torstai 12. marraskuuta 2009

PAİVAKAHVİN AİKA



Nyt on aika paivakahvin.
Kavin juuri hakemassa leipomostamme tuoretta leipaa kahta erilaista. Rukiista,kuvassa tummempi ja kokojyvavehnasta tehtyja..Tuo kokojyvavehnaleipa on juuri leivottuna aivan ihana kahvileipa.Vain sipaisu becelia paalle ja nam.
Tuossa toisessa pussissa on rapeita vehnatikkuja (cubuk) sesaminsiemenilla paallystettyja.Niita rouskuttelee illalla teen kanssa.
Olemme siirtyneet valkoisesta leivasta naihin kokojyvaleipiin melkeimpa kokonaan.
Ainoa,missa kaytamme valkoista leipaa(tosi harvoin) on


tuossa kuvassa nakyvat makkarat.Makkara on turkkilaista vahvasti maustettua makkaraa.Sita paistamme ilman rasvaa(makkara on rasvaista) viipaleet,ja laitamme valkoisen leivan sisalle.Mutta tatakin nykyaan jo todella harvoin.
Toinen tapa taalla on laittaa tasta makkarasta aamupalalle ns. cucukyumarta,joka tarkoittaa makkarakananmuna.
Mies toi eilen kotiin reilusti tata makkaraa,joten pitaa pistaa pakkaseen,kun kaytamnme sita vain harvoin.
Meilla mieskin on vihdoin omaksunut kevyen ruokavalion,joten makkaroita ja punaista lihaa emme paljoakaan kayta.Mutta aina joskus tekee mieli.
Nyt nauttimaan paivakahvista itsensa hyvassa seurassa.
Tervetuloa kahville!

12 kommenttia:

Maya kirjoitti...

Heipsan!Piti ihan kommentoida tuosta makkarasta...kun sitä ensi kerran mies laittoi munakkaaseen niin kyllä vähän irvistelin että mahtaako miltä maistua:))mutta hyvää oli ohuina siivuina ja oikein maukasta:)

Maya kirjoitti...

Ai niin ja hei nyt voit kommentoida normaalisti mun blogissa..siellä oli jotain teknisiä ongelmia;)

Sateenkaari kirjoitti...

Marizu:Minakin tykkaan,mutta harvoin syön tuota makkaraa juuri sen rasvaisuuden takia.
Kiitos,Marizu,tulen kaymaan vierailulle.

SaaraBee kirjoitti...

Tuota tuoretta leipää maistaisin mielelläni!

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt:Taalla on hyva puoli se,etta leipomoita on todella paljon. Ei tarvitse menna montaakaan kadunvalia,kun jokainen löytaa leipomon kotinsa lahettyvilta.Joten uunituoretta leipaa saa aina myöhaan iltaan saakka.Meidankin leipomomme sulkee ovensa illalla klo 23.

Pia kirjoitti...

Tuore leipä saa veden herahtamaan kielelle. : ) Meilläkin pyritään vaaleasta leivästä täysin irti; itse en ole vuosiin nauttinut muusta kuin ruisleivästä. Onneksi nykyään vaalealta näyttävissä leivissä on joukossa paljon muutakin kuin valkoista vehnää, joten lapsillekin saa upotettua terveellisempää syötävää. Olen sanonut 9-vuotiaallemme, että vaalean leivän syöminen on kuin söisi suolaista pullaa... ; )

Anonyymi kirjoitti...

Hyvat paivakahvihetket jalkikateen :) Tuo leipa on ihanaa, tuoreena ja rapeakuorisena... nam!

Sateenkaari kirjoitti...

Verna:Muistan ajan,kun Suomessakin asuessani söin tosi paljon ranskanleipaa.Tulee nytkin valilla aikoja,etta sita tekee mieli,mutta kun pari viipaletta yö,niin enempi ei sitten maistukkaan.
Vaalea leipa,niinkuin totesit,pitaa sisallaan (taallakin) kokojyvaviljaa,mutta ranskanleipa ei.
Tassa eraana paivana tuli ohjelma televisiosta,missa asiasta puhuttiin,ja siina laakari sanoi,etta taysin valkoinen leipa ei ole edes leipaa.

Karoliina:Niin on.Onneksi on nama ihanat leipomot lahella.
Kiitos,kylla paivakahvi aina maistuu.Se melkein on ainot kahvihetki minulla paivassa.Enempi kahvi aiheuttaa rytmihairiöita.

Anni kirjoitti...

Oi ihanaa olisi istua kanssasi kahville ystäväin. Voi sitä puheensorinaa jonka saisimme aikaiseksi:)

Sateenkaari kirjoitti...

Susanne: Toivonkin,etta jossain vaiheessa voimme istua samassa kahvipöydassa,ystavaiseni.
Uskon,etta juttua riittaa.

Heljä kirjoitti...

Tunkeudun sitten samaan kahvipöytään sinun ja Susannen kanssa! Tuore leipä on kyllä jotain mihin ei koskaan kyllästy.
Ihanaa viikonloppua!
Heljä

Sateenkaari kirjoitti...

Helja: Olipa kiva,etta "tunkeuduit".
Meilla kolmella voisi olla kovasti rattoisa kahvihetki,jos tapaisimme.
Taalla blogimaailmassa tulee monasti hyvinkin tutuksi,vaikka ei ole tavannutkaan.
Kahdesti olen blogiystava tavannut,ja erittain miellyttavat kokemukset molemmat.
Kiitos,sinulle ja perheellesi myös ihanaa viikonloppua