maanantai 30. marraskuuta 2009

MAKEAATein juhlaksi myös vahan makeaa,josta nyt laitan teille kuvan.Nayttaakö oudolta? Muistan,kun mina ensimmaista kertaa tuota taalla söin,niin kylla oli outo juttu.
Taman nimi on KADAYİF. Mina ostan aina kaupasta valmiiksi uunissa paistetun levyn.Alle tulee rouhittua saksanpahkinaa,levy paalle,ja sokeriliemi kaiken paalle.Annetaan kostua sokerilimessa.On tosi hyvaa,mutta myös tosi makeaa.
KADAYİF:ia saa myös raakana,jonka voi itse paistaa,jolloin siita saisi varmasti maittavamman,mutta en ole kokeillut.
Miten tuo raaka-aine tahan makeaan tehdaan,niin olen nahnyt televisiosta.On aikamoinen työ.Sehan on hyvin ohutta saietta,kuin ohut lanka sekaisella keralla.Eika ilman sokerilienta maistu millekkaan.

17 kommenttia:

Sirokko kirjoitti...

Ktaief meillä päin, samoja kakkusia syödään. Raaka-aine on ohuenohutta vermicellin tapaista pastaa, jota meillä myydään pyöreinä vyyhteinä, jotka levitetään pellille. Kahden pastakerroksen väliin pannaan manteilimassaa ja paistetaan Meillä kostutetaan yleensä kaikki leivonnaiset hunajalla. Hyvää mutta makeaa.

Sanush1 kirjoitti...

Vuosi sitten ostin Anatlyan kadulta poikaystäväni kanssa kadayfia.En ollut aiemmin maistanut.Makeaa oli,mutta eikai siinä juustoa ole?! Kauppias paahtoi sen siinä odotellessa.Myöhemmin illalla vatsa tyhjeni molemmista päistä!! Olin tosi kipeä,ja samana iltana lähdimme linja-autolla Istanbuliin.Oliko tuote seissyt siinä ulkosalla liian kauan,vai miten!? Tuon jälkeen en siihen koske.Baklava pistaaseilla maistuu minulle kyllä! :)

Maija kirjoitti...

tuota pitäs päästä maistamaan.
Mukavaa viikkoa sinne. Meillä vaan sataa vettä päivästä toiseen.

anna kirjoitti...

Jotenkin mieleeni tuli hattara isoimmilla sokerisäikeillä :) Varmasti siis ainakin yhtä makeaa...

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko: samaa tuotetta on varmaankin.Minun pitaa joskus ostaa sita tuoreena,ja itse paistaa.

Sanush1: Ensin tervetuloa lukemaan blogiani,ja ihanaa,etta kommentoit.
Ravintolat tekevat tuota monin eri tavoin.Myös juustoa saattaa olla.
Mutta olisikohan ,syömanne makea ollut nimeltaan KÜNEFE.Siina on juustoa,ja on todella hyvaa.Syödaan kuumana.
Me emme naita tallaisia osta koskaan kadulta,koska niissa voi olla,ettei ole niin tuoretta.Ja kaikki eivat osaa naita valmistaa.
Syömme konditoriassa,taikka jossain muussa ravintolassa.

Maija: Kurjaa,etta vesisattet vaan jatkuvat siella.Toivottavasti Jouluksi saatte lunta.

Anna:Ainakin on yhta makeaa,jos ei makeampaakin.

Vihreatniityt kirjoitti...

Ei taida olla painonvartioitten suosittelemaa...

Susanne kirjoitti...

En ole maistanut, mutta näyttää että maistuu hyvälle.

Yaelian kirjoitti...

Täälläkin tuota on ja aika hyvää on, sisälle laitetaan juustoa ja sitten jotain punaista väriä päälle.Nuo alemman postauksen sikarit näyttävät hyviltä!

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt: Enpa oikein usko.Ja tanaan alkoi kylla tuntumaan silta,etta makeat ovat poissa meidan kaapista vahasen aikaa.

Susanne:Tuleppa maistamaan.Maistuu liiankin kanssa aina valilla.

