sunnuntai 12. syyskuuta 2010

EVET (KYLLA),HAYIR (Eİ)


Tanaan taytin kansalaisvelvollisuuteni taalla ensimmaista kertaa.Kyseessa on kansalaisaanestys siita,miten Turkin perustuslain muutokset tehdaan.Koko vaalikamppanja on ollut oikeastaan paaosin kahden valtapuolueen kasissa.AKP  ja CHP.
Olen kuunnellut ahkerasti vaalipuheita,ja lukenut kaikki kasiini saamat vaalimainokset.Silti en paatöksestani ollut aanestaessakaan viela taysin varma.Pistin leiman "hayır" puolelle,vaikka mieli olisi tehnyt tehda toisin.
Se,mika minulla ratkaisi,niin oli lupaukset tavallisen kansalaisen , työlaisten,naisten ja vanhusten etujen ja oikeuksien suojelemisesta uudessa laissa.Seka naitten asioitten eteenpain menemisesta.
Ehdottomasti tanne pitaa saada työttömyysturva,ja sosiaaliedut.
Toisella puolella olisi ollut kylla muutamia erittain hyvia lakipykalia,joilla uudistuksia aikaan saataisiin,mutta oli paljon muuta,mika mietitytti.

Mutta politiikassa kun eivat asiat aina etene vaalien jalkeen niitten lupausten varassa,mita on esitetty.
Nyt vain katsotaan,miten kay.
Olen kuitenkin ylpea,etta olen paassyt taalla aanestamaan ja tayttamaan kansalaisvelvollisuuteni.

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Mielenkiintoista tosiaankin nähdä voittavatko Ei vai Kyllä-äänet ja miten tulos vaikuttaa tulevaisuudessa.
Miten teillä on sosiaaliedut,lapsilisät,työttömyysavustukset,jne`?

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelia: todella jannaa nahda,miten kaikki sujuu aanestyksen jalkeen.Aika nayttaa.

Sosiaalietuja on jonkin verran köyhemmalle vaestölle.Jos ei ole maksettuja veroja ja omaisuutta,niin sellaisille on aika hyvat sairasedut.Kaikki sairaanhoito on lahes ilmaista.Mutta jos nailla köyhilla on sitten maksamattomia velkoja rastissa,niin tata etuisuutta ei saa.Kaikki asiat pitaa olla kunnossa.
Lapsilisia ei ole.Valtio auttaa tapauksen mukaan jonkin verran eronneita naisia lapsineen.Mutta sekin on aina paikkakunnasta kiinni.
Lastensuojelu on mennyt kovasti eteenpain.Jos ilmoitus tehdaan,niin lastensuojeluviranomaiset kayvat tarkastamassa kodin ja olosuhteet.Ainakin Antalyassa.Tiedossani on taalla todenperaista faktaa.
Työttömyysavustuksia on joillekkin sellaisille,jotka ovat olleet samassa paikassa vuosia,ja jaavat työttömaksi,mutta korvaus on aivan minimaalinen,ja en ole yhtaan tavannut sellaista,joka sita olisi saanut.Kuka tassa on maksajana,niin sita en tieda.Luulen,ettei valtio.
Kansanelakkeen saa 65 vuotiaana muistaakseni.Jos ei ole aikonaan maksanut elakemaksuja,niin muuta elaketta ei saa.
Paljon olisi juuri naissa asioissa tehtavaa.
Uudistumista on tullut paljon hyvaan suuntaan,mutta kun kansaa on paljon,niin kestaa kauan,ennenkuin tavoitteeseen paastaan.
Paljon myös riippuu valtion johdosta,mihin suuntaan mennaan.

SaaraBee kirjoitti...

Tuttu tunne äänestäessä, kun ei lopulta oikein edes tiedä mitä äänesti, vaikka kuinka yrittää ottaa selvää. Kapulakieli on aina kapulakieltä!