torstai 7. lokakuuta 2010

MEİS

Olin ajatellut laittaa videonpatkan katuhulinasta sen jalkeen,kun Turkki paasi koripallon maailmanmestaruuskisoissa finaaliin,mutta video ei suostu jostain syysta toimimaan.
Laitan sen myöhemmin,jos onnistuu.

Kavimme elokuussa 5 naisen voimalla Kreikan Meis saarella.

Matkan kulkuvalineeksi olimme valinneet taksin.Aamuvarhaisella auringon hiljalleen noustessa odotimme ystavani kanssa hanen kotinurkallaan Alanyasta saapuvaa taksia ja kolmea suomalaista.Mina tapasin heidat ensimmaista kertaa.Ystavani tunsi yhden ennestaan.
Sellaiset suomalaiset,joilla ei ole kansalaisuutta,ja oleskelevat taalla yli kolme kuukautta,niin joutuvat,joko hakemaan oleskelulupaa,taikka kaymaan maan rajojen ulkopuolella saadakseen passiinsa leiman.Turistina voi oleskella kolme kuukautta yhteen menoon.
Minahan en tata matkaa olisi muuten tarvinnut,(olenhan maan kansalainen),mutta matka liittyi kannykkaani,mista postaan myöhemmin.Aamulla klo yhdeksan jalkeen saavuimme pieneen,ja kauniiseen kaupunkiin nimelta Kaş.tasta menee joka paiva lautta Kreikan Meis saarelle.

Lautta laksi Kaş'sta klo 10.Paiva oli aurinkoinen ja helteinen.Meri sininen,ja meidan mielemme iloinen ja virkea.Taksimatkan aikana olimme jo kerenneet tutustua toisiimme.
Meri vaahtosi lautan perassa.Nakymat olivat silmia hivelevan kauniit.

Meis'in saari on hyvin pieni.Valkoiset rakennukset,kuin suoraan meresta nousten tervehtivat meita saapuessamme  talle pienelle saarelle.Vasemmalla moskeija,ja oikealla kirkko.
Kauniita sinisia ovia valkoisissa rakennuksissa.
Supermarketti pienella kujalla.Tuota supermarkettia voisi verrata suomalaisittain hiukan isompaan R-kioskiin.
Tavaravalikoima ei suuren suuri ollut.Juusto on artikkeli,mita taalta kannattaa ostaa.
Saarella oli myös pienen pieni taxfree.
Meri tuolla oli ihastuttavan sinivihrea.Rannassa monia viehattavia pikkuravintoloita.Yhdessa naista istuimmekin pitkaan maukkaasta kalasta nauttien,ja maailmaa parantaen.Kavella ei paljoa haluttanut kuumuuden takia.Matkan edestakaisin teimme merenrantareittia,mika on maisemiltaan aarettöman kaunis.Kotiin saavuimme me Antalyalaiset illalla klo 20.Siita sitten viela oli Alanyalaisilla matkaa n.125 kilometria.
Taman reitin varrella on paljon nahtavaa,jos matkaan on kaytettavissa aikaa.Ja tuolla pienella Meis'in saarella kylla kannattaa kayda.Lauttamatka sinne kestaa puoli tuntia,ja perillaoloon jaa aikaa nelja tuntia.
Olipa virkistava ja mukava pikkumatka.

12 kommenttia:

Minttuli kirjoitti...

Välimeren lämpö välittyi kuvien kautta tännekin. Ollapa nyt noissa maisemissa, vaikka olemmekin saaneet nauttia harvinaisen kauniista syksystä.
Hieno virtuaalimatka. Terveiset sinne.

SaaraBee kirjoitti...

Kauniita kuvia! Joskus ihan pienikin matka piristää.

Jael kirjoitti...

Kauniita kuvia,ja saarella näkyy olevan tosi kauniita paikkoja!

Marge kirjoitti...

Aivan upeita, ihastuttavia kuvia!!!
Jotenkin niin hassua ajatella, että sinä käyt "pienellä" retkellä Kreikan saarella...;D Jos minä lähtisin täältä Suomesta tuolle saarelle, niin ei olisikaan enäää pieni retki...;)
Teillä oli varmasti hauskaa:)
Kiitos, kun minäkin pääsin kauniiden kuvien välityksellä matkalle kanssanne!:)
Iso hali blogiystävälleni!:)

ziriliini kirjoitti...

