tiistai 8. syyskuuta 2009

SATAA,SATAA,ROPİSEE!Yölla herasin puoli neljan aikaan valoilmiöön,nimeltaan "salamat".Monikossa sen takia,etta todellakin salamointi oli yhtajaksoista. Mutta ukkosen jylinaa kuului vain hiukan.Nousin ylös,ja menin katsomaan parvekkeelle.Salamoitten leiskunta oli mahtavaa.Salamat eivat lyöneet maata kohti,vaan leiskunta oli pilvien joukossa .Naita salamoitahan Suomessa kutsutaan "elosalamoiksi".Ajoittuvat yleensa vain elokuulle.

Suljin ikkunat,jotta sateen sattuessa ei sisalla kovin tulvisi.Vetaisin sahköjohdot pois seinasta,ja menin takaisin nukkumaan.
Sen enempaa ei ukkosta kuulunut.Jonkun verran oli yölla satanut.İlma aamulla oli raikas.Lampöa mittarissa +24.
Koko paivan on pilveillyt,ja sadettaki ropsauttanut aina valilla.
Nyt kellon ollessa 16,aurinko työntyy rohkeasti esiin pilvien takaa,ja lampömittarikin on kohonnut +34:jaan.
Antalyassa,kun on aava meri edessa,niin saa vaihtuu hyvin nopeasti.Tuuli kuljettaa pian pilvet ja sateen kaupunkiin,mutta yhta nopeasti vie ne myöskin pois.
Mutta olipa ihana tuoksu hetken ilmassa.Ja ainakin hiukkasen sade puhdisti pölyja puitten ja pensaitten lehdilta.
İhanaa tiistaita ystavat.

11 kommenttia:

ebrufin kirjoitti...

Voi meilla nakyy tuolla vuorten takana MUSTAA PILVEA, ja odotan innolla sen saapumista tanne!

Sateenkaari kirjoitti...

Ebrufin: Lhetin aamulla ajatuksen pilviin,etta myös teilla Tuppulassa tarvittaisiin hiukkasen sadevetta.
Öptüm

Sinikka kirjoitti...

Mukavaa, että sielläkin satelee jo vähäsen ;) Täällä suomessa, vaikka on syyskuu, on ihan oikeasti vielä ukkosia, ei mitään elosalamoita. Juuri tuossa vielä viime viikolla oli ukonilma.Ja yllättävän lämmintäkin on vielä,n.20 plussaa, vaikka jo syyskuuta mennään. Oikein mukavia syksyn hetkiä sinne Turkkiin ;)

Jael kirjoitti...

Voi teillä satoi jo,ihanaa! Lähetä sitä tännekin pikapikaa....täällä kun on niin kuivaa..

Sateenkaari kirjoitti...

Latindance: İhanaa,etta Suomessakin saadaan nauttia lampimasta syksysta.
Kiitos samoin aurinkoisia syksypaivia Suomeen.

Yaelian: Satoi,ja lisaa luvassa.
Mutta taas on Pohjois Turkissa ollut aqivan kamalat rankkasateet ja myrskyt.Tuhot ovat valtavat,ja ihmishenkia on menetetty.

Marika kirjoitti...

Anoppi ja appi ovat landanneet eilen Antalyaan ja nyt loikoilevat Alanyassa. Viestiä tuli sieltä, että ukostaa. Keväällä kun olivat niin oli kovat sateet melkein koko ajan. Toivottavasti tällä reissulla saavat nauttia auringosta.
Silti toivon sinnekin sadetta, helpottaa oloa ja eloa edes hetken.
Tänään aamulla tuli kaatamalla vettä, mutta jo hyvästi ennen puolta päivää aurinko paisteli kauniisti taivaalla ja oli oikein syksyinen ilma.

Sateenkaari kirjoitti...

Marika: Luulen kylla,etta Alanyassakin aurinko paistelee.Koko viime yön ukkosti,ja juuri siella Alanyan suunnalla.Nyt Taalla meilla paistaa aurinko.Saatiedotus lupaa huomiselle aurinkoa,mutta perjantaille ainakin tanne Antalyaan pilvista ja sumuista.
Tama on ollut ihmeellinen vuosi sateitten kanssa.Kevaalla sateli harvinaisen myöhaan,ja nyt alkaa aikaisin.
İstanbulissa ja silla seuduilla on ollut nyt muutamana paivana ennennakemattömat tulvat,sateet,ja myrskyt. Vesi on vienyt mennessaan koteja,autoja,siltoja ja kaikkea muuta.Myös ihmishenkia on menetetty.

Anonyymi kirjoitti...

Piti tulla ihan heti tänne katsomaan, että mitä kuuluu - kun luin uutista noista Istanbulin sateista. Teillähän on kuitenkin asiat hyvin vaikka vähän sadetta ja epävakaisuutta onkin ollut ilmassa. Meillä on ainakin täällä Etelä-Suomessa ollut tänään aivan ihanan lämmin syyspäivä - tuossa auringossa mittari näyttää yli 25 astetta vieläkin. Tuuli on harvinaisen kova, joten syksyinen vire tuossa ilmassa kuitenkin on...;D

Anonyymi kirjoitti...

Melkein tunnen ihollani tuon ihanan ukkosen jälkeisen raikkauden. Ja millaista ilma on hengittää, niin kevyttä ja helppoa. Meillä päin ei ole liikoja taaskaan ukkostanut. Kaikesta pelottavuudestaan huolimatta kaipaan sitä oikein joskus. Lämpimiä terveisiä lähettää Jennyjuulia

Jossu kirjoitti...

Aamusella lukiessani sanomalehteä luinkin että teilläpäin sitä sadetta nyt on liikkellä. Kiva kun vihdoin sateita saitte, harmi tietysti niitä jotka matkustavat aurinkolomalle.
Täällä oli tänään ihana aurinkoinen, lämmin mutta tuulinen päivä. Syksyä on jo ilmassa.

Sateenkaari kirjoitti...

Jennyjuulia:Tanaan on koko paivan ollut ilma raikas,vaikka aurinko paistoi ja lampötilakin oli 30:en paremmalla puolella.Viime yö nykuttiin jo ilman ilmastointia,ja olipa ihanan raikasta,kun yötuuli löyhytteli makkarissa.
Kiitos ystava,ja heitan taalta Turkista sinne sylillisen terkkuja jaettavaksi.
Jossu: İstanbulin seudulla on satanut ja tulvinut,mutta taalla meilla eivat nama sateet viela hatyyttele lomailijoita.
Syksy se kuitenkin tulossa on.