tiistai 28. helmikuuta 2012

HELMİKUU osa 1

 Helmikuu tekee loppuuan, ja torstaina olemme jo maaliskuun ensimmaisessa paivassa. Kuukausi on ollut touhua taynna, enka ole joutanut blogiakaan paivittelemaan. Lukemassa olen valilla kaynyt postauksianne, ystavat. Joten teenkin nyt osissa helmikuun tapahtumista kertomusta.
 İlmat ovat olleet meilla erittain vaihtelevat. Sadetta ja kylmaa on enimmakseen riittanyt. Mutta muutamia ihania, aurinkoisia ja lampimia paivia on myös mahtunut helmikuulle. Ne on kaytetty tarkoin ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen.


 Eras tallainen kaunis paiva oli saanut kilpikonnankin liikkeelle.
Mutta,  kyllapa oli taas tanaan sitten kylma ja sateinen paiva. Aamulla, kun ystavan kanssa paasimme heidan toimistonsa pihaan, niin piti hetki odottaa autossa, ennenkuin uskalsi juosta toimistoon sisalle. Sen verran satoi rankasti.

 Helmikuu on kulunut ystavan kodin ja oman kodin valia kulkien. Varamummona olo jatkuu edelleen, kun ystavan mies joutuu olemaan paljon työmatkalla İstanbulissa. Heilla on mittava projekti meneillaan, josta kerron myöhemmin.
Hyvin on turvallinen olo heidan omakotitalossaan kolmen susikoiran ollessa talonvahtina.
Olen paivat ollut ystavani mukana heidan toimistollaan, İllat olemme viettaneet leppoisissa merkeissa tehden hyvaa ruokaa . Ystavani taikoo nopsaan ihania salaatteja. Nautimme yhteisista kahvihetkista ja rupattelusta. Jutut eivat ole loppuneet taman ystavyytemme aikana koskaan, joka on kestanyt vuodesta 1997. Ystavyytemme kruunaa heidan poikansa ( 10v), joka aina valilla tupsahtaa touhuistaan halaamaan meita molempia. Aitiaan ja minua.
Eilen saimme hemmottelua myös ystavani miehelta, joka tuli kotiin työmatkaltaan, tuoden meille  herkkutuliaisia İkeasta.
Kylla on suuri ja arvokas asia omistaa tuollaiset ystavat.
Nyt tuntuu oudolta taas olla kotona, kun on niin hiljaista.
Jatkuu..............

12 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Sinulla onkin ollut tosi mukavan kuuloinen helmikuu:) Mukavaa helmikuun loppua Sateenkaari:)

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Ja jatkuu vauhti myös maaliskuun puolelle. Ehkapa ensi viikolla myös ystavani joutuu menemaan İstanbuliin, joten sitten otan pojan meille niiksi paiviksi.

sirokko kirjoitti...

Mukavalta kuulostaa, ystävät on ihan parasta elämän sisältöä. Turvallista asumistakin koirien vahtimana. Oikein mukavaa maaliskuutakin.

mummeli kirjoitti...

Ystävyys on niin kallis asia. On hienoa omistaa hyvä, uskollinen ystävä. menetin juuri omani, jo 93 vuotiaan, mutta oikein sydämellinen, hyvä ystävä hän oli.

Vaihteleva helmikuu sinulla ollut. Nyt siellä taitaa alkaa kevät kiireellä lähestyä.

Dohan Diiva kirjoitti...

Mahtava Helmikuu sinulla ollut. Toivottavasti yhta kiva Maaliskuukin tiedossa... :)

Mine kirjoitti...

Kuulostat niin ihanasti turkkilaistuneelta:). Minäkin viihdyn seurassa, mutta kaipaan omat erakkohetkeni. En jaksa olla joka päivä tekemisissä muiden kun tämän perheeni kanssa. Ja "lomat" perheestä lasten kouluaikana ja miehen ollessa töissä, ovat minulle kovin tärkeitä hetkiä. Hiljaisuudessa akut latautuu:). Ehkä syy on tosiaan siinäkin, että kotona on niin paljon porukkaa omasta takaa?

