keskiviikko 19. lokakuuta 2011

PİKKULOMAİLUA
 Kavasin muutaman paivan sukulaisvierailulla Fethiyessa.Rakastan bussimatkailua taalla,joka on helppoa ja siita todella nauttii.Me kaytamme aina,kun vain on mahdollista kuvassa nakyvan firman busseja.Ne alkavat jo kaikki olemaan ns. teknobusseja.Bussissa on jokaisella istuimella oma televisio kuulokkeineen.Voi katsella normaalia televisiota,videoita,kuunnella musiikkia,pelata taikka katsella valokuvia turkista.Kaikilla bussifirmoilla isoissa busseissa(ei minibusseissa) on myös tarjoilupalvelu.Saat kahvia,teeta ja virvokkeita,seka pienta purtavaa.tama kaikki sisaltyy matkan hintaan.Matka Antalyasta Fethieen kestaa 3,5 tuntia,joka sisaltaa puolen tunnin ateriointipysahdyksen.Tiet ovat hyvakuntoisia jaa niita parannetaan koko ajan lisaa esim. oikaisemalla pahempia mutkia ja leventamalla osuuksia.


Oli ihanaa tavata pitkasta aikaa kaikki Fethien sukulaiset.Ja mukava kayda siella muutenkin,kun on tuttu kaupunki.Ja se,etta saa tuntea olevansa tervetullut,niin merkitsee paljon.
Kovasti oli menoa ja meininkia nelja paivaa,kun sukulaisia on paljon ja kaikkia piti nahda.Hyvaa liikuntaa saikin.
Kavimme yhtena paivana tyttaren kanssa vierailulla Fethien lahistölla asuvan Fasebookystavani luona,jonka tapasin livena ensimmaista kertaa.Kiitos vaan sinne ystavalle vieraanvaraisuudesta.
Nyt sitten taas arki jatkuu touhuineen.Syksy,tai oikeastaan talvi on yllattanyt taalla meidat jo nain harvinaisen aikaisin.İstanbulin seudulla on ollut kovat myrskyt ja monin paikoin Turkissa on jo satanut lunta,joten heti kylmenee ilma myös taalla etelassa.Saa nahda jatkuuko nain,vai vielakö yöt lampenevat.Ne ovat nyt olleet tosi kylmia.Paivalla  on viela +23 asteen lampötiloja.

Kivaa keskiviikkopaivaa,ystavat

19 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kiva nähdä kuvia sukulaisreissustasi! Ja onpa hyvät bussit,jotka menevät sinne.Ovatko ne paljon tavallisia busseja kalliimmat? Venezuelassa myös pystyi valitsemaan ,kukkaron mukaan...
Meillä on vielä aika lämmintä päivällä, mutta jo miellyttävämpää.Ja yöksi otin jo ohuen peiton esille..Mukavaa päivänjatkoa sinullekin!

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Naissa teknobusseissa on sama hinta,mika on normaalissakin bussissa.Tuo tarjoilupalvelu on kaikissa isoissa busseissa,mutta kaikissa ei ole televisioruutua joka istuimen kohdalla.
Minibussit ovat parisen liiraa (2 euroa) halvemmat,mutta ilman palveluja,joten kannattaa matkustaa isoilla busseilla.
Ja lisaksi isoilla busseilla on ilmainen kuljetus bussiasemalle ja bussiasemalta lahelle kotia.Mina paasen aivan kotiovelle.Nama servisbussit pysahtyvat reittinsa aikana siihen kohtaan,missa haluat pois kyydista jaada.

Karoliina kirjoitti...

Kiva kun paasit pitkasta aikaa sukuloimaan :) Terkut taalta sateen keskelta...

Ciacy kirjoitti...

Siis wow minkàlaisia busseja siellà on. Aivan kateellisena luin. Hyvà jos tààltà lòytyy edes muutama sellainen. Nytkin tuon pituiset matkat ja vàhàn pidemmàtkin on menty bussilla, jossa ei ole edes vessaa! Oliko tuo yksi kuva moottoritieltà? Eikò siellà pidà olla aitausta vastaantulevan moottoritien kanssa...jos siis kyse oli moottoritiestà.
Kiva kun olet sukulaiden luo tervetullut. Niinhàn se pitààkin olla :D

Sateenkaari kirjoitti...

Karoliina:Oli tosi kiva reissu.
Ja kiitos sadeterkuista.Taalla on kanssa sadellut tosi paljon ja yöt ovat tavallista kylmempia.Mutta ei pakkasta sentaan.

Ciacy:Nuo kuvat ovat vuoristotielta,ja tuossa kohtaa jo aikalailla ollaan korkealla.Vuorten yli meneva tie Fethiyeen on paljon lyhempi,mita merenrantaa myöten,joten kaytamme aina sita.Nyt on jo vuoristossakin monin paikoin meno-ja tulosuuntiin yksisuuntainen liikenne.Mutta löytyy viela mutkaisia kapeitakin kohtia.

SaaraBee kirjoitti...

Mikä bussit! Jos joskus vielä Turkkiin pääsen, niin noilla olisi mukava kierrellä maata.

Sirokko kirjoitti...

Vautsi todella, mitkä bussit! Kelpaa noilla matkustaa. Itse Suomessa busseja käyttävänä jäin haaveilemaan.. täkäläisiä en viitsi edes ajatella.

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt.Bussit ovat taalla todella hyvia ja on ilo matkustaa niilla.Muistan sen ajan,kun ensimmaşsen kerran taalla bussissa matkustin,niin paljon on muuttunut.Silloin sai viela polttaa tupakkaakin bussissa ja se vasta kamalaa oli.

