torstai 19. helmikuuta 2009
ERİLAİSET LASKİAİSPULLAT!
Laskiainen on ovella! tassa taas yksi ohje "ALTIN MUTFAK" pikku kirjasesta. Suomeksi kirjasen nimi on kultainen keittiö.
ohje kuudelle
tarvitset:
5 juomalasillista vehnajauhoja
2 tl kuivahiivaa
2 kananmunaa
2 rkl luonnonjugurttia
30 gr voita
1 dl maitoa
1 dl hienoa sokeria
1 dl vetta
tayte:
2 kananmunan keltuaista
3 juomalasillista maitoa
4 rkl vehnajauhoa
1 juomalasillinen hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
hivenen suolaa
100 gr mansikoita(tai hilloa)
jauhettua pistaasimantelia ( taikka pahkinarouhetta)
mittaa jauhot kulhoon. tee jauhojen keskelle "uima-allas". laita tahan kuoppaan hiiva, kananmunat, jugurtti, maito,vesi ja voi. ripottele jauhojen paalle suola ja sokeri ja sekoita hieman. sekoita kuopassa olevia aineita kadella.taman jalkeen vaivaa taikinaksi siten,etta otat maitoseosta jauhoihin vahan kerrallaan. jaa taikina 9 palaan.pyrittele pulliksi.laita uunipellille ja kohota. paista 175 asteessa
tayte: laita kattilaan munan keltuaiset, maito, jauhot, sokeri ja vanilja. keita hiljaisella tulella muutama minuutti.
leikkaa pullista hattu pois. taytteen hiukan jaahdyttya, pursota taytetta pulliin. ripottele paalle pahkinarouhe tai pistaasi. laita keskelle mansikanviipaleita taikka hilloa makusi mukaan. aseta pulliin hattu ja koristele tomusokerilla. AFİYET OLSUN! HYVAA LASKİAİSTA!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Riensin tuolta Helmen blogistasi katsomaan mitä herkkuja täällä on tarjolla ja nam, nam, herkuttelu jatkuu.
Kultainen keittiö kirjasi vaikuttaa olevan herkkuja pullollaan.
Hyvää laskiaista!
kiitos susanne! tuo pikkukirjanen tulee joka kuukausi LEZZET-lehden mukana kaupan paalle. nyt oli leivonta-aiheinen.
Lähetä kommentti