maanantai 7. kesäkuuta 2010

8 ULUSLARARASİ TÜRKÇE OLİMPİYATLARİ (8 kansainvaliset turkinkielen olympialaiset)


Turkissa on parhaillaan menossa (26.5-10.6) kansainvaliset turkinkielen olympialaiset.Osallistujia on hyvin monesta maasta.Mm.İtavalta,Saksa,Ukraina,Malesia,Valkovenaja,Makedonia,Kamboza,Taiwan,Mauritania,Kreikka,Peru,Amerikka,jne.
Kilpailussa on monia eri osa-alueita,kuten tietenkin turkinkielen osaaminen,seka luku-etta kirjoitustaidot,kulttuuri,runonlausunta,kansantanssit,laulu,jne.
Olympialaisia kaydaan hyvin monessa eri kaupungissa taalla.Tanaan on vuorossa Antalyan osakilpailu.Ja tietenkin tapahtuma on tuossa meidan stadionillamme.
Vahinko vaan,etta on sateinen ilma.Onneksi ei sada koko aikaa.
Nayttamö on rakennettu niin,etteivat esitykset nay meidan aitiopaikallemme,mutta kuuluu kylla.

Tassa osanoton historia osallistujamaista nailta vuosilta:
1 vuosi 17 maata
2 vuosi 24 maata
3 vuosi 41 maata
4 vuosi 83 maata
5 vuosi 100 maata
6 vuosi 110 maata
7 vuosi 115 maata
Ja nyt sitten 8 vuotena osallistujamaita on 120.
Jokaisen osallistujamaan oma aidinkieli on jotenkin myös mukana naissa kisoissa,mutta siihen puoleen en ole tutustunut,joten en osaa siita kertoa.Ehkapa joku lukijoistani tietaa tasta enemman.
Kaikenkaikkiaan suuri ja mittava tapahtuma vuosittain.

Turkkilaisia koulujahan on maailmalle viety hyvin moneen maahan.Tasta teen jossain vaiheessa oman postauksen.

www.turkceolimpiyatlari.org/index.php

8 kommenttia:

Sirokko kirjoitti...

Tuo vaikuttaakin mielenkiintoiselta olympialajilta, järjestetäänköhän tuollaisia missään muualla maailmassa.

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Minun mielestani on hienoa,etta talla tavoin pidetaan taalla ylla kansainvalisyytta kulttuuriin liittyen.Tama on nyt kahdeksas vuosi,kun nama olympialaiset taalla ovat.En ole kuullut,olisiko jollain maalla vastaavanlaista toimintaa.Jos joku lukijoistani on jotain maailmalta kuullut,taikka on tieto,niin olisi kiva kuulla.

Heljä kirjoitti...

Aika mukavasti kasvanut tuo osallistuja joukko alle 10 vuodessa.

Sateenkaari kirjoitti...

Helja:Niin nayttaa.Se tietaa sita,etta maailmassa turkinkielen oppimiseen on kiinnostusta aika laajalti.

Seija kirjoitti...

Olet sinä kyllä ihana, kun jaksat kertoa meille lukijoille yhä uudelleen todella mielenkiintoisia asioita kotimaastasi Turkista. Minäkin olen sinun ansiostasi "valistunut" Turkkiin liittyvissä asioissa. Jo silloin, kun kerroit ja kerroitte täällä kiehtovia asioita meille tietämättömille. Oikeastaan Turkin matkailun pitäisi myöntää sinulle palkkio tekemästäsi työstä. En yhtään ihmettelisi, vaikka jo moni olisi lähtenyt sinne sinun "houkuttelemanasi". Minä ainakin lähden heti, kun (ja jos) saan rahaa tarpeeksi. :) Sinun blogiasi on aina kiva lukea, vaikken joka kerta kommentoikaan. Uusi tuotokseni alkaa olla loppusuoralla. Sitten alkaa taas armoton muokkaus.
Ihanaa kesää teille molemmille (ja muille tutuille)!!! :)Voikaa hyvin!

Sateenkaari kirjoitti...

Seija:Kiitos,ystavani,ihanista sanoistasi.Kuten varmaan muistanet,niin siella Suomessakin asuessamme oli tama Turkki ja asiat taalla minulle hyvin laheissia.Joten niista mielellani kerron.Minulla on aina mielessani se "turkkilainen ilta" siella Vaasassa.Kaikki valmistelut,ja sitten se itse tilaisuus oli ihana.Mieleenjaava.Ja sen tekivat mahdolliseksi juuri "lasnaolijat ei turkkilaiset" ihmiset.Me turkkilaset saimme olla hyödyksi.
İhanaa kesaa sinne Suomeen,ja taalla kerron terkut
K laittaa paljon terveisia sinneppain.

Seija kirjoitti...

Oi, se turkkilainen ilta oli niin ihana. Ruoka (ja kuka olikaan pääkokkina :)), musiikki ja tanssi, kaikki mitä olitte järjestäneet. Kaikki sellainen on jäänyt niiden hyvien muistojen joukkoon. Muistan, kun teki mieli osallistua tanssiin, mutta nää jäykät suomalaiset kintut eivät vaan lähteneet liikkeelle. Puhumattakaan kankeasta lantiosta. *hihhih*
Muistan myös, kun kerroit Turkista, niin olin välillä aivan lumoutunut ja muut asiat unohtuivat. Niin mielikuvitusta kiehtovaa oli se, mitä kerroit(te). Kyllä sen huomasi, että Turkki on kaikkineen sydämessäsi ja sinne kaipasit. :)

Sateenkaari kirjoitti...

Seija: Lammin kiitos,rakas ystava,niin ihanaista ja kauniista sanoistasi.
Turkkilainen ruoka on sydammessan,.Sen laittaminen ja syöminen.Joskin suomalaista ruokaa teen valilla myös,mutta paaosin vain turkkilaista.
tuo ilta on todellakin myös minulla(meilla)syvalla sydammessamme.
Oli ihanaa,etta se oli mahdollista jarjestaa.Ja jarjestamisen mahdollistit suurelta osin sina,ystavani.Kiitos suunnattoman anoisasta yhteistyösta.Terveiset muille osallistujille.