Kuva otettu turkkilaisesta leivontakirjasesta.Tein naita eilen,ja olivat tosi hyvia.
Ohje kuudelle
0,5 juomalasillista luonnonjugurttia (mina laitoin rasvatonta)
1 juomalasillinen rypsiöljya (tai oliiviöljya)
1 kananmuna
1 kananmunan valkuainen
2 reilua tl leivinjauhetta (10 gr) meilla taalla ohjeissa aina tama maara puseittain,koska myydaan myös 10 gr pusseissa.
tillia reilusti
2 punaista paprikaa. Mina kaytin pitkaa paprikaa
3,5 juomalasillista jauhoja. Mina laitoin puolet vehnajauhoja ja puolet kokojyvajauhoja.
suolaa maun mukaan.
Voiteluun kananmunan keltuainen
Sekoita jugurtti,suola,kananmuna,kananmunan valkuainen ja öljy keskenaan.
Pilko parikat hyvin pieniksi ja hienonna tilli.
Sekoita nama kananmuna-öljy-jugurttiseokseen.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja yhdista taikinaksi.Vaivaa hiukan.
Pyörittele sampylöiksi.Voitele kananmunan keltuaisella,ja paista 180 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
HUOM! Taalla ovat jauhot erilaisia,mita Suomessa,joten saattaa olla,etta jauhojen maaraa voi joissain ohjeissa hiukan vahentaa.
Tama taikina oli tosi pehmeaa.
AFİYET OLSUN!
Mukavaa perjantaipaivaa,ystavat
13 kommenttia:
Mä taisin kerran syödä jotain tällaisia Sislin luomumarkkinoilla, mutta kun en voi sietää tillin makua, niin ei mennyt alas. Mutta jos tillin sijaan laittaisi jotain muuta yrttiä, vaikka lipstikkaa, mmm.
İİ:Varmasti voi laitaa jotain muutakin yrttia.Ja paprikankin tilalle voi keksia jotain muuta.Kaikki eivat tykkaa kaikesta.
Ja minusta tuntuu,etta tuo taikina ilman mitaan lisukkeita kavisi niin,etta sitten laittaisi vaikkapa fetajuustosta taytteen,ja siihen jotain makuja.
Kuulostavat ja näyttävät tosi hyville (koko perhe pitää paprikasta ja tillistä) Rupesin heti miettimään, että mitäköhän laittaisin kananmunan tilalle sitomaan, kun Koo on allerginen kananmunalle... voisin kokeilla soijajauhoa korvaamaan osan jauhoista... raportoin jos olen onnistunut.
Ihanaa perjantai-iltaa myös sinne!
Helja:kokeileppa.Soijajauho kay luulisin.Ja riisijauho myös,seka maissijauoho.Ei se maizena suurusta,vaan oikein maissijauho,mika on hiukkasen keltaista.
Herkullisen näköisiä leivonnaisa!Katslin edellisiä postauksia ja onpa teillä ollut kovasti sateista siellä.Meillä talvi on ollut aika lämmin,sateitakin on tullut muttei liikaa.Hauska tutustua elämään Turkissa:)
Nuheila
Nuheila:Kiitos,kun tulit vastavierailulle.
Tama talvi on todella ollut satinen ja kylma.Tanaan oli pitkasta aikaa niin lammin paiva,etta oli mukavaa pitaa parvekkeen ovia avoinna.
Kiitos samoin,minusta on mukavaa kavaista blogissasi katsomassa,mita Marokkoon kuuluu.
Oijjoi, kuinka herrrkullisen näköistä!!! Kiitos reseptivinkistä, tuota kyllä aioin joskus kokeilla...:))
Hyvää viikonloppua ja ystävänpäivää!!:)
taas ihana resepti sinulta :) taas saan yllättää miestäni sellaisella leivonnaisella josta hän tykkää... kun kaikki suomalaiset ei todellakaan kelpaa :) kiitos ja hyvää ystävän päivää sinne Antalyaan
Marge:Oleppa hyva Marge.Laitan tassa tuonnempana viela toisen samantyyppisen reseptin.
Kiitos,ja sinulle,ystavani,ihanaa ystavanpaivaa myös.
Mirja:Nain on meillakin,etta vain pieni murto-osa suomalaisista ruoista ja leivonnaisista kelpaavat.Meilla syödaankin melkein pelkastaan turkkilaista.Huomenna aion tehda itselleni kesakeittoa,ja miehelleni kukkakaalista ja jauhelihasta.
Sinulle,Mirja ystavain myös hyvaa ystavanpaivaa.
Eksyin jostain, mutkaista tietä, blogiisi ja heti löysin mielenkiintoisen ohjeen. Täytyy kokeilla tuota tilli-paprikaleivonnaista.
Hyvää ystänänpäivää sinulle rakkainesi! al
A-L:Kiitos,kun eksyit tanne,ja tervetuloa toistekkin.Kaikenlaisen muun jutustelun valissa laittelen ruoka-ja leivontaohjeita silloin tallöin.
Kiitos,sinulle myös ihanaa ystavanpaivaa!
Tänne asti päästiin, ennen kuin sain leivottua ohjeesi mukaan. Ne tillit jätin pois, mutta tuo paprika oli tosi mehukasta.
Kiitos ohjeesta, teen toistekin!
Ilmatieteenlaitos väittää lunta olevan 30 cm, mutta enemmän sitä on.
Kovin kaihoten matkaan työmatkallani ohi jängän, jolle ensimmäiset muuttolinnut pysähtyvät. Ei ole vielä joutsenia eikä metsähanhia näkynyt.
Aurinkoista kevättä sinulle!
Lähetä kommentti