keskiviikko 2. joulukuuta 2009

UUTTA

Vihdoin ja viimein löysin makuuhuoneeseen verhot.Ja niin helposta paikasta,kuin meidan pazaarilta.Ja tosi halvalla viela.Verhojen pituus on lattiaan saakka,ja leveytta kahdessa verhossa 4 metria ja yksi kaksimetrinen.Lysti maksoi 75 liiraa,on 37.50 euroa,hiukkasen vajaa.Pohjavari on oikein kiva murrettu vaaleanpunainen.Raidoissa on kirsikkaa,hopeaa ja kultaa.Kangas on hiukan kiiltavapintainen,ja vaikka on varillinen,niin lapi nakyy hyvin.Alla onkin valkoiset aurinkoverhot,jotka voi illalla vetaa nakösuojaksi.

Talvi tuli,ja yöt ovat jo aika kylmia.Pitkaan ollaan oltu jo hankkimassa myös lampimampia peittoja.Eilen laksin niita etsimaan,ja löytyivatkin nopeasti.Ostin ns. uykysetin (uniyhdistelma).Naita on olemassa yhden ja kahden hengen. Turkkilaiset tykkaavat nukkua yhden suuren peitteen alla,mutta me emme,joten ostin kaksi yhden hengen.

Pakkauksessa on Takki,aluslakana,paallyslakana ja tyynyliina.Peitossa on napit,joihin paallyslakana kiinnitetaan,etta pysyy paikallaan.
Mina kuitenkin aion ostaa pussilakanoita.Ne on katevammat,ja peitto pysyy puhtaana.Taalla vaan on nama peitot todella kauniita ja varikkaita,mutta niin on tietysti pussilakanatkin.
Tama ostos oli sitten hiukkasen kalliimpi.Halvemmasta paasta kuitenkin. Normaali hinta yhdelle pakkaukselle olisi ollut 130 liiraa = 65 euroa,mutta nyt oli tarjouksessa 90 liiraa = 45 euroa.
Yhdesta liikkeesta olisin saanut kahdet 130 liiralla = 65 euroa,mutta laatu oli huono.Ostamissani on peiton paallinen,ja lakanat ja tyynyliinat taytta puuvillaa,ja vanu on laadukasta,seka työ hyvaa.
Tama kuitenkin on kayttötavaraa toisin,kuin verhot.
Nyt sitten on makuuhuoneen laittaminen jo loppusuoralla.Puuttuu vain yksi pieni matto,paivapeite sankyyn ja jotain muuta pienta.

Suututtaa,kun nyt noissa kuvissa haittaa se keltainen vari,mika ilmestyi kameraan.Varit eivat ole aivan sita,mita oikeasti.

12 kommenttia:

Natjale kirjoitti...

Kaunista ja herkkää verhoissa ja pirteää peitoissa :-)!

(Me muuten nukutaan saman peiton alla, mies ja minä :D, onneksi kissa nukkuu peiton ulkopuolella)

Kuvittelin, että Turkissa on halvempaa, eivät nuo niiiiiiin halpoja olleet.
Kyllä sisustaminen on kallista ja aina pitää olla ostamassa jotain :-(. Juuri kun luulet saaneesi kaiken valmiiksi, huomaat, että tarvitset uusia astioita, pyyhkeitä, verhoja, päiväpeiton...

Vaan, on kiva piristää ja pukea asuntoakin ;-).

ekku kirjoitti...

On kyllä kauniit.Ihmettelen kans hintoja,kun luulin et siellä olisi edullisempia :O.Ehkä se on kun täällä noita liikekeskuksia syntyy,kun sieniä sateella niin hinnatkin tippuu..Onko tuo joku kaappi mikä on eka kuvassa tuon verhojen ja peiliovien välissä?Siinä on hopeiset viirut.Kaunista teillä kyllä on.

ziriliini kirjoitti...

Kauniit ovat ja minä en raaskisi noita peitteitä piilotella pussilakanan sisällä. :D Vaikka toki peitot pysyvät paremmin puhtaana.

Sisustaminen on ihanaa puuhaa ja nyt kun olen ollut kipeänä, niin olen huomannut, että tämä kotini sisustaminen on pahasti vaiheessa. :( No, onneksi on joulu tulossa... sisustetaan paremmin sitten joulun jälkeen. :)

Sateenkaari kirjoitti...

Natjale:Kiitos,ystava
Mina en kylla osaa nukkua saman peiton alla.Minun pitaa aina peiton reuna laittaa polvien valiin,kun jalat ovat kipeat,joten saman peiton alla sita reunaa ei ole kuin toisella kyljella nukkuessa.
Kodin tekstiilit ovat taalla kalliita,ja moni muu asia myös.Huonekaluja saa halvalla,samoin vaatteita ja hedelmat ja kasvikset ovat halpoja.Mutta maitotuotteet ja paperitavara ovat taas sitten hinnakkaita.Kun vertaa hintatasoa palkkoihin,niin ihmettelee,etta miten ihmiset yleensa parjaavat.
Vuokrat ovat paljon pienemmat,mita Suomessa.
Minakin olisin saanut nuo peitot puoleen hintaan tuosta,mutta laatu olisi ollut myös puolikas,joten paadyin tahan kalliimpaan.

