keskiviikko 1. toukokuuta 2013

VAPPU JA TYÖVAKİ

http://www.youtube.com/watch?v=6FbMsARaZLo

Meillakin olisi ollut taalla Antalyassa työvaen juhlallisuuksia kaupungilla klo 11.00, mutta en lahtenyt katsomaan. Tuosta linkista paasette kurkkimaan viime vuoden touhuja. Enka silloinkaan ollut siella mukana. Jotenkin vaan nuo ihmispaljoudet eivat veda minua puoleensa. Ja taalla usein tallaisissa helposti alkaa mellakka, eika siina ainakaan halua olla mukana. Mitaan suurempia mellakoita ei Antalyassa ole ollut, mutta aina jotain pienta nujakkaa löytyy jokaisesta tallaisesta suurtapahtumasta..  Työttömyytta ja huonoja palkkoja on taallakin, joten ihmisten mieli on protestoiva monasti. Ja sitahan nuo monet kulkueet ovatkin. Protestia.
Ja esteena oli myös liian kuuma ilma minulle tuntien ulkoiluun. Antalyan lampötila on noussut auringossa tanaan + 40 asteeseen. Todella ihmeen aikaisin on nain kuumaa.

http://www.havadurumux.com/antalya-hava-durumu/

Tuossa linkissa meidan Vappumme saatilaa ja nayttaa jatkuvan viela muutaman paivan ainakin. Toivottavasti viela viilenee.


Mukavaa nayttaa olleen ainakin nailla juhlijoilla. (Kuvat netin uutisista)
Oli kuvien mukana sitten kylla sita toistakin puolta ( en sentaan tanne laittanut naytille), kun poliisi korjaa liiaksi kuumenneitten tunteitten omaavia parempaan talteen.

1 paiva toukokuuta on Turkissa myös virallinen vapaapaiva. Kaupunkien ja valtion virastot ovat kiinni, mutta muuten sita ei oikeastaan huomaa. kauppaliikkeet ovat auki normaalisti. Ja varsinkaan ei huomaa nain, jos ei lahde tuota humua katsomaan kaupungille. Ja Antalyassa kaikki on pienta verrattuna İstanbulin ja muitten suurempien kaupunkien juhlintaan.
Enka muuten paistellut edes munkkeja. Syy tahan löytyy tuosta nurkan takaa. Turkkilainen, joka on ollut Ruotsissa, avasi konditorian, missa paistavat aivan ihania munkkeja. On tullut niita ostettua hiukkasen liian usein.

KİVAA VAPUNPAİVAN JATKOA KAİKİLLE

4 kommenttia:

Minttuli kirjoitti...

Onpas siellä nyt helleaalto!!!
Täällä Suomessa on ollut niin kalsean kylmää ja Pohjois-Pohjanmaalla kunnon lumimyräkkä:(

Hyvää toukokuuta!

Jael kirjoitti...

Meilläkin on ollut hellettä viime viikonlopusta alkaen .Mutta minua suututti kun vappukulkue täällä järjestettiin klo 17 eikä siitä oltu tarpeeksi informoitu.Piti mennä ystävän luokse pohjoiseen Tel Aviviin mutta pääkatu suljetti,bussien reitit muutettu...en sitten päässytkään perille vaan piti käänytä takaisin kotiinpäin.Mukavaa alkanutta toukokuuta Sateenkaari!

mummeli kirjoitti...

Teillä ei tarvinnut palella, meillä ulkona piti olla toppatakissa.
Hyvää alkanutta toukokuuta!

Sateenkaari kirjoitti...

Minttuli: Aikaisin alkoivat meilla tana vuonna nama helteet. Nyt on muutaman paivan tuullut merelta, niin tuntuu kivalta, vailla lampötila on +30 asteessa.

Jael: Meilla ei varmaan suuremmin ollut katuja suljettu liikenteelta, kuin hetkeksi. Taallakin on tuollaisten asioitten informointi huonoa. Jos kaupunki ilmoittaa nettisivuillaan, niin suurin osa ihmisista ei sita nae.

Mummeli: Meilla ei kylla nyt palella. Hellevaatteissa melkein kuljetaan.