maanantai 16. marraskuuta 2009

LUUKUT KİİNNİ

Olen varmaan jossain vaiheessa kertonut,etta meilla on yksi huone tyhjillaan.Se on ollut silityshuoneena,ja "romuhuoneena".
Jo jonkin aikaa on kyllastyttanyt katsella siina huoneessa tyhjia matkalaukkuja,ja muuta roinaa.
Lisaksi tuo tyhja huone on sellainen,josta on uloskaynti parvekkeelle,missa kuivatan pyykkia,ja kuljen siis huoneen lapi lahes joka paiva.
Talo,missa asumme on 30 vuotta vanha,ja pitaa sisallaan myös ns. "turkkilaisen wc:n". Sehan on sellainen,missa ei ole wc-istuinta,vaankuvassa ylla olevanlainen "kyykkimisjuttu". Kuva on internetista,ei siis meidan. Miksikö? Siksi,kun postausidea tasta syntyi vasta sen jalkeen,kun olin wc:lle jotain tehnyt. Selviaa alla.

Lauantaina sain idean,etta teen turkkilaisesta wc:stamme varastohuoneen. Tuumasta toimeen.Sopivasti löytyi levyt tavaroitten alle,peittaen lattia-aukon.Tila on hyvin pieni,mutta kuten alakuvasta nakyy,niin ylhalla on tilaa viela vaikka kuinka.
Tata wc:ta kun itse emme kayta,ja vieraillemmekin saa kelvata pytyllinen versio wc:sta.
Nyt on minulla sitten tilaa silittaa tyhjassa huoneessa,kun liiat romut sain sielta pois.
Meilla on kellarissa kylla sailytyskomero,mutta siina ei ole ovea,joten olen vienyt sinne vain tyhjia pahvilaatikoita.

Kivaa kuluvaa viikkoa.

8 kommenttia:

latindance kirjoitti...

Tuohan on oikein hyvä idea, tuo varastohuone ;) Ja miksipä et käyttäisi hyödyksi myös tyhjän huoneen! Vaikka siellä silität, niin sehän olisi hyvä vaikka pelihuoneeksi/askarteluhuoneeksi ;)Jos teillä on vaikka tuttuja, joiden kanssa esim. pelailette jotain, niin eikö tuo huone olisi siihen mukava paikka? Sinne vaikka joku pieni sohva, isoja tyynyjä lattialle ja joku pieni pöytä. No mutta, tämä oli vain tällainen minun ideani ;D Mukavaa alkavaa viikkoa teille ;)

Sateenkaari kirjoitti...

Latindance:Kiitos hyvin kayttökelpoisesta vihjeesta.Pelataan kylla valilla turkkilaista okey-pelia.
Ensin meinattiin tehda siita sellainen vierashuone,mihin tulisi sanky,mutta nyt muutettiin ajatusta.Taalla on tosi nattia vuodesohvia,joten niita pari,telkkari ja jotain muuta.Tuo tyynyehdotus on kylla kiva.
Kiitos samoin Suomen talveen.

Yaelian kirjoitti...

Hyvä idea,nauratti vähän tuo lattia WC mutta hyvän käytön sille löysitkin! Tässä talossa missä asun ei ole varastotiloja,mikä on tosi kurjaa,mulla on sellainen pieni varastotila asunnon katon yhdessä kohdassa,mutta ei se kunnon varastoa korvaa.

Vihreatniityt kirjoitti...

Hieno keksintö.
Oliko asunnossa alunperkinkin kaksi vessaa?
Minusta nuo kyykkimäjuttut ovat kyllä sopivia vain miehille...

Annu kirjoitti...

Kuulostaa uskomattomalta, että lattiavessoja vielä rakennetaan. Kun invalidi äitini kanssa reissattiin Turkissa (äiti rullatuolissa) jäi nuo vessat käyttämättä. Homma olisi mennyt konttaamiseksi vessan lattialla.
Kotona minunkin huone oli aiemmin ns kodinhoito -romuhuone" Tyhjensin ja järjestelin huoneen itselleni.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla Turkissa aika yleista etta on sellainen tyhja huone tai silityshuone? Meillakin on sellainen, siella silitetaan ja sailytetaan matkalaukkuja. Tosin nyt siita on tulossa vierashuone. Meillakin on kaksi vessaa, joista tuo lattiavessa on kaytossa vain silloin jos kylpyhuone on varattu. Hyva idea kayttaa sita sailtytykseen jos se ei muuten ole kaytossa.

Maria

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Mina olen jo tottunut lattiavessaan,mutta en sita itse pysty enaan kayttamaan selka-ja jalkavaivojen takia.
Sailytystilojen puute on taalla yleista.Monilla on esim. talvella paivasaikaan pino vuodevaatteita (peittoja ja tyynyja) makuuhuonen nurkassa.Varsinki vanhemmilla ihmisilla.Nuoret jo hankkivat kaapit.Ennenvanhaanhan tavarat sailytettiin Suomessakin esilla.Vaatteet ripustettiin seinille nauloihin.
Vihreatniityt:Taalla kasi vessa on yleensa aina, ja suuressa osassa asuntoja on myös kaksi kylpyhuonetta.Asuimme aikaisemmin sellaisessa asunnoss (6h+k)missa oli alakerrassa kolme vessaa,joista yksi tuo lattiavessa,ja yhden yhteydessa kylppari.Ylakerrassa oli yksi vessa.
Vessoja ja parvekkeita taalla on asunnoissa useampia.
Miehille sopii kylla hyvin tuo lattiavessa,mutta kun seisaaltaan asian siihen tekee,niin se roiskuu,ja siivoaminen ei ole kivaa.Turkkilaiset siivoavatkin nama vessat juoksevalla vedella,ja yleensa paivittain,eivatka kuivaa niita,joten ne ovat aina markina.Sita mina inhoan.

Annu: Talo,missa asumme on 30 vuotta vanha,mutta kylla naita vessoja vielakin tehdaan.Turkkilaiset tykkaavat niista.Fethiessa ei meilla tata vessaaa ollut,ja talo oli uusi,joten ei kaikkiin enaa tehda.
en minakaan pysty enaan vaivojeni takia kayttamaan tuota vessa,ja mies ei tykkaa.
Mina myös olen ajatellut tehda siita tyhjasta huoneesta sellaisen,missa voin katsoa telkkaria,jos miehen kanssa tulee mieliohjelma samaan aikaan.

Anonyymi:Hei Maria! Onpa kiva kuulla sinusta.Profiilistani löytyy sahköpostiosoite.Laittele joskus postia,naapuri.
Yleista on taalla,etta yksi huone toimii varastona,koska sailytystiloista on puute,varsinkin vanhemmissa taloissa.

Susa kirjoitti...

Hyyva idea Sateenkaari! Siella nayttaa olevan viela paljon varastotilaa! ;)