lauantai 19. marraskuuta 2011

UUTTA JA VANHAA

 Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi kayda hakemassa tuon bussikortin,joka oikeuttaa kulkemaan maksutta kaikessa Antalyan kaupungin sisaisessa liikenteessa.Vanhenemisesta on ainakin jotain hyötya joskus.
Haly liikenteen uudistuksista(postasin aikaisemmin siita) on pikkuhiljaa halvennyt.Kansalaiset ovat suurin piirtein oppineen uudet reitit.Mutta ei se ole pelkasta oppimisesta ollut kiinni.Reitteja on muutettu ja lisatty koko ajan.Nyt tuntuu jo itsestakin aikalailla hyvalta nama uudet systeemit.
Elokuussa kirjoitin katumme roskalaatikon uudistuksesta.Tuolloin esitettiin pyyntö,etta postaisin jatkosta,miten on toiminut tama systeemi.Lisaa eivat ole ainakaan tahan meidan ymparistöömme viela naita samanlaisia rakentaneet.Muuten on toiminut ihan hyvin,mutta silloin tallöin aamulla on kylla roskapusseja laatikoston ulkopuolella.Tama kertoo siita,etteivat nama laatikot riita taman alueen roskamaaraan nahden.Kadullamme on paljon liikkeita ja ravintoloita,joissa roskaa tulee myös paljon.
Tama laatikosto ei suinkaan ole ainoa roskienkeruupaikka kadullamme,mutta silti riittamatön.
Vihdoin löysin etsimani.Nimittain ruishiutaleet.Tiesi,etta niita taalla myydaan,koska mainoksia on ollut ruokalehdissa.Nyt naita löytyi uudesta TerraCityn ruokakaupasta.Keitin niista jo puuroa.hyvaa oli,mutta keittoaika pitempi,mita Suomesta saatavilla ruishiutaleilla.Puuron lisaksi naita on hyva lisata sampyla-ja leipataikinoihin.
 Marraskuu on jo pitkalla menossa.Talvi on tullut meillekkin.Yöt varsinkin ovat kylmia. Viela tanaan tarkeni lyhythihaisella ulkona.Mutta heti,kun aurinko alkaa alentamaan rataansa,niin alkaa tulla myös kylma.Mutta ei sentaan lunta,eika pakkasta.
İhanaa viikonloppua,ystavat

10 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kiva juttu,että teillä saavat vanhemmat ihmiset ajaa ilmaiseksi bussilla.Täällä yli 60-vuotiaat saavat lipun puolella hinnalla.
Ja oli mielenkiintoista kuulla noista roskiksista;täällä asuinkaupungissani on myös joissain paikoissa tuollaiset upotetut roskikset,mutta meidän alueella ei vielä niitä ole,toivon että saamme sellaiset.Ruishiutaleita,hieno juttu!
Ja kylmää on öisin ollut täälläkin;otin jo paksumman talvipeiton esille.

Mine kirjoitti...

Minä metsästän yleensä ruisjauhoja. Joskus niitä saa kaupoista, joskus pitää hakea leipomosta. Ruishiutaleihin en sen sijaan ole koskaan törmännyt. Täytyypä pistää korvan taakse ja tarkkailla kauppoja tästä eteenpäin.

Ciacy kirjoitti...

Vai ilmaiseksi, oho...olipas suuri etu. Tàssàhàn voisi siis aivan onnitella :D Kiva kuulla myòs, ettà bussireittejà on muokattu sopivammiksi ja reittejà lisàtty....hàlinà niiden kanssa varmasti myòs siksi on nyt laantunut :D
Ja ruishiutaleita, wow! Mà oon tààllà lòytànyt vain kaurahiutaleita ja niitàkin joutuu keittàmààn vàhintààn 10 minuuttia, kun taas suomessa on niità minuuttikaurahiutaleitakin. Ihanaa viikonloppua sinne ja hei kiitos kun informoit noista roskiksistakin...minà niistà ainakin kyselin, joskos niità tulee lisàà ja niiden toimivuudesta.

Nelli Bee kirjoitti...

Upotetut roskikset? Eikös se ole aika epäergonomista ja jos ajattelee vanhempiakin ihmisiä, miten he onnistuvat laittamaan roskat tuonne?? Tyhjentäminen tuskin lienee ongelma oikealla kalustolla.

