sunnuntai 17. lokakuuta 2010

KURU FASULYE (PAPURUOKA)

"Sanoinko sen aaneen" toivoi,etta laittaisin helppoja turkkilaisia ruokaohjeita blogiini.
Tassa yksi sellainen,joka on lahes kaikkien turkkilaisten herkku,ja jota syödaan taalla todella paljon.

KURU FASULYE

2 juomalasillista valkoisia papuja
1rkl tomaattipyretta
1 iso sipuli
1 iso tomaatti
hiven chilirouhetta tai paprikajauhetta
2-3 kyntta valkosipulia
1,5 l kuumaa vetta
5-6 rkl ruokaöljya
suolaa maun mukaan
hiven jauhettua mustapippuria

Valmistusta edeltavana iltana huuhtele pavut ja laita yöksi veteen likoamaan.Vesi saa olla kuumaa.Laita veteen hiven suolaa,ja sokeria.

Ennen valmistusta huuhtele pavut erittain huolellisesti.

Laita kattilaan öljy,jossa kuullotat sipulit ja valkosipulin.Lisaa tomaattipyre ja kuullota hetki.Lisaa kuorittu ja pilkottu tomaatti seka mausteet.Lisaa huuhdellut pavut ja kuuma vesi.Kiehuta hiljaisella lammölla,kunnes pavut ovat pehmeita.Jos vesi ei riita,niin lisaa sita tarpeen mukaan.

Tama ohje on perusohje.Monet taalla laittavat lisaksi paprikaa,jotain voimakasta makkaraa taikka lihaa.

Kuru fasulye syödaan yleisimmin riisin kanssa.Laitan turkkilaisen riisin ohjeen seuraavaksi.

AFİYET OLSUN  (HYVAA RUOKAHALUA)

9 kommenttia:

kuwaitin kaunotar kirjoitti...

Tatahan voisi kokeilla itsekin. Laita vaan tulemaan hyva riisiohje. Ma en ymmarra, kun tein sitten mita tahansa poppakonsteja, niin se vaan pysyy mauttomana...

Sateenkaari kirjoitti...

Kuwaitin kaunotar:Riisi on itsessaan mautonta.Tuolla ohjeellani saa jo perusriisiin makua silla,etta ruskistaa niita hiukan ennen keittamista.Ja nimenomaan pitaa olla voita mukana,etta ruskistuminen tapahtuu nopeasti
Taalla kaytetaan paljon myös ohranjyvaa,joka ruskistetaan ensin ruskeaksi,ja sitten listaan siihen riisi.

Unknown kirjoitti...

aah.. ihanaa kun laitoit tämän ohjeen... en ole itse tätä tehnyt mutta mies on ja hän maustaa sen aika tulisesti.. nyt pitää itse tehdä tätä :) Turkkilaisittain meillä syödään.. ja aina mukavaa saada uusia reseptejä kiitos sinulle :D

Sateenkaari kirjoitti...

Mirja:Oleppa hyva,ystavani.Turkista ei paljoa löydy varmaan sellaisia,jotka eivat tasta ruoasta pitaisi.Tama on ruoka,mihin ei minunkaan mieheni kyllasty,joten mina teen usein.

Minä kirjoitti...

Tosi hyvä juttu että sain nyt uuden reseptin kokeiltavaksi! <3 Ja tätä voi tehdä Suomessakin! Jes! Kiitos! :))

Sateenkaari kirjoitti...

Siivetön:Oleppa hyva.Suomessa kaikista ruokakaupoista löytyy valkoisia papuja,mika on perustarvike talle ruoalle.
Muista,etta pavut on ehdottomasti liotettava yön ylitse ja huuhdeltava huolellisesti.
Laitan taas jossain valissa jotain muuta ohjetta.

Anonyymi kirjoitti...

Ah, kuru fasulye pilavin kera on aivan mielettömän hyvää ruokaa :) juuri sellaista perusturkkilaista, maistuvaa ja täyttävää. :)

Sateenkaari kirjoitti...

Elisa:Ja terveellista kaiken lisaksi.Tama on taalla samallalailla perusruokaa,mita hernekeittö Suomessa.

saara kirjoitti...

AAAI oli niin hyvää että kielikin meinas mennä mukana.... :) lisää näitä ihania reseptejä kiiiiitooooos