Oi kun ihana paikka! Yhdyn Margen kommenttiin, ei olisi ihan pieni retki enää, jos minä täältä sinne lähtisin.

Onko tuolla Meis-saarella mahdollsita yöpyä? Eli onko siellä jotakin majapaikkaa? Vai onko lautalla tultava aina yöksi pois?

Sky Mikaela kirjoitti...

Hyviä kuvia kauniista maisemista!

Kiva että olet taas takaisin täällä :-)

Mukavata viikonloppua!

Pia kirjoitti...

Kauniita maisemia... Hieman erilaisia kuin täällä Suomessa, mutta juuri siksi ihania katsella. Vaihtelu virkistää... ; ) Olen katsellut uusintana silloin tällöin ajan kuluksi tv-sarjaa suomalaisista matkaoppaista Turkissa ja visioinut mielessäni matkaa sinne jonain päivänä...

Minustakin on kiva, kun olet saanut koneen ja päässyt taas postailemaan! Hyvää viikonloppua!

Sateenkaari kirjoitti...

Minttuli:Naihin maisemiin ei kyllasty,vaikka ne ovat arkipaivaa,kun taalla asuu.
Kiitos,terveiset taalta myös sinne.

Vihreatniityt:Antalya on niin iso kaupunki,etta on virkistavaa,vaikka matkustaa dolmuksella muutamaksi tunniksi kaupungin toiselle laidalle.

Yaelian:Saari on todella pieni,eika paljoa ole asutusta,mutta erittain kaunis.Turistit kayvat siella harrastamassa sukellusta.

Marge:Suomesta kaydaan pikkumatkalla Ruotsissa ja Tallinnassa.Maisemat vain ovat erilaiset.
Kiva,kun olit mukana,ystavain.

Ziriliini;Kylla on mahdollisuus yöpya.Naytti olevan siina rannassa aivan uusi ja hiukkasen isompi hotellikin.

Natjale:Kiitos,ystavain.Kylla olikin vaikeaa olla taalta pois kolme viikkoa.

Verna:Jossain vaiheessa sinun pitaa toteuttaa matka tanne.
Halaus Vernalaan.

Susanne kirjoitti...

Ihania kuvia! Ja ihana matkakertomus!
Tuntui niinkuin olisin mukana ollut:)
Mukavaa viikonloppua ystäväin!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa,

Olen vieraillu Kasissa lomalla monesti kesälomalla, ihana miljöö ja todella viehättävä pikkukaupunki joka on vetänyt puoleensa boheemeja turkkilaisia. Muistutappa ystäviäsi että Turkin viranomaiset ovat ottamassa ( ennemmin tai myöhemmin, kukaan ei tiedä milloin) käytäntöön Schengen maiden tyylisen järjestelmän eli jos sinulla ei ole oleskelulupaa voit viettää Turkissa 90 pvää, tämän jälkeen on odotettava 90 pvää ennenkuin voi palata.

Sateenkaari kirjoitti...

Susanne:Kiitos,ystavani.

Anonyymi:Kaş on todella viehattava pikkukaupunki.
Kertomasi asia on taalla tiedossa,ja aiheuttanut paljon keskustelua kuulemma.En ole Alanyan suomalaisten kanssa tekemisissa,mutta puskaradion kautta aina kuulee juttuja.Tuntuu olevan aikamoinen ruljanssi tuo ihmisten kulkeminen Kreikan puolella aina kolmen kuukauden valein.Varsinkin suomalaisten.Jostain syysta oleskelulupa on suomalaisille kallis verrattuna moneen muuhun Euroopan maahan.Johtuneeko sitten siita,ettei sita haluta hakea.
Seurasin Fethiyessa asuessamme,etta siella asuvat englantilaiset hakivat ahkerasti oleskelulupia.Ja onhan turistiviisumiinkin mahdollista saada pidennysta.

Cirali kirjoitti...

Kiitos postauksestasi! Ihania kuvia! Kyllä täytyy ensi kerralla käydä Meisin saarella, en sinne koskaan Antalyassa asuessani tullut lähteneeksi, kun ei tarvinnut. Kas on yksi suosikki-kaupungeistani.