Kokemusta on kyllä kesä kuumalla niistä "tavallisista" turkkilaisista roskiksista, jotka haisevat ihan tajuttomasti kesäkuumalla. Ne keräävät kaiken maailman ötököitä ja elukoita. Yök!

SaaraBee kirjoitti...

Minä olen jo vuosia kantanut suomesta pikaruishiutaleita aamupuuroa varten. Ei ole aikaa keittää täkäläisistä luonnontuotekaupoista saatavia. Joulukuussa tuon taas monta laatikollista. Pistän sekaan aina täältä saatavia kaurahiutaleita, muuten loppuvat ruishiutaleet kesken.

Mukavaa sunnuntaita ja hienoa, että matkustaminen on nyt sinulle ilmaista.

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Vaikka asumme keskustassa,missa on saatavissa lahes kaikki,niin juuri ne suuret automarketit ovat bussimatkan paassa.On kiva kayda valilla niissa kiertelemassa.Nuo ruishiutaleet olivat tosi hyva juttu.J asen paksun takin alla minakin jo nukun.Meilla ovat yöt todella kylmat.

Mine:Luulisin,etta kylla İstanbulista löytyisi ruishiutaleita.Mutta tovin olen minakin niita etsinyt.LEZZET-lehdessa oli mainos,niin tiesin,etta jostain löytyy.Ja ovat "kotimaisia".

Ciacy:Kiitos,niin on minunkin mielestani suuri etu kuljeskella ilmaiseksi.Kaurahiutaleita taalla on ollut jo kauan,mutta nama ruishiutaleet tekevat vasta tuloaan.Puuroa olen keitellyt myslista,mista tuleekin tosi hyva puuro.Muistin,eteta pyys,t palautetta roskisten kaytösta.

Nelli Baran:Oikeastaan tuohon roskikseen on helpompi laittaa se roskapussi,kuin niihin maan paallisiin laatikoihin.Tuossa on poljin,jota polkasemalla kansi nousee ylös ja on helppo vaan pudottaa se roskapussi sinne.Ja naissa aika monissa taloissa rappusiivooja vie asukkaitten roskat.Meillakin kolme kertaa viikossa.Kayppa lukasemassa elokuun postauksia,niin sielta löytyy enemman tasta aiheesta.
Ja kissoja kanssa roskikset keraavat.

Vihreatniityt:Sinulla onkin hyva,kun voit hakea ruishiutaleita vaikka viikonloppuna Suomesta.Mina luulenietta sekoitan myös kaurahiutaleisiin.
Kyllahan siita saastyy muutama lantti vuoden mittaan,kun bussimatkat ovat ilmaisia.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Uskomattoman hieno juttu, että kun ikää karttuu niin saa ilmaiset bussikyydit!

Minä myös kaipailen ruistuotteita jauhoista alkaen. Hiutaleita en uskalla edes toivoa löytäväni. Kunnon ruisjauhoista olisin tyytyväinen.

Ihanaa viikkoa Sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Mielenkiinnolla seuraan sun tekstejä, juuri Antalyaan muuttaneena olis mukava vaikka ihan livenä tutustua, jos haluat ottaa yhteyttä niin tässä emailosotteeni:t.taitava@hotmail.com

Annu kirjoitti...

Sarköyhin minä otan Suomesta mukaani ruishiutaleet, kun ei sieltä niitä löydy.
Kulkukissat ei saa tähteitä noista uusista roskiksista, joten ne varmaan siirtyy muualle, mistä löytää ruokaa helpommin.

Sateenkaari kirjoitti...

Johanna/Omamaamansikka:On ollut bihan mukavaa nyt ajella busseilla ilman rahaa.
İhan pelkkaa ruisjauhoa en ole taaltakaan löytanyt,mutta sellaista on,miss aon hiukan vehnaa mukana.Ruisjauhoakin,luulen,etta on jossain..

Anonyymi:Kiva,kun otit yhteytta.Laitan meilia.

Annu:Eka kerran mina taaltakin nyt löysin ruishiutaleita.
Vahentyneet ovat tassa kulkukissat,mutta heti,kun jonain aamuna on roskapusseja laatikoston vieressa,niin on myös kissoja.Joten kauaksi eivat ole menneet.