchy kirjoitti...

Olen ollut lomalla useampaan otteeseen, niin Antalyassa kuin monessa muussakin Turkin kolkassa. Nyt emme ole kuulemma enaa tervetulleita sinne.

Sateenkaari kirjoitti...

Tuo "tervetulleita" on viimeisten tapahtumien ympyröitten takia niin minikasitteinen juttu.
Taalla kylla useaan otteeseen valtion johdon taholta televisiossakin on sanottu,ettei tapahtuma saa vaikuttaa tavallisen kansalaisen lomailuun taalla.Mutta kun tassa maassa on 70 miljoonaa ihmista,niin ovatko kaikki samaa mielta taman maan valtion johdon kanssa,niin se herattaa monia pelkoja lomailun suhteen.Ja minkalaista infoa sitten teidan massanne annetaan,niin sekin on oma asiansa. Toivotaan,etta paaset viela tanne lomalle.

Sateenkaari kirjoitti...

Korjaus:Piti olla tuossa edellisessa,etta "monikasitteinen".

anumorchy kirjoitti...

Tuskin lahiaikoina...huonolta nayttaa. Mielenosoitukset nayttivat hyvin agressiivisilta, Erdogan jatkaa linjaansa paivittain.
Ei siina ilmapiirissa voi luottaa siihen,etta kaikki osaavat erottaa politiikan ja lomailun.
Sita paitsi taalla ollaan ehka loukkaantuneita Turkin kaytoksesta, kun Israel on vuosia ollut hyvin hienotunteisen hiljanen eika tuominnut Turkin kaytosta armenialaisia ja kurdeja kohtaan.
Meilla on Suomen lennot Istanbulin kautta. En ole niita perunut enka vaihtanut (monet ovat).

Sateenkaari kirjoitti...

Anumorchy:Tuota minakin tarkoitin,etta kansassa löytyy montaa mielta.
Mita,ja miksi on jotain tapahtunut historiassa,ja sen jalkeen,niin me taman paivan rivikansalaiset olemme ehkapa jaavia sanomaan sita taikka tata.
Monen maan historiasta löytyy hyvinkin rankkoja epakohtia.
Mutta tata paivaa jos ajattelee,niin molempia mainitsemiasi epakohtia on korjattu taalla isoilla kirjaimilla.Kurdien oloihin on tullut nakyvia ja tuntuvia uudistuksia,ja tulee esdelleen.
Eika taalla normaalissa elamassa ole erottelua kurdien ja turkkilaisten asioissa.Työta tekevat rinta rinnan.Kauppaliikkeita ja ravintoloita on molemmilla.Rakennuksilla on töissa molempia jne.
Tietysti joissakin ihmisissa elaa ja tulee elamaan ennakkoluuloja.
Ennakkoluuloistahan se Suomen rasismikin saa alkunsa ja lieveilmiönsa suuressa maarin.