Yaelian.Tuo kuvailemasi kuulostaa tosi hyvalta.Mitahan se punainen siina paalla on?
Hyvia ovat nuo sikarit minunkin mielestani.

Sanush1 kirjoitti...

Totta,voi olla että se olikin sitä
kunefeä.Muuten Turkissa on aivan upeita kahviloita/leipomoita! Mikä valikoima! Mukavaa joulukuun alkua sinne.Täällä sateet ja pimeys jatkuu.Suomen talvet nykyään ihan kauheita ;(

Yaelian kirjoitti...

Taidan minäkin tarkoittaa tuota,mitä kutsut kunefeksi.Täällä sitä on arabialueilla ja sitä sanotaan knaafeksi,on hyvää juuri lämpimänä,En oikein tiedä mikä se punainen tai oikeastaan oranssi väri on siinä.

Sateenkaari kirjoitti...

sanush1:Niin minakin luulen,etta oli künefea.
Kiitos kehumisesta.Niin on minunkin mielestani.Tassa meidan kadullamme on yksi suosikkikahviloistani,jossa kayn silloin tallöin.

Yaelian:Tuo teidan nimitys,knaafe,viittaisi siihen,etta on kyse samasta tuotteesta.Taalla siihen ei laiteta mitaan paalle.En ainakaan ole nahnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Tuopa on hauskan näköinen otus! ;-) Nii-in, minulle tulee mieleen uitettu marsu. En osaa ollenkaan kuvitella miltä se maistuisi. Luotan siis lausumaasi. Pitääpä lähteä joku kerta tarkistamaan asiaa ihan paikan päälle. :)
terveisin epäluuloinen jennyjuulia.

mirja.lintunen kirjoitti...

todella herkullisen näköisiä varsinkin nuo fetajuustoiset sikarit. Terveiset täältä etelä-savosta.. koko päivän oli pimeetä..
Kovasti tykkään turkkilaisesta ruoasta, jonkun verran itsekin teen tosin opetellut olen miehen opastuksella..
sinulla on tosi kiva blogi :)

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan tuo sama tuote jota meillä lapset kutsuvat Turkkilaiseksi hattaraksi. Ostetaan käydessämme Turkissa kaupasta laatikko jossa pieniä valkoisia haituvapalloja ja sitten vaan syödään niin että haituvat leviää pitkin pöytää, en ole tiennyt että pitäisi paistaa:)Hyvälle on maistunut. Toinen mitä lapset aina haluavat on ne "rullat" joita läytyy vaikka minkä makuisia toiset päällystetty pähkinöillä ja ovat kaksivärisiä niistä saa paloja helpoiten leikkaamalla saksilla. (olipa selitys) mutta kysynkin tiedätkö mistä ne on tehty, sitä aina syödessä pähkäillään. Ter. Niina

RouvaHoo kirjoitti...

En ole maistanut. Näyttää ihan linnunpesälle.
Tiistai-illasta halauksin
Heljä

Sateenkaari kirjoitti...

Jennyjuulia: Naurua!Kiitos ystava!
Odottelen taalla sinua tutustumaan tahan "uitettuun marsuun".

Mirja.Lintunen:Kiitos,kun olet viihtynyt,ja tosi mukavaa,etta kommentoit.Mina olen opetellut naita ruokia 15 vuotta,ja lahes kaikkien turkkilaisten ruokin valmistus on hallussa.Ainakin perus sellaiset.

Niina: ei ole sama tuote,mita olette ostanee.Se teidan ostamanne (mika pöllyaa)on nimeltaan PİŞMANYE,ja sita ei pida menna paistamaan.Lukeutuu karamelleihin.
Toinen ostamanne tuote "rullat" ovat nimeltaan LOKUM.
Makeita ovat,mutta hyvia.Valmistukseen kaytetaan eraanlaista marmelaadimassa,johon sitten sekoitetaan pahkinöita ja muuta.Tama onkin turkkilaista marmeladia.

Helja: Kivoja "naköarvioita" tuolle leivonnaiselle.Ensin "uitettu marsu" ja nyt sinun "linnunpesa".
Pitaa paikkansa.