perjantai 21. toukokuuta 2010

AVAJAİSET


19.5 oli uuden katumme avajaiset.Paatapahtumia paasin seuraamaan aitiopaikaltani parvekkeelta.
Torvisoittokunta aloitti kappaleella "kuolleet lehdet" ja sen jalkeen soitti monta kaunista savelmaa.


Jokaiseen tallaiseen tilaisuuteen kuuluvat puheet.Kuvassa puhumassa kaupunginjohtajamme.
Vahinko,etta viela piti kuvata vanhalla,ja huonolla kannykalla.Uusi kovasti hakusessa yhteisvoimin mieheni kanssa.Kuvassa puheenvuoron kayttaa invalidien edustaja,joka kiittaa siita,etta kadun suunnittelussa on invalidit otettu erityisen hyvin huomioon.Kerron tasta lisaa,kunhan saan hyvia kuvia kadustamme.Jokaiseen tallaiseen tilaisuuteen kuuluu osana myös Turkin kansallislaulu.Tama tapahtui nyt soittokunnan sita soittaessa ja marssiessa paikalle.Kuvassa (otettu netista)kaupunginjohtajamme avaa kadun virallisesti katkaisemalla nauhat(punainen ja valkoinen.Avaamisen jalkeen juhlavaki alkoi lipua katua alaspain kaupunginjohtajan ,seka pyöratuoli-invalidien johdattamana.Kadun varrella oli muutamia esityksia.Teatteria,musiikkia ja laulua,seka tulitanssija,jonka nain myös meidan parvekkeellemme.Olin laiskalla tuulella,ja pysytelin parvekkeella.

Heti vaen vahennyttya kadulla,ja juhlan loputtua paikalle ilmestyivat katusiivoojat oranssitakeissaan.Kun joskus yölla valvon,ja katselen parvekkeelta,niin olen tehnyt huomion,etta nama siivoojat myös paivystavat öisin.Nain pysyy katukuva puhtaana.

Kunhan saan uuden kuvausvalineen,niin laitan kuvia kadustamme.Mutta yksi mielenkiintoinen juttu tahan loppuun.Nyt sitten koiranomistajat alkakoot siisteiksi.Kadultamme löytyy pylvaassa oleva laatikko,mista voi ottaa koirankakkapussin,ja siihen kerata jatökset.Alimmaisena on toinen laatikko,johon voi sitten jatökset pussineen heittaa.
Tekstissa kaupunki esittaa tasta suosiollisen pyynnön.
Hanke on yhteistyöta Antalyan kaupungin ja elainlaakareitten johtajiston kanssa.
Onko naita talla kadulla useampia,niin en viela tieda,kun en ole katua kokonaisuudessaan tutkinut.Mutta tassa meidan kohdalla ovat kadun ainoat suuremmat viheriöt,jotka houkuttelevat varmasti koirien ulkoiluttajia.

İhanaa viikonloppua kaikille.

15 kommenttia:

ekku kirjoitti...

Hienoo toi kakkapussi juttu.Kerro sit miten ovat ottanet käyttöön..Täällä niitä on kans mut monet omistajat ahmii niitä pusseja iteleen niin niitä ei oo sillon ku tarvis.

Laura kirjoitti...

Sinulla näyttää olevan aika hienot näköalat parvekkeeltasi kun sieltä näkyy kaikki kadun tapahtumat noin hyvin! Asutteko oikein keskeisellä paikalla kaupunkia?

Koirankakkalaatikko oli minulle uutta, sellaista en olisi heti odottanut löytäväni Turkista! :) Mutta mitä Antalyassa olen käynyt niin olen saanut sen vaikutelman että kaupunki muutenkin panostaa siisteyteen aika paljon.

Tänään kävin muuten ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen uimassa Suomessa! Eikä vesi edes ollut kylmä! :) Hellekausi täällä on nyt loppumassa mutta onneksi pääsen kohta takaisin Turkkiin jatkamaan kesää! :)

Hyvää viikonloppua!

anne kirjoitti...

Juhlavaa on ollut kadunavajaisissa :)

Varmasti upea tuo valaistus livenä parvekkeeltanne.

