perjantai 13. toukokuuta 2011

KUJİLLA JA KADUİLLA

Kun kayn ruokaostoksilla tassa meidan kotimme ymparistössa,niin tykkaan kavella aina hiukkasen eri katuja ja kujia.Lahietaisyydella on monia hyvia ruokakauppoja.Aina ei tarvitse lahtea kauemmaksi ostoskeskukseen.Nain myös tanaan.


 Kannykkakamerani on aina valiina kuvaamaan.Ymparistöa,missa kuljen.Bougainvillea on eras kuvauskohde,jota ihailen ja kuvaan ahkerasti.Ovat nyt alkaneet kukintansa.
Vaikka asumme ihan keskustassa,niin lahelta löytyy myös pienia alueita,missa kasvaa luonnonkukkia.

Tuon puun hedelmat eivat hyvin tuossa kuvassa nay.Hedelma on nimeltaan musmula,ja muistuttaa hiukan naöltaan aprikoosia.On syötava hedelma.Olen maistanut joskus muutama vuosi sitten.Enka osaa oikein sanoa,mille maistuu.

Nailla sivukujilla nakee risaisia pikkukarryja vetavia naisia ja miehia.He keraavat katujen varsilla olevista roskiksista kaikennaköista uusiokayttöön kelpaavaa.Omaan kayttöön paatyy tietty paljon myös.Taalla kun kaikki roskat menevat samaan laatikkoon,niin sielta sitten löytyy paljonkin erilaista.Myymalla tata kerattya tavaraa uusiokayttöön saavat nama keraajat elantonsa.Naista keraajista vaan moni tekee tuota ilman lupaa.Ja olenkin silloin tallöin nahnyt,kun poliisi tai kaupungin "vahdit" ottavat karryn pois.
Ennen kaikkea tallaista sai tehda ilman lupaa,mutta nykyaan lahes kaikki on luvanvaraista.Tasta johtuen tamakin ilmiö alkaa havita katukuvasta.


Kauppa,johon tanaan menin on tuon suuren,palmujen reunustaman kadun varrella.Vain 10 minuutin kavelymatkan paassa kotoamme (oikaisten).

Mukavaa viikonloppua kaikille!

14 kommenttia:

Sinikka kirjoitti...

Varmaan on mukavaa, kun on erilaisia kulkureittejä. Ei aina tarvitse samoja maisemia katsella ;o)
Kauniita kukkia on sun kulkureiteillä.

Jael kirjoitti...

Kivan näköinen reitti! Bougainvilleat ovat niin nättejä,täälläkin kukkivat.Sen sijaan noiden luonnonkukkien aika on jo ohi,ovat kuihtuneet jo pois-Tuo puu hedelmineen,taitaa olla nispero.en kauheasti pidä sen mausta,mutta Sirokon blogissa siitä tehtiin hyvää hilloa:)

Sateenkaari kirjoitti...

Latindance:tassa meidan ymparistössamme on suurten katujen valissa paljon ihania pikkukatuja,joita mielellani kuljekselen.Aina huoma ajotain uuttaa,kun pitaa silmansa auki.
Tuo bougainvillea on mahtava kukkiessaan.

Yaelian:Taalla tuon puun hedelmaa kutsutaan "musmulaksi".Vahan mauton se on,mutta hillo saattaakin olla hyvaa.Pitas kokeilla.Myydaan taalla pazaareillakin.
Meilla on kevat kesan tulo todella myöhassaijoten viela löytyy noita luonnonkukkiakin.

Anonyymi kirjoitti...

Aaahhh....:))) Siellä on niin KESÄ - meillä on tänään melko viileä ja pilvinenkin päivä. Kävimme juuri Ruoholahdessa ja siinä rannalla tuuli melko navakasti, mutta kesää kohti mennään täälläkin:D

Sateenkaari kirjoitti...

Marke:Kylla tuo kesa loppui taas eilen tuohon kauppareissuun.Kun paasin kotiin,niin alkoi ukkostaa.Tanaan oli aamupaivan ihana auringonpaiste ja tosi lammin.Nyt taas on sadellut,mutta ei ole viela kylma.Yöt ovat olleet normaalia kylmempia nyt toukokuussa.

