perjantai 27. marraskuuta 2009

ULKOİLUA

Uhrijuhlan ensimmainen paiva on lopuillaan.Mies nukkuu sohvalla,ja mina tietenkin blogien parissa.
Eilen emme kerinneet kayda haudalla,joten se kaynti oli aamulla ensimmaisena ohjelmassa.
Sitten oli sovittu tapaaminen kaupungilla sukulaisperheen kanssa.Siina sitten mietimme,etta minne lahdettaisiin.hyppasimme dolmukseen,ja suuntasimme kaupungin laitamille maaseudulle.Talla paikalla on paljon erilaisa kylalaisten ruokapaikkoja.Yksi tallaisista on tuo ohut leipa,jonka sisalla on fetajuusto-tai joku muu tayte.Ensi nalkaan ostimme yhden tallaisen jakaen sen keskenamme. Paikan pitaja kertoi meille,etta heilla on tarjolla myös maalaisaamupala,jonka hinta on neljalle 20 liiraa = 10 euroa.Tuonne menemme jonain sunnuntaina aamupalalle.
Siita laksimme jatkamaan matkaa,ja tarkoituksena oli löytaa ruokapaikka,missa voi itse grillata ruoat.

ja sellaisen löysimmekin appelsiinipuitten alta.Tallaisessa ravintolassa tarjoilija tuo valmiiksi sytytetyn grillin pöytasi aareen.Grillatavat tuotteet saat itse valikoida ravintolan valikoimista. Ja sitten itse hoidat grillauksen.Me grillasimme paprikaa,tomaattia,sipulia,jauhelihapihveja ja lammasvartaita.Salaattina oli cobansalaatti,missa on tomaattia,sipulia,kurkkua,persiljaa ja kastikkeena oliiviöljya ja sitruunaa. Tuo tumma,mika nakyy salaatin pinnalla on juuri tarjoilijan siihen kaatama granaattiomenasta valmistettu etikka,mika on tosi hyvaa.Syödessa vierahtikin tovi,ja pois kun laksimme,niin alkoi olla jo pimea.Katuvalotkin jo syttyneet.Taustalla nakyy kuvassa hyvin teravahuippuinen vuori,kuin pyramiidi.
Kotimatkalle oli sukulaismiehemme soittanut kaverinsa autoineen.Tulimme viela meille nauttimaan kahvin pikkumakean kanssa.
Huomenna uudet jutut,mitka,sita emme viela tieda.

6 kommenttia:

marke kirjoitti...

Voi miten kiva tuollainen oma grilli ravintolassa... ja tosi herkullisen näköistä einettä teillä on siellä ollutkin. Kuulostaa ihanalta "appelssiinipuiden..." - onko teillä miten lämmintä siellä vielä?

Sateenkaari kirjoitti...

Marke:Oikein hyva systeemi on tuo grillin saaminen pöydan aareen,missa saa itse grillata.Ja maistuu aina yhta hyvalta. Sitrushedelmien kypsymisaika on juuri kasilla.
Lamoötila on laskenut niin,etta keskipaivalla auringon paistaessa on +22 paikkeilla,mutta heti auringon laskettua tulee kylma.Yölampötila on nyt ollut +12-+15.

Yaelian kirjoitti...

Kuulosti tosi kivalta päivältä. Tuollainen grillisysteemi oli myös jossain ravintoloissa Venezuelassa, muistan miten se ensin hämmästytti mutta sitten tuntui mukavalta.Onko tuo granaattiomenaetikka sellaista paksuhkoa happamenmakeaa?Sellaista käytän minäkin,onkin hyvää salaatin kanssa.

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Me kaytamme tuota grillisysteemia silloin tallöin.Ei kovin usein.Mutta on tosi hyva juttu.
Tuo granaattiomena etikka on hiukan paksuhkoa,tummaa,siirappimaista.Jonkun verran on makeahko,mutta ei paljoa.Taalla ei tuollaisia makeuteta kovinkaan paljoa.Luulen,etta on kyse samasta ,mita siella teilla.On parempi salaatissa minun mielestani,kuin viinietikka.Ja terveellinen kaiken lisaksi.

tarjuska kirjoitti...

Ihanat kesäisen oliset kuvat!! käyp ihan kateeks :))Täällä sataa sataa ropisee ja pimeetä on...

Sateenkaari kirjoitti...

Tarjuska: Meille nama maisemat ovat nyt ihan talviset.Osasta puşita ovat lehdet jo melkein lahteneet pois,ja illalla tule kylma.
Mutta ei ole pakkasta,eika lunta.