Sirokko:Eivat Suomen bussitkaan huonoja ole,mutta nama meidan ovat huippuja.

sho(e)paholic kirjoitti...

Siis voi että raivo, kun mietin, millaiset bussit meillä Suomessa on ja mikä surkea palvelu niissä! En koe todellakaan Suomessa bussimatkailua nautintona ja koska ne ovat vielä hitaampia ja kalliimpia kuin junat, menen mieluummin (edelleen) valtion rautateillä.
Olisipa paljon ihanampaa autoilla, jos siihen olisi noin hyvät puitteet! :)

Minäkin lähden ensi viikolla lomalle Etelä-Suomeen ja Tampereelle ja odotan kyllä innolla, että näen sukulaisia myös. Minilomat ovat aina niin ihania :)

Sateenkaari kirjoitti...

Sho(e)paholic:Suomessa on kallista vaikka matkustaa milla pelilla.Monasti olen matkustamisen jattanyt Suomessa valiin juuri kalleuden takia.
junissakin on Suomessa tarjoilua,niin miksi ei voitaisi laittaa tata myös pitkanmatkan busseihin.No,se tietty nostaisi taas hintoja,kun taytyisi palkata lisaa työvoimaa,ja sitahan ei Suomessa takuulla tehda,kun entisiakin työpaikkoja vahennetaan koko ajan.

Pikolini kirjoitti...

Suomessa eläkeläisenä saan 50% alennuksen junissa ja 30% busseissa. Käynkin Jyväskylässä nykyään aika usein, junamatkalla nautin kauniista maisemista, käytän internettiä ja ostan vaunuissa kiertävästä kärrystä kahvit ja korvapuustin (paluumatkalla Maija on laittanut kahvipullan tai leivät mukaan). Bussilla en ole matkustanut muutamaan vuoteen, ennen ainakin busseissa oli bussiemännät, rahastivat ja tarjosivat lehtiä ja virvokkeita. Ehkä ei ole enää, en tiedä. Vanhaan hyvään aikaa kaupunkilinjureissakin oli rahastajat.
Suomessa työnantajan maksut ovat aika kovat ja ne on maksettava, tai tulee tupenrapinat ja konkurssi, huh huh...

Hyvää viikonloppua sinne Turkkiin.

Sateenkaari kirjoitti...

Pikolini:Mina olen Suomessa matkustanut tosi vahan pitkanmatkan busseilla.Yleensa aina junalla.Pitaisi kylla muistaa nuo mainitsemasi bussiemannat,mutta enpas vaan muista.Rahastajat kylla muistan hyvin.
Mina myös saan nuo alennuksen Suomessa.Junamatkustamisesta tykkaan,ja kahvit myös mina juon junassa.
Työnantajan maksut todella ovat Suomessa kovat.Kohta voi olla,ettei työntekijöita kannata pitaa töissa ollenkaan.Mitas sitten?

Elegia kirjoitti...

Minä en yleensä tykkää matkustaa bussilla pitkiä matkoja, koska jotenkni ahdistaa se, ettei pääse vessaan silloin kuin haluaa. Mutta toki satunnaisesti niillä voi matkustaa ja nuo maisemat kyllä näyttävät monipuolisen kauniilta. Siinä menisi varmaan matka mukavasti maisemia ihaillessa. :)

Pikolini kirjoitti...

Sateenkaari: ... niin tosiaankin, mitä sitten eteen kun yrittäjillä ei ole varaa pitää työntekijöitä ollenkaan.....

Sateenkaari kirjoitti...

Elegia:Jos jollakin vessahata yllattaa,niin taalla bussi pysahtyy kylla sen (hadan) verran ylimaaraista.Mina tykkaan kovasti matkustaa taaalla busseilla.

Pikolini:Niinpa.Taitaisi olla edessa "taysi" työttömyys.Kun asiaa oikein alkaa ajattelemaan,niin silloinhan kaikki pysahtyisi ja mikaan ei olisi auki.Huh,huh.Ei kannataa ajatellakkaan.

Sirokko kirjoitti...

Sirokko - sanonpa vielä, että suomalaisissa busseissa on kyllä vessa sentää. Muuta palvelua ei enää ole, ei rahastajia eikä emäntiä, (kuski hoitaa sen puolen) ja useimmiten matkatavaroitaankin saa kaivaa itse sieltä tavarasäilöstä.

Elegia kirjoitti...

Juu, vaikka olisikin vessa, niin minulle bussinvessa on ihan no no, mutta se nyt liittyykin omiin ongelmiini. Siksi pitkät bussimatkat pelottaa. Myös se, että tauolla kaikki änkeytyvät samaan taukopaikan vessaan odottelemaan vuoroaan. Minulle sellainen on stressaava tilanne.

Eli todennäköisesti bussimatkakammoni liittyy enemmän siihen kuin mihinkään muuhun, sillä tykkään kyllä matkustaa esim. autossa.

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Taalla matkatavaratkin laittaa ja antaa bussin henkilökunta.Jokainen laukku ainakin tuolla minun kayttamallani yhtiölla merkitaan viela numerolla,ja saat lunastuslapun.

Elegia:Ymmarran taysin sinun tilanteesi.Ja monella muulla on sama.Onneksi löytyy muitakin matkustusmuotoja,kuin bussi.

Nelli Bee kirjoitti...

Ai jai! Näitä kuvia katsellessa tulee ikävä takaisin Turkkiin <3