sunnuntai 8. marraskuuta 2009

LAİSKAN PAİVA
Tanaan on ollut ihan ihmeellinen ilma,mutta mukava sellainen.Ylakuvassa nakyma talta aamulta aamupalapöydasta katsottuna ulos parvekkeen ovesta.Normaalisti nakyy meri ja vuoret sen taustalla,mutta tanaan oli jo aamusta hyvin sumuista,ja erittain lamminta.Aurinkokin on paistellut.mutta sumua on edelleen kellon ollessa nyt 15.15.Lampötila +24.Vuoret eivat ole tulleet pois piilostaan.

Hiukkasen pesin pyykkia,mutta muuten olen vain laiskotellut.Joutessani kuvailin olkkaria,ja laitan nyt tanne muutaman kuvan.


Olohuoneesta lahtee pitka etiskaytava,joka jakautuu kahteen osaan.Kaytavan varrella on kylppari,turkkilainen wc(joka on varastona, kaksi pikkuhuonetta,ja paassa makuuhuone.Tietokone minulla on olkkarissa.Tasta en itse yhtaan tykkaa,koska se rumentaa olohuoneen nakymaa.Mutta kaytannön kannalta se pitaa nain olla.Kesalla olkkaria pidetaan viileana ja talvella lampimana.Jos tietokone olisi toisessa huoneessa,niin sahkökustannukset nousisivat kovasti.Tuon suorakaiteen muotoisen ruokapöydan tilalle haluan jossain vaiheessa pyörean.
Ruokapöydan vieresta paasee parvekkeelle,joka kiertaa niin,etta myös keittiösta on ovi samalle parvekkeelle.Juuri asken otin kuvan auringosta sumun takana.Nyt nakyy myös meri,mutta vuoria ei edelleenkaan.Aika janna maisemanakyma.

Mukavaa sunnuntain jatkoa.

10 kommenttia:

RouvaHoo kirjoitti...

Mukavan laiskan pullea päivä täälläkin. Sen verran vedin verkkareita pyjamahousujen päälle, että pääsin ottamaan kuvan leijaa lennättävästä isästä ja tyttärestä...
Noista kivoista olohuonekuvistasi tuli mieleen, että Marokossa (ja Koon kotona Ranskassakin) pyöreä ruokapöytä aina sohvien kulmassa eikä perustuoleja lainkaan. Onko siellä yleensä siis ruokapöydät "eurooppalaisittain"?
Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa toivottelee utelias-Heljä

Sateenkaari kirjoitti...

Hei Helja:Utelias saa aina olla.Vastailen mielellani.Olen itsekkin utelias kulemaan muitten maitten tapoja.
Vanha turkkilainen tapahan on,etta syödaan lattialla kaikki ruokailijat ringissa.Viela kaytössa tama tapa monessa perheessa.
Ruokapöyta ja tuolit ovat jo tana paivana yleistyneet kovasti.
Suurimmalla osalla turkkilaisista perheista on ns.salon(salonki),jossa on ruokasalin kalusto,ja sohvakalusto.Tata huonetta ei yleensa kayteta,kuin vieraiden tullessa.Oturma odasi(olohuone) on pienempi huone,missa on myös sohvakalusto,ja siella katsellaan sitten perheen kanssa telkkaria,ja muutenkin oleillaan.
Keittiössa saattaa olla joku halpa pöyta,mika toimii ruokapöytana normaalissa arjessa.
Meilla on suomalaistyyppinen olohuone,missa myös tuo ruokapöyta.Keittiöömme ei mahdu ruokapöytaa.Keittiösta kuvia aikaisemmissa kirjoituksissani.Meilla ei siis ole erikseen salonkia,koska meidan mielestamme se on aikalailla turhaa.Ostetaan sinne kalliit huonekalut,ja huone on suurimman osan ajasta kayttamatta.
Mutta tama "salonki" kuuluu osana turkkilaiseen kulttuuriin.

Vihreatniityt kirjoitti...

Kylläpä teillä on siistiä!! Minä tässä juuri mietin, että pitäisi alkaa raivaamaan keittiötä ja olohuonetta. Viikonlopun jälkeen paikat on vähän hujan hajan.
Täällä noita "salonkeja" sanotaan Good Roomeiksi. Ei kaikilla sellaista kyllä ole. Siellä ei kyllä ole ruokapöytää. Minä en mistään paremmista huoneista enkä ruokasaleista perusta. Miksi tuhlata tilaa huoneeseen, jota ei koskaan käytetä. Muutenkin olemme sisustaneet aika suomalaisittain ja keittiö ja ruokahuone ovat yhtenäistä tilaa, joka jatkuu sitten olohuoneeksi. Olohuone on nimenomaan olohuone ja tekkarikin on siellä.

