Nyt,kun mies ei ole kotona,niin tein itselleni lihattoman version taytetyista paprikoista.
Taytteeseen laitoin talla kertaa bulguria riisin sijaan.Muut aineet: sipulia reilusti,tomaattia,tomaattipyretta.hiven öljya,suolaa,mustapippuria,oreganoa,minttua ja persiljaa.Jos olisi ollut kotona basilikaa,niin sita myös olisin laittanut.Chilin jatin nyt pois,mutta yrttimausteita laitoin reilusti.
Taytteen aineet sekoitetaan ja paprikat taytetaan silla.
Laita paprikat sopivaan kattilaan niin,ettei jaa tyhjaa tilaa Laita lautanen painoksi,jotta paprikat pysyvat keittamisen aikana paikoillaan.Lisaa kuumaa vetta niin,etta paprikat melkein peittyvat.Keita,kunnes tayte on kypsaa.
Talla ohjeella voit valmistaa myös kesakurpitsoita ja munakoisoja,joista taytyy kovertaa sisustaa pois,etta saa taytetta tilalle.İsommat munakoisot ja kesakurpitsat puolitetaan ennen kovertamista.
AFİYET OLSUN (HYVAA RUOKAHALUA)
9 kommenttia:
Taalla tehdaan tuollasia myos, mutta keitinliemeen laitetaan myos tomaattipyreeta, suolaa ja pippuria. Pitaa muuten varoa, ettei tayta liian tiiviisti, kun se riisi turpoaa kovasti, ja tulee helposti liian tonkkoa. Ja ne tarjoillaan meilla lampimina. Turkissa syomani taytetyt paprikat olivat aina kylmia, mutta silti tois hyvia.
Anymorchy:Pitaakin kokeilla laittaa keitinliemeen myös tomaattipyretta.On varmaan hyvaa.Olet varmaan taalla syönyt jossain ravintolassa,missa on kylmatarjoilussa nama.Mutta normaalisti kotona aina syödaan kuumana,ja myös ravintoloissa,missa on perusturkkilaista ruokaa.
Minulla oli nyt vahan liian suuria paprikoita talla kertaa.Pienista tulee ne parhaat.
Ihan asian vieresta- bannerissa tuttu hotelli, minka aulassa oppaana usein paivystin;)
Hyvaa viikonloppua!!
Kiitos taas ruokaohjeesta, olen näitä maistellut sielläin ja hyviä ovat.
Hyvää viikonloppua kylmästä Pohjolasta
Ebrufin:Hyva juttu.Nyt sitten osaat meille,jos tanneppain joskus eksyt.
Minttuli:Oleppahan hyva.hui,alkaa paleltamaan,kun vain ajatteleekin niita Suomen pakkasia.
Hotellien buffeteissa on tullut kylmina vastaan. Ja ne on olleet tosiaan pienia, ja ilman lihaa. Mina laitan lihaa aina myos. Teen joskus kattilallisen, myos kesakurpitsoita ja kaalia. Nam. Nuo myos pakastuvat hyvin, jos tulee liikaa tehtya.
Anumorchy:Monissa salaattipöydissa dolmia on myös,ja silloin aina kylmana.Juuri ne pienet ovatkin niita parhaimpia.
Mina taas tykkaan ilman lihaa,mutt mies meilla vaatii sen pienen jauhelihalisayksen taytteeseen.
Usein teen ison satsin,ja laitan pakkaseen.
Kaalista tulee tosi hyvat dolmat,mutta ne ovat isompitöiset,niin tulee tehtya harvemmin.
Näyttävät herkullisilta. Pitääpä kokeilla syntyykö herkku myös meillä.
Anja:Toki syntyy teilla myös.Taalla ovat nama paprikat sellaisia ohutlihaisia.Mutta olen tehnyt Suomessa ihan normaalista paprikasta ja valinnut mahdollisimman pienia.Ja tahan ruokaan vihreita.
Lähetä kommentti