keskiviikko 1. joulukuuta 2010

HAMSİPAİVA

Aamulla kavin pankkiasioilla ja kotiin tullessa poikkesin Kipassa katsomassa syötavaa talle paivalle.Olipa hyva tuuri,kun siella oli myynnissa "Karadeniz hamsia".Mustanmeren pienta anjovista.Tuossa kuvassa ovat kahvikupin lautasella,josta saa mielikuvan koosta.
Minun mielestani parhaita ovat juuri nama pienet.

Maissijauhoissa pyöraytetyt hamsit pannulle öljyyn paistumaan.Nam.
Nyt sitten on lapiveto muutaman tunnin kotona,etta kalanhaju halvenee.

İhanaa alkanutta joulukuuta kaikille.

8 kommenttia:

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Voin vain kuvitella tuoksut!

Kaipaan tuoretta kalaa. Sitä ei ole oikein meillä saatavilla. En ole löytänyt paikkaa jossa sitä myytäisiin. Arkailen aina kalatiskien äärellä, sillä sinne taitaa päätyä monenlaisia tuotteita.

Sateenkaari kirjoitti...

Johahanna:Mina taas en taalla luota oikein pazaareitten kaloihin ja niitten kylmakuljetukseen.Ostan aina suurempien markettien kalatiskeista.Ja katson kalan ulkonaösta,etta se on tuoretta.En ole koskaan saanut huonoa kalaa taalta.
Mieheni ostaa joskus myös satamasta juuri askettain pyydettya kalaa.

Sirokko kirjoitti...

Näyttävät herkullisilta! Minä syön niin paljon tuoretta kalaa että varmaan kohta loistan pimeässä.

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Mina rakastan kalaruokia.Ja mieheni on oppinut tykkaamaan suomalaisesta perinteisesta kalakeitosta.Teen sita taalla Norjan lohesta aina silloin tallöin.

mummeli kirjoitti...

Ihan herkullisen näköisiä kaloja, vaikka en niin kalan ystävä ole, joskus silakkaa laitan tuollain paistettuna, mutta ruisjauhoissa pyöritettynä.

Tänään tein sitä ohjeesi mukaista kaalilaatikkoa ja hyvää siitä tuli!

seijastiina kirjoitti...

Ensin ajattelin ,että nämä on muikkuja, niitä voisin joskus syödä, en kyllä kovin paljon muuten ole kalan ystävä, toki sitä joskus laitan, seikeittoa, lohta ja sitä muikkua.

Kiva kun kävit taas pyörähtämässä blogissani, ihanaa ystävä kaukaa ♥

Olenko jo kehunut miten ihana banneri kuva sinulla, on se ihana!!

Iloista iltaa, leppoisia hetkiä ja jouluun alkua ystäväni ja kiitos!

anja kirjoitti...

Postaamastasi kuvasta tuli mieleeni, että "pieniä ovat silakat joulukaloiksi"! Tosiasia kuitenkin on, että paistetut neulamuikkuset ne vasta herkkua ovat. Ja herkkullisilta näyttävät sinun paistamasi anjoviksetkin. Aina kalanpaistamisen jälkeen pakko tuuletella. Paistan usein silakkapihvejä uunissa leivinpaperin päällä ja hyvältä maistuvatkin eikä tarvitse niin rajusti tuuletella. Pitääkin laittaa kalaa taas vaihteeksi, siitä pitää myös Simo kovasti.

Sateenkaari kirjoitti...

Mummeli:Tuo maissijauho ,missa nuo kalat pyörittelen,niin ei ole sita maizenaa,mita on Suomessa,elikka tarkkelysta,vaan oikeaa jauhoa,ja erittain hyvaa juuri kalan leivittamiseen.Suomessa minakin pikkukalat leivitan ruisjauholla.
Pitaa minunkin kokeilla sita kaalilaatikkoa.

Seijastiina:Kiitos kauniista sanoistasi,ja ihana,kun taalla vierailet.Aika tavalla muistuttavat muikkua myös maultaan nama anjovikset.Tykkaan vaihtaa bannerikuvaa aika usein,ja laitan siihen milloin mitakin.Kohta saan Suomen talvikuvia.

Anja:Noinhan sita sanonta kuuluu.Kynttilanpolttaminen auttaa muuten siihen kalanhajuun aika kivasti.
Uskon,etta myös Simolle kala maistuu.