Verna kirjoitti...

Ihanan kaunista ja siistiä! : )

Marge kirjoitti...

Heisan ystäväin siellä kaukana!

Teillä on kaunista ja viihtyisää!:)
Tuo suuri parveke on kyllä upea! Tuollainen iso parveke oli Rhodoksella, Fuengirolassa, kun siellä muutama vuosi sitten olimme lomalla. On upeaa, kun voit katsella sisältä ja parvekkeelta merta ja vuoria, kaunista!!

Tuo myrskynkuvaus on sitten aivan mahtava!!!! JA ahauskasti kerrottuna, itseironiaa...;))

Oikein mukavaa tätä viikkoa sinulle, ystäväin!:)

Marizu kirjoitti...

Siisti asunto ja laiskotellahan saa ja pitää aina välillä:)
Ihania parvekkeita Turkin asunnoissa tykkään kun ne on niin isoja!Kiva lueskella blogiasi:)
Tervetuloa vastavierailulle;)

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreat niityt:Kiitos,koti pysyy siistina,kun elellaan miehen kanssa kahden.
Meidankin mielestamme olohuono on nimenomaan oleskeluun tarkoitettu,ja siella myös katsellaan telkkaria.Turhaan sisustaa huone kayttamattömaksi.

Verna:Kiitos Vernalaan: eipahan ole lapsia tavaroineen,joten pysyy vahasen siistimpana.

Marge:Kiitos ystavaiseni.
Parvekkeet ovart taalla tilavia,ja se on hyva,etta paasee yhdelle parvekkeelle useasta huoneesta.Meilla on kaksi isoa parveketta.
Siinneppain myöskin mukavaa viikkoa.

Marizu:Kiitos myös sinulle.
Mukavaa,etta kayt taalla vierailulla.Mina kavin lukemassa blogiasi,ja sielta löytyikin mielenkiintoista asiaa.
Olisin jattanyt kommentin,mutta enpahan löytanyt kommenttilootaa,mihin olisin kirjoittanut.Osaatko antaa ohjeet.

RouvaHoo kirjoitti...

Tuollaisia salonkeja taitavat olla nekin huoneet missä ruokailimme. Yhdessä sukulaiskodissa istuimme lattialla (huoneen seinustat täynnä tyynyjä), mutta siellä ei ruokailtu. Kaikki seinänvieret sohvaa ja ruokapöytä nurkassa, tädillään sitten toinen salonki telkkarinkatselua varten ja sinne tarjoiltiin minttutee.

Annu kirjoitti...

Teiltä on upeat avarat maisemat.
Siinä mielessä on hyvä kun asunto on korkealla ja valoa riittää. Sohvakalusteissa on raikkaat värit. Kun näen 2 värisiä huonekaluja, arvaan että kuva on Turkista. En ole muualla näitä nähnyt. Itsekin sain siivotuksi sunnuntaiksi miltei kaiken mitä pitikin.
t Anne

Sateenkaari kirjoitti...

Helja:Mina olen suunnitellut meillekkin kylla sellaista huonetta,jossa olisi kaksi vuodesohvaa ,ja joku pieni pöyta,seka sinne sijoitettaisiin meidan vanha telkkari sitten,kun joskus ostamme uuden.
Tassa huoneessa voisivat vieraat nukkua,ja muulloin se toimisi minun telkkarihuoneenani siina tapauksessa,etta miehella ja minulla on mieliohjelmat samaan aikaan,mutta eri kanavilta.

Annu:Kiitos,niin on.Sita ovat monet meilla kaydessaan ihastelleet.Kun tuo stadion luultavasti vuonna 2013 jaa kayttamattömaksi,niin juorut kertovat,etta siihen rakennettaisiin ostoskeskus.Toivottavasti ei mitaan jattikorkeaa.
Aika huono vari tuo oranssi.Lika nakyy liian herkasti.Seuraava kalusto kylla on tumma.Taalla todellakin on aika paljon naita kaksivarisia kalustoja.
Kavin katsomassa blogissasi siivoustarpeesi.İhana postaus.Kiva,etta sait siivottua.