keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

UUSİA TUULİA JALLEEN

Huhtikuussa jo ilmestyi rappukaytavaamme tama ilmoitus. Tervetullut uudistus kaupunkimme taholta. Kansalaisille tiedoksi, etta alkaapa kantako niita kaytösta poistettavia huonekaluja ja muuta suurikokoista tavaraa roskalaatikoitten viereen. Tastahan on kielto tullut jo siina vaiheessa, kun roskienkeruuautot nykyaikaistettiin uudella kalustolla. Niihinhan ei voi kerata huonekaluja.
Nyt vaan soitto kaupungille, ja tulevat noutamaan. Tiistaisin keraavat puutarhajatteet ja sen sellaiset. ne on kerattava talon ulko-oven viereen. Karsitut puitten oksat ja muu vastaava jate.
Aikaisemmin, kun isompaa tavaraa sai jattaa roskalaatikoitten viereen, niin harvoin he roska-autoon asti paatyivat. Aina oli joku, joka akkia nappas mukaansa. Mina olen viimeksi vienyt ruosteisen pyykinkuivaustelineen. Roskalaatikko talomme vastapaata. Kun menin hissilla ylös kotiin ja katsomaan parvekkeelta, niin poissa oli.
Jonkun poisheitetty tavara voi olla toiselle kovastikkin tarpeen.

8 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Meneekohan ne kaupungin keraamatkin jonnekin vahaosaisille?

Jael kirjoitti...

Täälläkään ei saisi laittaa niitä roskiksen viereen,mutta kyllä niitä aina välillä sinne ilmestyy.Minun kaupungissani on ainakin kuulemani mukaan myös kaupungilla auto,joka tulee kerran viikossa hakemaan tuollaista jätettä.

Mine kirjoitti...

Kappas vain, tuleekohan se meillekin tänne? Nyt vielä voi jättää isotkin asiat ulko-oven viereen. Palvelu pelaa ja kamat häviävät tarvitseville.

anja kirjoitti...

Teillä toimii hienosti jätehuolto kaupungin toimesta. Meillä tyhjennetään kyllä roskikset, mutta isompi tavara pitää itse kuskata kaatopaikalle. Jotkut eivät jaksa viedä sinne saakka, vaan kippaavat vanhat sohvansa ja seslonkinsa tien varteen. Onpa vanha pesukoneen raatokin tuossa lähimetsässä. Ihmetellä täytyy, että tiputtavat kuormasta välille ja luontoon.
Niinpä, toisen romu voi olla toisen aarre. Sitähän se keräily periaatteessa onkin.

Unknown kirjoitti...

Onpas hyva palvelu!
Meillakin loytyy ties mita roinaa roskisten vieresta! Mutta nopeasti ne tosiaan sielta haviavat. Meilla kiertavat paljon ne "eskici"t jotka keraavat kaikkea roinaa. Valista olen itsekin loytanyt jotain kayttokelpoista kuten lasten vaatteita ja pari sailytyspussia isoille peitoille.

Sateenkaari kirjoitti...

Anymorchy: Tuostapa en tieda. Hyva olisi, jos menee.

Yaelian: Meilla tuohon meidan roskiksen viereen ei ole pitkaan aikaan tuotu mitaan isompaa tavaraa.
Huonekalut ja muut sellaiset ovatkin aina ongelma, kun niita pitas havittaa. Kaupungilta tallainen palvelu on todella tarpeellinen.

Mine: Toivotaan, etta tama palvelu viela sinnekkin rantautuu. Mutta hyvahan se on, jos oven pieleen jatetyt tavarat haviavat kierratykseen.

Anja: Siella Suomessa taitaa viela olla maksullista se, kun vie jotain kaatopaikalle. Sen takia ne jaa metsiin ja teitten varsille.
Kierratyskeskuksetkaan eivat ota kaikkea vastaan.

Heli: Myös taalla meilla ne "eskici:t" kulkevat karryineen tasta joka paiva. mutta en ole kenenkaan nahnyt keraavan suurempia huonekaluja. Pienta kodin elektroniikkaa, työkaluja ja muuta romua keraavat.

sirokko kirjoitti...

Meilläkin on näitä ammattimaisia roskisdyykkareita. Roskiksiin ei kyllä saa heittää mitään isoa eikä metallista sen paremmin kuin puutarhajätettäkään, ne pitää itse hoitaa kaatikselle. Arvaa sitten vaan että se kaatis on lähimmässä metsässä tai joenuomassa..

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko: Taitaa olla yleisia nuo roskisdyykkarit kaikissa tallaisissa maissa.
Todella hyva,etta kaupunki alkoi meilla keraamaan naita jatteita. Takuulla ne olisivat taallakin lahimmassa metsassa, taikka teitten varsilla, mista kaupunki joutuisi sitten kuitenkin siivoamaan. Helpompi noutaa taloista.