Ja samalla myös hyvaa kesaruokaa ovat nuo ylakuvassa nakyvat (valmiit) biberdolmat (taytetty paprika.
Tietysti tavitset parikoita.Taalla nama ovat hyvin ohutkuorisia.Pese parikat,ja poista siemenet.
tarvitset:Riisia(mina kaytan rikottua riisia),tomaattia,sipulia,tomaattipyretta,ruokaöljya(puuttuu kuvasta) ja mausteita.Minun mausteeni ovat suola,yrttimausteet(oregano,minttu ,basilika) joko tuoreena,taikka kuivattuna,mustapippuria ja hiven chilirouhetta.Yrttimausteita laitan reilusti.
Hienonna sipuli,ja lisaa kaikki aineet riisin joukkoon.Lisaa hiven myös öljya.
Tayta seoksella paprikat.Riisin maara riippuu paprikoitten maarasta.Jos taytetta jaa yli,niin laitan sen pakasteeseen odottamaan seuraavaa kertaa.
Ja laita kattilaan.Minulla oli hivenen liian suuri kattila,joten laiton juomalasin tukemaan paprikoita,etta pysyvat paikoillaan.Yleensa taja laitetaan lautanen painoksi alkukiehumisen ajaksiiOtetaan loppuvaiheessa pois,vahan ennen kiehuttamisen loppuumista.
Kuumaa vetta niin paljon,etta melkein paprikat peittyvat.Kansi paalle ,ja keita niin kauan,etta riisi on kypsaa.
Riisin sijaan kay myös hyvin bulgur,taikka molempia sekaisin.
AFİYET OLSUN (HYVAA RUOKAHALUA) ja kivaa alkanutta viikkoa kaikille.
6 kommenttia:
Nam, näyttää hyvältä! En olekaan syönyt biber dolmaa pitkään aikaan ja en laita sitä täällä Suomessa ollenkaan. :S Ei se vaan maistu samanlaiselta kun Turkissa! :P Afyet olsun size!
Mina tein paljon dolmia(kaikenlaisia) Suomessa kun asuimme.Joskus sai turkkilaisten kaupoista naita ohutkuorisia paprikoita,ja myös Lidlissa oli.Tein kylla normaalista vihreasta paprikastakin,mutta ne eivat ole niin hyvia.
Varmaan maistuvat hyvälle, nam!
Kivaa alkanutta viikkoa myös sinulle ystäväin!
Susanne:
Tuolla samalla taytteella,ja samaan kattilaan teen usein myös munakoisosta ja keskurpitsasta myös.
kuulostaa hyvältä kesäruualta. Kaivattua vaihtelua ainaseen perunaan ja pastaan ja tavalliseen riisiin. Helppo annostellakin jokaiselle.
miten... teetkö ihan samalla ohjeella mankoisoa ja kesäkurpitsaakin? Kovasti tykkäisin käyttää kumpaakin ruuassa, mutta reseptit on täällä Suomen kamaralla vähän hukassa (tai sittne minä en osaa niitä vain hakea).
Ziriliini.
İhan samalla ohjeella.Munakoison,ja kesakurpitsan puolitan poikkipain ja koverran sisustaa pois ja taytan.
Lähetä kommentti