lauantai 4. kesäkuuta 2011

LAUANTAİPAİVAAEras kavelykaduistamme on koko kevaan ollut työn alla.tanaan tuli asiaa tuolle kadulle yhteen kauppaan.
İlokseni sain huomata,etta katu on avattu .Ja miten kaunis kyltti koristaakin kadun alkupaata.
Kadun varrella on muutama suihkulahde ja tuollaisia pylvaita.Nahtavasti jonkun taiteilijan suunnittelemia pylvasryhmia.Kauppoja on kadun molemmin puolin runsaasti,seka kahvi-ja ruokaravintoloita.
Penkkeja levahtamiseen on myös runsaasti.
Kun sitten laksin kotia kohti ja odottelin pysakilla raitiotievaunua,niin siihen viereeni tuli vanhempi naisihminen (turkkilainen).Alkoi ystavallisesti juttelemaan,kuten kulttuuriin kuuluu.Yleensa monet kysyvat,etta "mista sina olet".Mutta tama nainen toivottikin minut tervetulleeksi Turkkiin omasta maastani.Miten ihanalta tuo tuntuikaan.Sen jalkeen han jutteli hiukan niita naita,ja jatkoi matkaansa.

Tuli mieleen,etta kuinkahan usein Suomessa suomalainen toivottaa taysin vieraan ulkomaalaisen tervetulleeksi Suomeen raitiotievaunupysakilla.

10 kommenttia:

Minttuli kirjoitti...

Kauniita kuvia kotikaupungistasi jälleen. Todellakaan ei Suomessa tapaa tuntemattoman ulkomaalaisen kohdalla tuollaista ystävällistä kohtaamista.
Mukavat lämpötilat siellä juuri nyt, ei vielä liian kuumaa.
Terveiset sinulle. Täälläkin sää suosii ja lämmintä luvataan lisää.

mummeli kirjoitti...

Voi miten kaunista on kävelykadulle tehty, tuo suihkulähde on upea. Kyllä varmaan olisi melkoinen ihme, jos täällä joku toivottaisi ulkomaalaisen tervetulleeksi ihan vain ratikkapysäkillä. kauni ele kuitenkin siltä ihmiseltä sinulle.

Susanna kirjoitti...

Kauniita kuvia, ja ihana banneri!

Taallakin tulevat tuntemattomat usein juttelemaan. Ja lahes kaikilta kysytaan mista he ovat kotoisin, silla todella harva on kotoisin Vegasista. ;)

Sateenkaari kirjoitti...

Minttuli:Kiitos.
Suomessa ennemminkin mulkoillaan pahasti ulkomaalaista,ja toivotetaan hyvin helposti menemista sinne,mista on tullutkin.Ei toivoteta tervetulleeksi ainakaan kadulla vierasta ulkomaalaista.

Mummeli:Ja noita suihkulahteita on siina pienella matkalla kolme.
Taalla jopa ruokakaupassa kohtaa ystavallisyyden ja kohteliaisuuden paivittain aina jossain.

Susa:Kiitos.
Tata valittömyytta mina taalla rakastankin.Kun olin Suomilomalla talvella,niin oli tosi outoa istua bussissa tai missa tahansa,kun kukaan ei mitaan kysynyt tai mitaan puhunut.

anja kirjoitti...

Me suomalaiset olemme mököttäjäkansaa, bussissa istumme hiljaa paikallamme. Siitä on se vitsikin, missä savolaisukko oli pääkaupungissa bussissa, yritti aloittaa juttua jos vaikka kenen kanssa. Viimein kyllästyneenä kysyi kuljettajalta "minne sinä näitä mykkiä oikein kuljetat?". Ja suhtautuminen vieraasta kulttuurista tuleviin on tuplakertoimella.Vaikka ollaan niin globaaleja, että.
Hieno bannerikuvasi hienoista suihkulähteistä.
Lämmintä kesäsunnuntaita, Sateenkaari.

Pikolini kirjoitti...

No - me suomalaiset kun emme halua olla häiriöksi tai vaivaksi, emme tunkeile tai tuppaannu seuraan, odotamme kärsivällisesti vuoroamme. Tuo on yleistys toiseen suuntaa, onhan meitäkin joka lähtöön. Hiljainen vaatimattomuus ei ole epäkohteliasta - ainakaan Suomessa.

