Riisia syödaan Turkissa enemman,mita perunaa.Se on lahes joka aterialla lisakkeena.
Meilla ei nykyaan riisia paljoa syöda,mutta silloin tallöin sita tekee mieli.Laitan tahan ohjeen,milla sen itse valmistan.Riiseja on taalla paljon erilaisia.Mina kaytan aina risottoon Baldoriisia.Suomessa voit hyvin tehda taman vaikka Jasminiriisista,taikka vastaavasta.Turkkilaisten kaupoissa varmaan on myös takalaisia riiseja.
1,5 juomalasillista riisia
ruokaöljya,seka hiven voita
kuumaa vetta
suolaa.taikka kanaliemikuutio
Laita teflonkattilaan öljy,seka voi ja ruskista siina riisia hiukan.Lisaa kuumaa vetta niin,etta riisit juuri peittyvat,seka suola.Anna kiehua miedolla lammölla,kunnes riisit ovat kypsat.Jos tarvitsee lisata vetta,niin lisaa sita,mutta ala sekoita riisia kiehumisen aikana.
Kun riisi on pehmeaa,niin anna hetken imeytya kannen alla,ennenkuin sekoitat.
Keittamisen loppuvaiheessa voi lista keitettyja kikherneita,lihaa,kanaa,tai jotain muuta maun mukaan.
Kuvassa on kikherneita.
AFİYET OLSUN (HYVAA RUOKAHALUA)
7 kommenttia:
Tuo papuruoka on varmasti hyvää ja riisi. Mukavaa kun tätä kautta saa vinkkejä. Pidän sikäläisestä ruoasta.
Minulla onkin turkkilainen ruoka vähäsen tuttu.. Aikoinaan töissä tuli opiskelijoiden kanssa tehtyäkin, kun oli menossa tutustuminen eri maiden ruokakulttuureihin. Oi niitä aikoja..
Minttuli:Taalla kaytetaan ruoanlaitossa paljon erilaisia papuja,linsseja jne.Terveellista syötavaa.Suomesta löytyy raaka-aineet hyvin moneen turkkilaiseen ruokaan.
Tuota riisireseptiä on pakko kokeilla, vähän erilainen kuin se, millä yleensä keitän. Kiitos siitä! Mummeli
Mummeli:Kokeileppa.Kun sita riisia ruskistaa,niin varo ruskistamasta liikaa,silla silloin riisi ei kypsy kunnolla,eika veda vetta itseensa tarpeeksi.Voi-öljyseoksen voi antaa ensin hiukan ruskettua,ja sitten lisaa siihen riisit,ja nopsaan pyörayttaa.
Ompas hauska auto bannerissa!
Marjaisa:Auto löytyi yhdesta isosta puistosta,kun oltiin lauantaikavelylla.
Lähetä kommentti