maanantai 26. heinäkuuta 2010

MAKEAN NALKAAN

Tanaan alkoi tekemaan mieli makeaa.Ja aivan maarattya sellaista.İRMİK HELVASİ,MANNARYYNİHALVA.
Tarvitset:
1 juomalasillinen mannaryynia
0,5 juomalasillista voita
1,5 juomalasillista sokeria
1,5 juomalasillista vetta
1    juomalasillinen maitoa (kuumaa)
mantelirouhetta tai pahkinarouhetta.Minulla oli saksanpahkinaa

Sulata voi katilassa.Lisaa mannaryynit.Paista miedolla tulella koko ajan sekoittaen,n. 20 minuuttia.Tarkoitus on,etta mannaryynit jonkunverran saavat kullankeltaista varia.Lisaa pahkinat ja sokeri ja sekoita viela hetki.
Lisaa kuuma maito ja vesi.Sekoita ja anna hautua miedolla lammölla 20 min.Sekoita haudutuksen loputtua.
Mina lisasin myös  vaniljasokeria.Tarjoiluun voit kayttaa pinnalle mm. kanelia.Tarjoilla voit vain lautaselta,taikka laittaa kuvan osoittamalla tavalla pieneen muottiin.(Kuvat netista)
Tekovaiheessa voit muunnella makuja esim. raastamalla joukkoon appelsiinin tai sitruunan kuorta.Rusinoita voi kayttaa jne.
İrmik helvasi on tosi hyvaa.
Afyiet olsun

7 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Nam, hyvältä kuulostaa ja näyttää!

Jael kirjoitti...

Tuontapaista joskus tein vielä Suomessa ollessani;poikani tykkäsi siitä kovasti.Yleensä laitoin siihen myös banaania.Nam!

Sateenkaari kirjoitti...

Johanna:Halpa,hyva,ja nopsaan tehty,kun makeannalka yllattaa.

Yaelian:Pitaapa kokeilla banaania.Kiitos vinkista.

Sinikka kirjoitti...

Jälleen uusia herkullisia ohjeita ;o)Minä ehdottaisin, että alat tehdä jonkinlaista ruokaohjekirjaa, jossa on näitä ohjeita. Siinähän voisi olla ohjeita suomalaisista herkuista ja turkkilaisista herkuista. Saattaisi olla menekkiä tuollaisella kirjalla ;o)

Sateenkaari kirjoitti...

Latindance:Kiitos ehdotuksesta,mutta millahan ajalla kirjoittelisin,kun tassa bloggaamisessa menee jo tuntikausia.Hih.
Olen kova soveltamaan perusohjeita,joten sellaista voisi harkita.

ziriliini kirjoitti...

Kuulostaapa herkulliselta ja yksinkertaiselta. Kiitos reseptistä. Luulen, että tytöiltäkin onnistuisi tämä.

Tarjotaanko tätä yleensä kahvin kanssa, jälkiruokana vai muuten vaan makean nälkään?

Sateenkaari kirjoitti...

Ziriliini:tata tarjotaan yleensa jalkiruokana.
Ja on makeana tarjottavana sellaisissa tilaisuuksissa,missa on paljon vakea,kuten hautajaiset,muistotilaisuudet,ymparileikkausjuhlat.Haissa en ole koskaan tavannut tata tarjottavan.
Onnistuu varmaan tytöiltakin.Pitaa vaan varoa,ettei polta mannaryynia.Hiljasella tulella paistelee.