Nykyään Suomessakin voi huomata ystävällisyyttä "vieraannäköisiä" ihmisiä kohtaa - riippuu vähän siitä missä ja miten itse kuljeksii.

Hyvää kesän alkua sinne ulkomaille, levittäkäämme hyvää tahtoa ympärillemme!!

Sateenkaari kirjoitti...

Anja:Olen usein miettinyt tata juuri,etta olenhan myös mina suomalainen,mutta silti jo heti tutustuessani tahan Turkin kulttuuriin,niin olen nauttinut valittömyydesta ja ystavallisyydesta,seka juuri tuosta,etta puhutaan myös vieraille ihmisille.

Pikolini:Eihan toki se hiljainen vaatimattomuus olekkaan epakohteliasta,mutta kun se hyvin usein on myös sita aanekasta ja kaikkea muuta,kuin kohteliaisuutta.
Toki sita ystavallisyyttakin löytyy Suomesta paljonkin.Mutta kylla se niin yleensa on,ettei naağpureita tunneta.Hississa jokainen on hiljaa.Rappukaytavassa ei tervehdita jne.Tama on se yleinen kaytantö.Mutta kaikkeenhan löytyy poikkeuksia.
Kun tulee taalta Suomeen,niin maaratynlaisen "hiljaisuuden" huomaa heti ymparillaan.
Nythan on todistettavasti viime aikoina rasisimi lisaantynyt Suomessa halyyttavassa maarin.Jopa Presidentti on tahan puuttunut.

Sita hyvaa tahtoa,kun nayttaa olevan niin vaikea levittaa.

Suvvaitsevaisuus ja hyva tahto ovat sanoja,joita jokaisen kannattaisi miettia omassa elamassaan.

Ciacy kirjoitti...

Minàkin olen aina ennen ihmetellyt kuinka suomessa ollaan niin tuppisuita....nyt kuitenkin viimeisellà kerralla kun olin siellà minulle puhuttiin joka kerta erinàisissà tilanteissa, missà pakkoa ei todellakaan ollut. Ihmettelin sità sitten ààneen ja sain vastaukseksi ettà olen niin mukavan iloisen oloinen...oli ihana kuulla ja varmasti piti paikkansa, kun olin yhtà hymyà koko loman ajan :D
Ihana tuo katu ja suihkulàhteet ovat kauniita...ihanan ylàsbarrakuvankin laitoit suihkulàhteestà :D

A-L kirjoitti...

Ehkei kovinkaan usein toivota tervetulleeksi ulkomaalaista, muttei myöskään uutta naapuriaan rivi- tai kerrostalossa. Tai uutta työtoveria,esim.op.huoneessa. (Kokemusta on!)
Olen opettanut mahanmuuttajilleni aikoinaan, että suomalaisia on asunut kovin harvassa. Kuusen takaa hän on katsonut uutta tulijaa, ottanut askelen kohti ja perääntynyt kaksi askelta.
Kovin hitaasti tapahtuu muutosta. On meitäkin, jotka sanovat "Tervetuloa", vaikka kaupan hyllyjen välissä. =)

Sateenkaari kirjoitti...

Ciacy:Todellakin aika paljon riippuu myös omasta kayttaytymisesta.Mina myös aika helposti juttelen vieraillekkin ihmisille myös Suomessa.Joskus vastapuolikin yhtyy jutusteluun,mutta monasti katsotaan kummajaisena,kun vieraalle avaa suunsa.Paakaupunkiseudulla on puheliaampaa vakea.Mutta vieraalle ulkomaalaiselle tuskin moni menee juttelemaan oma-aloitteisesti.

A-L:Totta.Naapurit ovat aikalailla vieraita toisilleen Suomessa .Poikkeuksia tietenkin on.Vuokrakerrostaloissa tata vierautta on ehkapa enemman,mita omistusasuntotaloissa.
Olipa ihana juttu tuo,miten olet vierasmaalaisille lapsille tasta suomalaisten sisaanpainkaantyneisyydesta kertonut.