Jaakaapissa oli hieman ylikypsyneita persikoita,joista sain Hilloa lettujen seuraksi.Aika usein teen parisen purkillista jotain hilloa.Enemman ei tule tehtya,kun taalla saa tuoreita hedelmia ympari vuoden.Aiti aikoinaan opetti,etta vaahto taytyy kerata pois hilloa keitettaessa sen paalta.Tata ei tule tehtya nain pienen maaran ollessa kyseessa.
Usein teen erilaisia tahnoja levitteeksi leivalle.Kun en juurikaan juustoja ja leikkeleita kayta,niin nama ovat mukava vaihtoehto ja helppoja tehda.
Talla kertaa kaapista löytyi aineet seuraavanlaisesti:Keitettyja kikherneita,1 pieni purkki(kaupasta ostettu valmis)munakoiso-paprikatahna.tomaattipyretta,tomaattia,valkosipulia,sipulia,viinietikkaa,vahan sokeria,mustapippuria,juustokuminaa,chilirouhetta,suolaa,minttua ja oreganoa.Kaikki kattilaan.Tosi vahan vetta.Sen verran,etta ei ota kiehuessa pohjaan.
Sitten vaan keitetaan hiljaisella tulella(aikaa en katsonut kellosta)ja sauvasekoittimella hienoksi.
Nama tahnat ovat myös aamupalalla hyvia esim.keitetyn kananmunan seurana,ja lampimiin voileipiin ketsupin sijaan kaytettyna.
7 kommenttia:
En olekaan pitkään aikaan keitellyt hilloja,viimeksi talvella raparperi-mansikkahilloa ja raparperia on nytkin pakkasessa hilloketta varten.Herkulliselta kuulostaa tuo tahnasi:)
Minä olen jotenkin ihan kaupallistunut täällä. Ei tule mieleenkään, että täälläkin voisi säilöä tai mehustaa tai keitellä hilloja. Ihan kuin täällä olisi ihan jotkut omat elämisen lait joihin ei voi sekoittaa suomalaisuuteen mieltämiäni asioita. Pitäisiköhän ruveta hillottelemaan?
Voi kun oppis tekemäänkin vaan pari purkkia jotain... oon niin suurperheestä ja suurperheen äiti, että seison hillojen/ säilykkeiden kanssa tumput suorassa, kun ei ole tarpeeksi suurta kylmiötä. :D oon vähän tyhmä ;-)
Ollapa yhta viitselias!
Yaelian:En minakaan kovin usein keita,mutta valilla tekee mieli omatekoista,kun kaupasta ostetut ovat niin kovin makeita.Ja lisa-aineellisia.Kun tekee vahan kerrallaan,niin ei kerkia homehtumaan.Laitan aina vahan sitruunamehua joka hilloon,niin se sailyttaa ne aika hyvin.
Mine:Turkkilaiset enemman sailövat juureksia ja kasviksia,elikka tekevat "turşua(pikkelsia) tosi paljon.Nykyaan on hillo-ohjeita ruokalehdissa taalla vaikka minkalaisia,mutta taitavat vahemman hilloja tehda.
On mukavaa aina valilla,kun on omatekoistakin.
Tanja:Ei ole meillakaan,kuin jaakaappi,joten pari purkkia hilloa aina valilla hyvin mahtuu.
ja et muuten mikaan "tyhma "ole.
Karoliina:Mina en kaykkaan töissa,joten jaa aikaa kaikenlaiseen tallaiseen.Sinakin varmaan sitten elakkeella.
Tunnustan: en ole koskaan elämässäni tehnyt hilloa enkä osaa käyttää sauvasekoitintani.
huh - helpotti.
Tahnoista tykkään minäkin, mutta survon usein hankalasti haarukalla. Ehkä voisin anoa sauvasekoitinkurssille ;O)
Iloista perjantaita!
Helja:perjantaini on iloinen,kiitos sinun ,Helja.
Hilloa saa kaupastakin,joten ei sita tarvitse tehda,jos ei halua.Ehkapa et olekkaan "hilloihminen".
Tuon sauvasekoitinkurssin voit toteuttaa itse(jos et sitten halua tulla kaymaan taalla meilla,hih)
Yksi hyva saantö sen kaytössa on,etta "ala nosta sekoitinta pois soseutettavasta silloin,kun se on kaynnissa.Nimittain saattaa vahan "roiskua".
Lähetä kommentti