sunnuntai 10. helmikuuta 2013

HUPS, KUİNKA AİKA RİENTAA !


Facebookin puolella on ollut vilkasta vanhojen valokuvien myöta. katköistamme olemme kaivaneet vanhoja valokuvia, ja paljon mukavia muistoja on  herannyt niita katsellessa.
Mieleen muistuvat lapsuuden lumiset talvet ( ylakuva vuodelta 1950). Autokuvassa muutamaa vuotta myöhemmin. Vierella pikkusisko.
 Luokkaretkella Helsingissa vuonna 1960. Tuolloin me tytöt olimme tallaisilla matkoilla aina hame paalla. Ei nakynyt farkkuja kellaan.
 Opinahjossa opettajan tiukan silman alla. Eipa pulistu tunnilla, ja muutenkin oli koulukuri toisenlaista, mita nykyaan.
 Koulun aloitin kuusi vuotiaana tassa rakennuksessa. Koulu oli Jyvaskylan yliopiston opettajainvalmistuslaitoksen harjoitelukoulu. Tarkoittaa sita, etta meilla oli luokanvalvoja,joka oli pysyva, ja aineopettajat olivat opettajiksi valmistuvia, jotka sitten vaihtuivat neljan viikon valein.
Kun kolmas luokka alkoi, niin paasimme aivan uuteen ja juuri valmistuneeseen rakennukseen . Tassa sitten kuluikin seuraavat kuusi vuotta.
Edella jo tulikin mainittua hiukan muodista silloin ennenvanhaan.
Tassa vapaa-ajan miesten muotia -40 luvulta. Eipa kaytetty verkkareita, vaan vapaa- aikakin oltiin puku paalla. İsani tuossa kuvassa oikealla. Minulla on valokuva isastani kalastamassa, jossa han myös on puku paalla. Naita pukuja oli monia. Ei tietenkaan se kalastus- ja vapaa-ajan puku ollut sama, milla juhliin mentiin, mutta puku kuitenkin.

Nain vaan taytyy sitten todeta, etta missa nama vuodet ovat niin nopsaan kuluneet. Ja kun ikaa tulee enemman, niin sita nopeammin vuodet vierivat. Silta ainakin tuntuu.

Tassa linkki vavyni blogiin, missa on asiaa sitten nykypaivasta miehen silmin. Kaykaapa vilkuilemassa, ystavat.
http://elakettaodotellessa.blogspot.com/

5 kommenttia:

anja kirjoitti...

Valokuvista näkee muodin - ja monen muun asian - muuttuneen ajan myötä.
Ja tuo ihana Tourusen linja-auto!!! Niillä matkustin 60-61 päivittäin. Sitä ennen Turusen linja-autoilla, joten yksi o oli tullut lisää...hih.
Lämpimiä helmikuun päiviä sinne Turkkiin.

Sirokko kirjoitti...

Hih, kyllä alkaa tuntua aika museokuvilta jo omatkin lapsuuden kuvat. Silloin oli kuvia vähän mutta hyvin säilyivät, nykyään on pilvin pimein mutta jääköhän niistä mitään jälkipolville katseltavaksi.
Minäkin muistan, että miehet käyttivät pukua arkipäivisinkin, täällä monet käyttävät vieläkin.

Ciacy kirjoitti...

Hei pitkästä aikaa ja wow miten ihania kuvia! Erityisesti tuo susta ja sun siskosta ja se koulukuva, missä olitte hamosissa kaikki. Aika erikoista tosiaan, että silloin noin hienosti aina puettiin, että puku päällä mentiin jopa kalaa, hihih :D

Jael kirjoitti...

Vanhoja kuvia on mukava nähdä;kiitos tästä nostalgisesta postauksesta:)
Ja mukavaa viikkoa sinulle!

Sateenkaari kirjoitti...

Anja: Tourusen linja-autoissa on elkaman aikana tullut aika paljon matkustettua.
Kiitos, meilla alkaa kevat olla jo kohta kasilla.

Sirokko: Nuo mustavalkoiset kuvat ovat sailyneet erittain hyvin. Varikuvat sensijaan muuttavat variaan aika nopeasti.
Taalla Turkissa nuori polvi kayttaa jo farkkuja ( myös naiset), mutta vanhemmat miehet edelleen ainakin kauluspaitaa ja suoria housuja, jos ei koko pukua.

Ciacy: Eika se ole tuo minun isani kuva " kalassa puku paalla" vain valokuvausta varten. Hyvin muistan, miten isalla oli aina joka paikassa puku paalla. Myös kalareissuilla, missa mina olin isalle venetta soutamassa. Kuvassa on myös kravatti ja liivi puvun takin alla.

Yaelian: Tosi mukava on vanhoja valokuvia katsella. Ja kiitos, nyt ollaan jo keskiviikossa. Kyllapa paivat rientavat.