Ekku:Kiitos,ystavaiseni: Siina ylakuvassa se peiliovinen on kokonaan yhtenaista kaappia.On 6 ovinen,missa neljassa ovessa on peilit.Laitan makkarista kuvat kokonaisuudessaan,kun saan ostettua viela paivapeiton,ja maton.Löysin ihanan paivapeiton netista,ja nyt sitten pitaisi löytaa taalta liike,joka niita myy.

Ziriliini:Kiitos,ystavaiseni.
En minakaan raaskisi,mutta kun peitot pitaa vieda aina pesulaan(taloissa ei ole talopesuloita isoine koneineen)niin siksi pussilakant.Ja nillakin saa vaihtelua vareihin valilla.Tuollaisenaan sanky ei kaipaisi edes paivapeittoa,mutta sitten taas saa olla useimmin tuulettamassa pölyja pois.
Kun me tultiin tanne 2 vuotta sitten vain vaatteet mukanamme Suomesta,niin ostamista on ollut koko ajan.Ja jatkuu edelleen.

Sateenkaari kirjoitti...

Lisays: Taalla ovat tuollaiset peitot todella paksuja,mika nostaa myös hintaa.Ohuempiakin saa,ja niilla on sitten hintaa n. 30 liiraa (15 euroa) peitto.
Naissa ostamissani oli pakkauksessa peiton lisaksi myös aluslakana,paallyslakana,tyynyliina,sangyn reunaan rimpsu,joten ei hinta ole pelkan peiton.
Pitaakin tutkia nettia,ja tehda hintavertailu postauksena tanne kunhan kerkian.

Annu kirjoitti...

Ostamasi peitot oli kalliita, mutta varmaan ne on laadukkaampia, mitä tavalliset. Suomesta saa edullisisesti peitto + tyynysetin 12€/kpl. Hauska erikoisuus Turkissa oli, että siellä myytiin marketissa sähkölämmitteisiä nukkuma-alushuopia. Huovan töpseli vaan seinään, ja lämmintä riitti.
Kun olin majoittunut Antalyassa pensionat Anadoluun, huoneessa oli niin kylmä, että oli pakko ostaa ko lämpöhuopa.
t Annu

Yaelian kirjoitti...

Kauniit uudet verhot!
Juuri otin esille paksumman talvipeittoni,mutta sitten lämpenikin taas.Minulla on ohuempi untuvapeitto välikautta varten ja sitten paksumpi kylmää kautta varten.

Susanne kirjoitti...

Ihania olet ostanut. Kaunista on teidän makuuhuoneessanne!
Jos käyttää päällyslakanaa tuo onkin hyvä idea että laittaa napit peittoon, jolla päällyslakana kiinnitetään. Mutta kyllä minäkin tykkään käyttää pussilakanoita.

Mirja kirjoitti...

todella kauniit peitot :) en kyllä kalliina pidä kun pakkaukseen on tullut muutakin kun vain peitot ja jos vielä hyvä laatuisetkin ovat

Sateenkaari kirjoitti...

Annu:Suomessa peitot ovat paljon ohuempia,mita taalla.Namakin tosi paksut.Ja siina pakkauksessahan oli lakanat ja tyynyliinat,seka sangyn reunaröyhelö mukana.Ja kangas taytta puuvillaa.Sellaiset,missa kangas on sekoitetta,niin ovat halvempia jostain syysta.
Ette kait nukkuneet sen sahköhuovan kanssa niinb,etta töpseli oli seinassa.Se nimittain lammitetaan juuri ennen nukkumaanmenoa,ja ehdottomasti pitaa ottaa irti seinasta nukkumaan mennessa.Taalla on tapahtunut joskus,etta vastukset ovat kuumenneet liikaa,kun on painoa paalla,ja syttyneet tuleen.Toinen vaaratilanne syntyy,kun ihmisesta erittyy kosteutta nukuessa,ja jos sitten on sahkövehje alla,niin voipi kayda huonosti.Noissa on kayttöohjeet mukana,missa tama sanotaan,mutta sehan on turkinkielella.
Meillakin nama on,ja todella hyvat.Kostealla saalla myös sanky pysyy kuivana.

Yaelian:Kiitos.Tarpeen on talvella tuollainen paksu peitto.Tulee hyva uni,kun peiton alla on lammin,mutta muuten huone viilea.

Susanne:Kiitos.
Minakin tykkaan enemman pussilakanoista.Vaikka nuo lakanat ovat kiinni napeilla koko peiton matkalta,niin aina sinne jalka menee peiton ja lakanan valiin.

Mirja: Kiitos.Ei nyt niin kovin kalliita,jos tosiaan ottaa huomioon hyvan laadun,ja sen,etta peitot ovat paksut,ja pakkauksessa muutakin tykötarvetta.Mutta takalaisen mittapuun mukaan kylla ovat kalliit.

RouvaHoo kirjoitti...

Kaunista! Oli kiva kurkistus kotiisi. Olen luopunut kauniiden peittojen ostamisesta kun harmittaa kun pitää piilottaa ne pussilakanan sisään eli tylsiä valkoisia vain.
Viikonloppuhalauksin,
Heljä

Sateenkaari kirjoitti...

Helja:Kiitos.Mina kanssa jossain vaiheessa piilotan nuo peitot pussilakanoihin.Valkoisia en huoli,kun ne akkia likaantuvat pussilakanassakin.Ja ei ole sellaista konetta,missa ne pesisi.Meilla on 5 kg:n kone,ja siihen ei mahdu.Olisi pitanyt ostaa 7 kilon kone.
Vastahali.