torstai 5. marraskuuta 2009

MYRSKYEilen kerroin,miten aamulla katselin ikkunasta myrskyavaa merta,ja kuinka se nakyna oli "kaunis".Nain eivat kylla ajatelleet ne monet,jotka tuon myrskyn kourissa olivat.Ja lahinna ainakin kalastajat satamassamme.Myrsky aiheutti jopa 7 metrisia aaltoja.veneet tietysti pysyivat rannassa,mutta nama vahvat aallot heittelivat niita miten sattuu.Joku paasi karkaamaan,ja monet rikkoutuivat myrskyn kourissa.
Sita vaan ihmettelen,etta tallainen myrsky on jokavuotinen asia,niin miksikö eivat kalastajat kiinnita veneitaan niin vahvasti,etteivat paase rikkoutumaan.Kun myrskysta annetaan viela varoitukset etukateen.
Myrskysta saimme osamme myös me.Kun asumme 7 kerroksessa,ja suora yhteys on auki merelle,niin mitaan irtonaista ei saisi unohtaa parvekkeelle.Tietenkin unohdin pyykkipoikakorini,mika oli lahes taynna pyykkipoikia. Kun sitten aikojen paasta asian muistin,ja menin parvekkeelle katsomaan,niin tulos oli kuvassa nakyva.Korin pohjalla vain muutama pyykkipoika.Parvekkeen lattialla ei yhtakaan.Kaikki lentaneet tipotiehensa tuulen mukana.Pyykkipoikakori oli siististi oikein pain lattialla kaiteen vieressa.Miten se siella myrskyssa sitten on pyörinyt,en tieda.Nyt voin sanoa myös itselleni,etta miksi jatan tavaroita parvekkeelle,kun myrsky on tulossa?Ja jokavuotinen asia!
Tanaan sitten kavin ostamassa koriin taytetta,ja nyt pitaa muistaa ottaa kori sisalle aina,kun sita ei kayta.

9 kommenttia:

Vihreatniityt kirjoitti...

No on siellä ilmoja pidellyt! Täällä on niiiiiiiiin kylmä..

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt:Taallakin oli kylma pari paivaa,mutta tanaan taas paivalla lamminta +25.Myrsky havisi iltapaivalla aivan yht'akkia,ja illalla oli taysin pilvetön taivas.
Yrittakaa nyt tareta siella.
Lampöhalaus.

Yaelian kirjoitti...

ONpa teillä hurjat myrskyt! Täällä oli viime viikolla myrskyjä ja jossakin paikoissa oli käynyt sen takia hullusti,mutta lähelläni ei.Nyt on lämpenemään päin täälläkin,viikonlopuksi luvattu jopa yli 30 astetta!

ekku kirjoitti...

Onpa hurjat myrskyt siellä.Niinhän se menee ihmisellä,et muistaa vasta kun on tapahtunut :).Vaikka kuinka varotellaan.Tulee mieleen ihan se kun joka vuosi lukee lehdissä et talvi yllätti autoilijat :)

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Antalyassa on avomeri edessa,joten myrskyt taalla tuntuvat.Ja ukkosetkin ovat aina kovia.Kiva,etta tekin saatte nauttia kesaisista lampötiloista.

Ekku: Noinhan se on.Sellainen on ihmismieli.

Sirokko kirjoitti...

Onpa ollut hurjat aallot, kyllä tuolla veneet heiluu vaikka olisi kuinka hyvin kiinni. Mutta että voit seurata tuota suoraan ikkunastasi, vau!

Verna kirjoitti...

Mahtavat aallot! Meillä tarvotaan pienessä määrässä loskaa... Sade osottautuikin kosteammaksi kuin miltä yöllä työpaikan ikkunasta näytti. Harmaata, kylmää ja pimeää...

RouvaHoo kirjoitti...

No huh mikä myrsky, hienot kuvat! Niin se taitaa olla, että Suomessa aina lumi yllättää autoilijat ja täällä välillä sade...
Myrskyttömämpää viikonloppua, toivottavasti toipilaankin toipuminen on hyvällä mallilla.
Heljä

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Venesatama on suojattu aallonmurtajalla,mutta tuollaisella myrskylla se auttaa vain vahasen.
Meri onneksi ei ole ihan 100 metrin paassa ikkunastamme,mutta nakyy hyvin.Jos nakyisi avomeri,niin nakyma olisi vielakin vaikuttavampi.

Verna:Toivottavasti saatte piaqn pysyvan lumen sinne Suomeen,niin helpottaa ainakin pimeyteen.

Helja:Taallakin pohjois-ja itaTurkissa joka vuosi lumisateet yllattavat.
Nyt ainakin tanaan on aivan ihanan aurinkoinen ja lammin paiva.
Sunnuntaiksi luvattu sadetta.
Kiitos samoin sinne kivaa viikonloppua.
Mies on aika hyvin jo toipunut,mutta yleiskunnossa on parantamista.Nyt vaan kiinnittaa vahan liikaaki huomiota joka ikiseen pieneenkin kipuun,kun pelkaa sairauden uusimista.Mika on tietty mahdollista.