Koirankakkupussit ovat kyllä ehdoton juttu kaupunkialueella. Itse kerään jätökset aina pussiin, mutt kyllä täälläkin näkee niitä jotka eivät sitä tee. Ok, en sano, että koirankakka sinäänsä on paha asia luonnolle, paljon pahempaa tuohoa ihminen saa aikaiseksi. Mutta on iljettävää kun ison korian läjä jätetään siivoamatta kaupunkialueella. Itseasiassa monet taloyhtiöt täällä ovat laittaneet etupihan nurmelle kielto kyltin koirista. Ymmärrän hyvin, mutta eihän se sen koiran vika ole jos jätökset jää siihen. Niin ja mielestäni pieni pissa nurmelle ei ole sama asia kuin kasa kakkaa. . . ja kissathan saavat vapaana tehdä ihan mihin huvittaa esim. lasten hiekkalaatikkoon.

Heljä kirjoitti...

Aina vaan ihailen tuota aitiopaikkaasi katsella kaupungin tapahtumia ja vielä musiikin kera tällä kertaa.
Täällä periaatteessa järjestyssäännöt vaativat pussien käyttöä, mutta käytäntö toinen. Eilen raivostuin jonkun koiran omistajalle kun meinasin astua koiran kakkaan OMALLA nurmikollani, oman IKKUNANI alla kun kävin kastelemassa kukkia. Etupihan edessä menee jalkakäytävä ja emme ole mitään aidan tapaista siihen laittaneet, mutta selkeästi meidän piha. Jos olisin nähnyt kuka ei jätöksiä kerännyt niin olisin taltioinut pussiin ja seuraavan kerran nähdessäni antanut käteen ja sanonut, että teiltä unohtui jotain...
Anteeksi, että näin rähisen blogissasi.

Nyt toivotan ihanan leppoisaa lauantaita ja viikonloppua sekä onnea kännykän metsästykseen.

Jael kirjoitti...

Mahtava aitiopaikka teillä on parvekkeella,kun näette sieltä vaikka minkälaisia tilaisuuksia.Täällä on pakko käyttää pusseja,mutta kaikki eivät siitä välitä tai antavat koiransa juosta vapaana. Mulla on aina pussi mukana kun menen ulos koiran kanssa.Täällä kaupungissa on monta koirankakkapussitelinettä,mutta en koskaan näe niissä niitä pusseja.Mutta Tel Avivin telineissä on aina pusseja! Niinpä eilen siellä käydessäni hamstrasinkin niitä pari kappaletta.Mukavaa viikonloppua !

Susanne kirjoitti...

Upeat avajaiset siellä on ollut ja sinulla on kyllä mahtava paikka parvekkeellasi seurata kadun tapahtumia.
Koirien kakkapussijuttu on todella upea juttu.
Mukavaa viikonloppua!

Sateenkaari kirjoitti...

Ekku:Pitaa seurata tuota koirien ulkoiluttamistakin tasta aitiopaikalta.Uusi asia taalla,ja menee varmaan pitkaan,ennenkuin ihmiset sen sisaistavat.Turkkilaiset eivat ole kovin helppoa kansaa tottumaan uusiin saantöihin.

Laura:Hui,uimassa.Suomen vedet ovat kylla viela kylmia.

Minakin yllatyin iloisesti,kun tuon koirankakkapussitelineen nain.Pitaa katsella ymparilleen,onko niita muissa paikoissa taalla Antalyassa.
Antalya oli valilla katukuvaltaan likainen ja roskainen,mutta nyt jo muutaman vuoden puhtauteen on satsattu todella paljon.
Huomasin tosiaan yhtena yöna,kun katusiivooja oli työssaan.

Anna:jJuhlava oli tapahtuma.Ja mika teki siita miellyttavan,niin invalidit olivat hyvin esilla.Puhujapöntön edustalla oli kunniapaikalla rivistö pyöratuoli-invalideja.İnvalideista on Antalyassa,ja koko maan kattavasti alettu huolehtimaan aivan toisella lailla,mita ennen.
kotikoirien lisaksi taalla ovat irtokoirat,ja nişitten kakkoja ei kukaan korjaa.Siivoojat sitten tietty.

Helja:Kylla sopii minunkin blogissani rahista.Ja aiheesta rahisetkin.Kylla olisin minakin tehnyt samoin.
Kuuluuko se jalkakaytavan siivous siella oman talon osuudelta talon omistajalle.Jos kuuluu,niin silloin viela suuremmalla syylla on inhottavaa,etta annetaan koiran tehda jatöksensa toisen tontille,eika korjata sita pois.