Heljä kirjoitti...

Ihania kuvia ja mikä saderyöppy!Nauti hiljaisuudesta.

sho(e)paholic kirjoitti...

Ihania kevätkuvia teillä maisemissa :) Toivon saapuvani itsekin kevääseen, kun parin viikon päästä laskeudun Lontooseen. Ei sillä, Suomen parhaita puoli on minusta kunnon talvi :) Sinulle on muuten blogissani haaste (ei ihan heti, julkaisen postauksen tänään illalla, kun saan sinne kuvat kehiin myös). Mukavaa taittuvaa viikkoa :-)

Meltem kirjoitti...

Kiiretta tuntuu pitaneen...olisitte joutessanne sakilla kayneet meillakin :)

Pikolini kirjoitti...

Onko siellä niin vaarallista, että omakotitalossa on pidettävä kolmee susikoiraa....
Ihanaa kun voit osallistua ystäväsi perhe-elämään kun oma miehesi ja lapsesi ovat Suomessa. Toivon, että et ole kovin yksinäinen kotonasi ja maaliskuusi on yhtä tapahtumarikas kuin helmikuusi.

Elegia kirjoitti...

Ihania kuvia ja voi noita koiria - ihania! Kivaa on myös, jos voi bongata kilppareita vapaalla jalalla :))

Sinulla vaikuttaa olleen ihanaa aikaa ystäviesi parissa :)

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko: Kiitos, nama yökylavierailut jatkuvat kylla viela maaliskuussakin, joten mukavia hetkia on tiedossa.

Mummeli: Otan osaa ystavasi menettamiseen.
Ystavaa tarvitsee niin monessa elaman aikana.

Kuwaitin kaunotar: İhanaa kuulla sinustakin pitkasta aikaa.Kiitos, luotan siihen, etta joka kuukaudesta löytyy jotain kivaa myös.

Mine: Omasta mielestani olen aika hyvin kiinni tassa turkkilaisuudessa. Mutta kylla sita aina valilla tarvitsee sita ihan omaakin rauhaa. Tama ystavani "yökylakoti" on minulle kuin toinen koti. Ei tarvitse "orjailla" yhtaan, vaan voi olla samoin, mita omassakin kotona. Ja taytyy sanoa, etta meilla on ollut tosi mukavaa.

Helja: Ja tuon saderyöpyn myöta ilma viileni todella paljon, ja jatkuu edelleen kylmana.
Tykkaan seurasta, mutta osaan myös nauttia hiljaisuudesta ja ihan vaan omasta seurastani myös.

sho(e)paholic: Pitaapa kayda kurkkimassa blogissasi. Toivotaan, etta voit aloittaa "kevaan" sielta Lontoosta.

Meltem: Kiiretta on ollut. Ja olitpa tassa valilla mielessakin. Saattaisi olla aikaa porukkavierailuun nyt viikonlopulla.

Pikolini: Ystavani perhe asuu alueella, jossa ei viela ole montaa omakotitaloa naapureina. Ja varkaudet ovat olleet viimeaikojen riesana naapuritaloissa.
Lahella on kylla "kyla-asutusta", mutta muuten ymparistö on "aakeeta laakeeta", missa kylalaiset paimentavat lampaitaan ja vuohiaan. Kerrostaloja alkaa nousta alueelle pikkuhiljaa. Kaikissa naapuritaloissa on koirat myös.
Tama "varamummona" oleminen on ihan hauskaa. saa itsellekkin hyvan mielen, kun voi olla ystavaperheelle avuksi.
Kiitos, Pikolini, viihdyn myös yksinani ja saas nahda, miten sopeutuu taas "perhe-elamaan", kun mies palaa Turkinmaalle.
Ja nayttaa silta, etta nama touhut jatkuvat viela maaliskuussakin.

Elegia: Mina tykkaan koirista, kun ne ovat jonkun toisen omia.
Kun asuimme Fethiyessa, niin siella naki kilpikonnia usein. Muutaman kerran kannoin tien sivuun, kun keskella tieta taivalsi.