Minttuli kirjoitti...

Kaupunki viheriöi ja kukkii, kauniita puita ja kukkia. Ja tosi kaunis uusi bannerikuva.
Hyvää viikonloppua, jännätään tänään euroviisuja. Saas nähdä miten käy nuoren Axelin, kovasti veikataan sijoitusta.

seijastiina kirjoitti...

Kiitos tästä postauksesta, ihana kuvakertomus ja paikka missä asut on kaunis, kyllä kaupunki voi olla kaunis.Paljon ihania kukkaistutuksia ja vielä hedelmäpuita.ooooo.. ihanaa!
Kyllä tuolla passaa kävellä, ja mikä ihana pinkki talo ♥
Ihanaa kevättä sinulle ja kiitos kommentista Sateenkaari.
Lämpimin terkuin
T
Seijastiina

Shaniah kirjoitti...

Näitä kuvia ja arkisia pätkiä on niin mukava lukea, matkaoppaat ym mainokset antavat niin vääränlaista kuvaa.

Kiitos näistä, Sateenkaari. :)

Susanne kirjoitti...

Kauniita kukkia, pensaita ja puita! Ihana kun voit vaihdella kauppareissua ja on noin kaunista matkan varrella. Ja kiva kun laitat kuvia blogiisi niin mekin pääsemme kurkistamaan sinne.
Oikein mukavaa sunnuntaita!

Sateenkaari kirjoitti...

Muikki:Kiitos itsellesi,kun kayt lukemassa.Ja kiitos kommentin jattamisesta.
Yritan kuvata sita normaalia elamaa,mita taalla elan.En liiku vain niilla kauniilla palmukujilla ja ihanilla rannoilla,siia enhan ole se turisti.Liikun myös kapeilla ja ransistyneilla kujilla,seka vanhemmilla asuinalueilla,joissa eivat kadutkaan ole aina niin hyvassa kunnossa.
Turistille taytyy nayttaa se kaikki kaunis ja upea.

Susanne:Vaihtelua todella saa kauppareissuihin.Usein matkustan dolmuksella suuriin ostoskeskuksiin.Mutta enemman kayn naissa lahikaupoissa,joita on todella paljon.Reitittelen aina hiukan eri paikoista itseani.
Ja kannykkakamera on ahkerassa kaytössa.

anja kirjoitti...

Kauniita leijonankitoja bannerikuvassasi! Bougainvillean kukinta on upeaa. Sain pojalta äitienpäivänä bougainvillean ja kun olin mökillä, pääsi vähän kuivahtamaankin. Mutta kun sai vetta, uusia kukkiakin avautui. Tuskin sitä kuitenkaan saan yli talven elämään. Mutta onpa nyt hetken ilonani.

Kauniita kesäisiä katumaisemia! Siellä on kiva kävellä vaikka ikkunaostoksilla.

Sateenkaari kirjoitti...

Anja:Tana vuonna on kaupunki istuttanut leijonankitoja ja orvokkeja ensimmaisiksi kukkasiksi.
Saattaa olla,ettei menesty talven yli bougainvillea,mutta kannattaa kokeilla.Jospa joku kukkakauppa osaisi antaa neuvoja.
Varsinaisilla ikkunaostoksilla kayn aika vahan.Sita tulee melkeimpa aina poikettua liikkeeseen sisalle,jos ohikulkiessa nakee ikkunassa jotain kivaa.Mutta kiertelen liikkeissa paljonkin shoppailemassa ilman ostamista.

Sirokko kirjoitti...

Musmula, nispero, meillä mispeli... aika kirpeä maultanasa. Meillä on puu pihalla ja täynnänsä hedelmiä. Olen tehnyt hilloa ja tulee tosi hyvää, voi maustaakin, liraus sitruunamehua ja neilikkaa tai inkivääriä, njam.

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Lahinna minakin hilloa noista tekisin,mutta eipa ole tullut tehtya.Nyt odotan persikoitten kypsymista,niin niista teen aina hilloa.