lauantai 11. toukokuuta 2013

AİTİENPAİVA

On huomenna sunnuntaina. Myös taalla meilla Turkissa. Vain silla erotuksella, etteivat aviomiehet anna vaimolleen lahjoja, koska eihan vaimo ole miehensa aiti. Kun tuota oikein ajattelee, niin niinhan se oikeastaan onkin. Lapset muistavat taalla aitia monin eri tavoin. Kuka lahjoin, kuka muuten.
Kaupungilla kavellessa saattaa saada ruusun kateensa. . Jarjestöt ja monet kuuluisuudet kayvat vierailulla vanhainkodeissa.. . Meilla kaupunki jarjestaa Aitienpaivakonsertin huomenna illalla.
Televisiossa jokainen kanava muistaa Onnitella aiteja jne. Monenlaisia tilaisuuksia löytyy tana juhlapaivana.
Koraani sanoo, etta Paratiisi on aitien jalkojen alla. Aiti on Turkissa erittain tarkea, ja se nakyy muulloinkin, kuin vain Aitienpaivana.

Meilla ei ostella lahjoja, mutta silloin, kun mies taalla kotosalla on, niin Aitienpaivan vietamme yleensa ulkosalla. Syömme ja juomme kahvit jossain kivassa paikassa, ja muuten vaan olemme.
Mieheni aitia ei enaan ole, joten se vierailu jaa pois.
Kaupallisuus minun mielestani pilaa koko ajatuksen Aitienpaivasta. Ja paljon on varattomia, joilla ei siihen lahjaan ole edes varaa.
MUTTA
AURİNKOİSTA AİTİENPAİVAA YSTAVAT!

Ruusun kuva on ystavan aviomiehen toimiston puutarhasta.


8 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Hyvaa aitienpaivaa Antalyaan! Meilla ei mitaan varsinaista aitienpaivaa ole. Joskus aikaisemmin kevaalla oli joku "perhepaiva".

Meltem kirjoitti...

Hyvaa aitienpaivaa! Eihan maallinen mammona korvaa koskaan sita kunnioitusta aiteja kohtaan mita tassa maassa osoitetaan.

Susanne kirjoitti...

Hyvää äitienpäivää ja viikonloppua!

Pia kirjoitti...

Ihanaa äitienpäivää Sinulle Sateenkaari! <3

Pia.

Jael kirjoitti...

Hyvää ätienpäivää! Anu tuolla jo mainitsikin että äidin -ja isienpäivät on muutettu perhepäiväksi.

SisustEllen kirjoitti...

Haleja ja suloista äitienpäivää sinne Turkkiin♥

Mine kirjoitti...

Kyllä äitiä on syytä juhlia. Jopa minuakin:). Täällä on tilattu ruokaa ja syöty sängyssä. Sellaistakin saa äitienpäivänä tehdä:). Hyvää äitienpäivää Antalyaan.

Sateenkaari kirjoitti...

Lammin kiitos, ystavat toivotuksista ja haleista. Vastahalit. <3
Tuo, etta aitien ja isienpaiva on muutettu perhepaivaksi ei kuulosta ollenkaan hassulta. Aitienpaiva minun mielesta on joka paiva. ainakin viela silloin, kun lapset ovat kotosalla.
Sangyssa syöminen on kivaa, mutta vahasen hankalaa, kun siihen ei ole tottunut. Mutta se, etta ne syömiset tuodaan sinne sankyyn, niin on kiva juttu.