lauantai 7. elokuuta 2010

KAYISILI İRMİK TATLİSİ (APRİKOOSİNEN MANNARYYNİJALKİRUOKA)

Ostin taas uuden Lezzet-lehden numeron,ja siina on tosi paljon kaikkea hyvaa,joita jaan tanne teillekkin kokeiltavaksi.

ohje 8:lle

70 gr mannaryynia
1 litra maitoa
80 gr sokeria
2 tl vaniljasokeria(reilua)
50 gr pahkinarouhetta
1 tl kanelia
500 gr tuoreita aprikoosia
2 rkl sokeria aprikoosien keittamiseen
0,5 juomalasillista vetta aprikoosien keittamiseen

Koristeluun sokerikirsikoita,pahkinöita ,kuivattua hedelmalevya jne mielen mukaan.

Poista aprikooseista siemenet,ja paloittele.Halutessasi voit jattaa myös puolikkaiksi.
Laita aprikoosit kattilaan,lisaa vesi ja sokeri,seka keita hetkisen.
Yhdista toisessa kattilassa maito,sokeri ja vanilja.Kuumenna,ja lisaa mannaryynit.Keita pehmeaksi.
Lisaa pahkinarouhe seka kaneli.
Laita jalkiruokamaljan pojalle keitettya aprikoosia,ja paalle mannaryyniseosta.Koristele ja jaahdyta.

Makeita herkutteluhetkia!

8 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Nam, näyttää ja kuulostaa niin hyvältä, että tuota voisi kokeilla. Kaikkea muuta kaapeista löytyy, mutta tuoreet aprikoosit puuttuu.

Mahtaakohan niitä täältä Suomesta nyt saada... Kävisikö ohjeeseen kuivatut, niitä kun ainakin kaupoista löytyy.

Mukavaa huomista sunnuntaita! Täällä helteet vielä jatkuu. Tänään mitattiin elokuun lämpöennätys 33,7 C astetta.

Sateenkaari kirjoitti...

Jossu:Luulen,etta kay hyvinkin kuivatutkin aprikoosit.Ja varmaan monet muut hedelmat,ja miksika ei marjatkin.Omena kay varmasti hyvin,kun tuossa mannaseoksessa on kanelia.
Katsoin netista,etta helteet jatkuvat siella Suomessa.İhmeellista.

Jael kirjoitti...

Varmaankin hyvää!

Ent-tu kirjoitti...

Ai että, varmasti aivan valtavan ihanaa!!

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Ja tuon mannapuurojutun voisi viela sahkövatkaimella vatkata,niin tulis kuohkeampaa.

Ent-tu:Mina luulen kanssa,etta on hyvaa.

Suvi kirjoitti...

Hyvältä näyttää ja kuulostaa! :)

Susanne kirjoitti...

Ihanalta näyttää!
Lezzet vaikuttaa hyvältä lehdeltä!

Sateenkaari kirjoitti...

Johanna:Sita varmaan onkin

Susanne:Lezzet lehti on ollut suosikkini jo vuosia