Yaelian:Saas nahda,miten taalla lahtee pussien kayttö luistamaan.Luulempa,ettei kovinkaan nopsaan ainakaan.

Susanne:Ja nakeekin paremmin taalla ylhaalta,kuin vakijoukon seassa alhaalla kadulla.

Laura:Kysyit,etta asutaanko kaupungin keskustassa?
Tama,missa asumme,on keskustaa,mutta ei aivan ydikeskusta.Anytalyan ydinkeskusta on hyvin pieni.Mutta tama on yksi niista suurimmista kaduista keskustan lapi.Lahtee ydinkeskustasta,ja johtaa stadionin ohi.Katu on erittain kaunis ja vihrea.Sen alkupaassa ovat suuret ja vanhat palmut.Paljon ravintoloita,baareja ja kauppoja koko pitkan kadun matkan.
Yölla liikenne on hyvin hiljaista.Meidan edesa vinottain on myös suuri kaupungin puisto.Ja meri on lahella.Joten paikka on hyvin luonnonlaiheinen vilkkaudestaan huolimatta.

Laura kirjoitti...

Kuullostaa ihanalta paikalta asua! Olen aina pitänyt Antalyasta, vaikka en kovin hyvin tunnekaan paikkoja siellä niin olen kuitenkin jonkin verran käynyt siellä kun työskentelin matkaoppaana Alanyassa kaksi vuotta.

Käytiin järvessä uimassa, ja vesi oli ihanan vilpoista! Ei ollut yhtään kylmä! En tiedä tarkkaa lämpötilaa, mutta veikkaisin että n. 20 astetta! Merivedessä ei kuitenkaan vielä tarkene uimaan täällä Suomessa. En ainakaan minä. :P

Mukavaa lauantai-iltaa!

ekku kirjoitti...

Onko Turkissa nykysin mausteet kalliita?Löytyykö sieltä helposti sumak-maustetta?Vai oisiko siellä somak nimellä?Ne on täällä niin valjuja,kun varmaan seisseet vuosia pusseissaan.Jos joku tulee sinne niin voisin pyytää tuomaan.

Sateenkaari kirjoitti...

Laura:Rakastan Antalyaa,ja tykkaan asua taalla.
Vahan kuvista paattelinkin,etta on jarvi.Jarvessa akkia lampenee vesi,kun on muutama paiva helletta.

Ekku:Jonkin verran ovat mausteittenkin hinnat taalla nousseet,mutta edelleen on halpaa.
Sumakkia löytyy kylla.Ja mustapippuri,paprika,seka chilirouhe varmaan on sinulla ostoslistalla.

Sirokko kirjoitti...

Tuo on kyllä upeaa pystyä seuraamaan tapahtumia suoraan parvekkeelta. Liikenteen melu ei kai pahemmin häiritse? Koirankakkapussit ja roskikset on ihan luksusta, hieno juttu. Meillä kun oppisivat ensin ihmiset käyttämään tavallisia roskiksiakin, kulkukoirat kuitenkin kakkivat minne mielivät, välillä ihmisetkin..

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:
Asutaan 7 kerroksessa,joten paivalla ei liikenteen aanet hairitse.Yölla liikenne tassa on tosi vahaista.Kadulle laitettiin hidasteet,jotka estavat autoilla ja moottoripyörilla hurjastelemisen.Ennen hidasteita tassa ajettiin tosi lujaa varsinkin iltaisin ja öisin.
Meilla on katusiivous niin aktiivista(myös viheralueet),etten ole montaakaan kulkukoiran jatösta nahnyt taalla.
İhmisten oppiminen tuohon koirankakan keruuseen saattaa olla eri juttu.

*Rivqa* kirjoitti...

Hienot on avajaiset olleet! :-)

Sanush kirjoitti...

Vau,ihan tekee mieli tulla kaupungissa poikkeemaan taas pitkästä aikaa! Sulla aika hyvällä paikalla koti :)

Sateenkaari kirjoitti...

İsrael-kaipuu:Kiitos,ja hyvinb ihmislaheiset kansalaiset huomioonottaen.

Sanush1:Tule ihmeessa,ja poikkea paivakahvilla.