tiistai 10. marraskuuta 2009

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Tanaan on Turkki hiljentynyt aamulla kello 09.05 kunnioittamaan maansa perustajan ja ensimmaisen presidentin,Mustafa Kemal Atatürkin muistoa.
Turkki siis pysahtyy tuona kellonaikana ,kahdeksi  minuutiksi.Kaikki ne,joilla tahan pysahdykseen on mahdollisuus,niin noudattavat tata kunnioittaen Atatürkin muistoa. Myös liikenne pysahtyy mahdollisuuksien rajoissa.
Atatürk eli vuosina 1881-1938. Oli Turkin ensimmainen presidentti 29.10.1923-10.1938. Atatürkin ansiot nakyvat myös tanakin paivana taalla Turkissa.

İtse henkilökohtaisesti koen,etta,kun olen saanut taman maan kansalaisuuden,niin myös minun velvollisuuksiini kuuluu kunnioittaa maan ensimmaista presidenttia maan tapojen mukaisesti.

Taalla aurinko paistaa,ja on ihanan lammin.
Kaikille ystaville ympari maailman mukavaa tiistaipaivaa.

5 kommenttia:

ebrufin kirjoitti...

Niin minakin kunnioitan ja suuresti. Olin kuntosalilla, ja siella me kaikki seisoimme tyylikkaasti tanassa:)

Ajattele, minkalainen maa Turkki saattaisi olla, jos ei tuollaista loistavaa uudistajaa ja presidenttia olisi Ottomaanien jamien jalkeen tullut?

Marika kirjoitti...

hauskaa, kun tuo vuosiluvun kasi on käännetty äärettömän muotoon...ei oo Ataturkin voittanut saati kumoojaa ;)
Mukavaa juhlapäivää!

Sateenkaari kirjoitti...

Ebrufin: Mina kotona.
Naita tallaisia "Suurmiehia" on aika harvassa.
Suomessa Mannerhein ja Kekkonen elavat historian kansien valissa ja ihmisten muistissa,mutta mikaan ei mielestani veda vertoja Atatürkille.Han elaa edelleen ihmisten keskuudessa noin vertauskuvallisesti.
Saattaisi olla,etta Turkki ei olisikaan Turkki.

Marika:Atatürkin kumoojan ja voittajan mahdollisuutta ei ole olemassa.Jos ei sitten tule vielakin mahtavampaa persoonaa,joka saa aikaan viela enemman,mutta empa usko.

mimmuli kirjoitti...

Huomasin siellä käydessäni miten tärkeä henkilö MUSTAFA KEMAL ATATÜRK oli..kävimme myös siellä missä hänen palatsinsa oli.

Sateenkaari kirjoitti...

Mimmuli:Kun Turkissa Kay lomalla,ja,jos vahankin on tietoa ATATÜRKİSTA,niin "hanta" ei voi olla taalla huomaamatta.Ja jos ei tieda,niin lahes jokainen matkailija nakee ainakin ATATÜRKİN patsaan,mika löytyy jokaisesta kaupungista ja monesta kylastakin.